
Fotoepilarea reprezinta metoda inovativa prin care scapi de parul nedorit, procedeu efectuat prin consimtamantul medicului dermatolg.
Un prim aspect pe care trebuie sa-l retii daca vrei sa apelezi la acest tratament este acela de a-l efectua neaparat într-un cabinet dermatologic si numai dupa ce ai consultat înainte un medic dermatolog. Abia dupa un consult amanuntit al alunitelor, medicul va trece la fotoepilarea propriu-zisa.
Practica ne-a invatat ca, desi specialistul lucreaza cu o aparatura performanta, capabila sa adapteze puterea echipamentului la caracteristicele pacientului, parametrii de lucru trebuie indeaproape supravegheati – densitatea firelor de par, culoarea, grosimea si adancimea. Specialistul care realizeaza procedura efectueaza un control initial al pielii, asigurandu-se ca alunitele pacientului sunt benigne. Ca masura de protectie, alunitele sunt acoperite înainte de tratament.
Ce prespune procedura de fotoepilare si care sunt avantajele ei?
Procedura de fotoepilare prespupune indepartarea parului nedorit cu ajutorul laserului. Potrivit specialistului, lumina este atrasa de pigmentul din firul de par si condusa pana la radacina, unde are loc o implozie puternica, prin care radacina este distrusa. Nu putem sa vorbim despre o epilare definitiva, insa este foarte utila si practica, deoarece scapi de epilat in urmatoarele luni de zile. Mai mult, treptat, creste intervalul necesar intre seria de tedinte, chiar si pana la 9 luni, de exemplu în cazul mustatii sau firelor din barba.
Recomandari de care sa tii cont inainte de tratament
1.Controlul de specialitate al pielii
Înainte de orice procedura de epilare cu laser trebuie sa faci un control la medicul dermatolog care va analiza pielea si firele de par, astfel încat fotoepilarea sa fie una personalizata si fara riscuri.
Fiecare medic va tine cont de caracteristicile pielii, prin urmare nu va fi respectat o metoda standard.
2. Eficienta fotoepilarii depinde de aparatul folosit
Este important sa stii ca aparatele medicale sunt mai performante decat cele cosmetice, de aceea ar fi recomandat sa faci aceasta procedura la un cabinet dermatologic. Echipamentul medical profesional dispune de spoturi cu dimensiunea de 4 cm, acoperind o suprafata mai mare de piele, pentru ca timpul petrecut in sedintele de fotoepilare sa fie cat mai redus. Dincolo de calitatea aparaturii, foarte importanta este si expertiza specialistului care realizeaza fotoepilarea, acesta fiind cel care adapteaza parametrii de lucru in functie de caracteristicile firului de par.
3. Reguli de urmat inainte si dupa fotoepilare
Cel mai bun moment pentru o fotoepilare este toamna, iarna sau primavara, deoarece zona tratata trebuie sa fie protejata de soare. Pielea poate fi expusa fara pericole la soare dupa minimum doua saptamani de la ultima sedinta. De asemenea, dupa fotoepilare nu ai voie sa mergi la solar. Inainte de a recurge la aceasta procedura, parul nu mai trebuie smuls, pentru ca firele sunt cele care ghideaza lumina în interiorul pielii pana la radacina.