Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Du o viata sanatoasa deosebind grasimile bune de cele rele

 
Du o viata sanatoasa  deosebind grasimile  bune de cele rele

Informatiile despre diferitele tipuri de grasimi consumabile incep sa fie din ce in ce mai cunoscute, iar oamenii sa isi dea seama de importanta includerii grasimilor sanatoase in alimentatie.

 Asta inseamna, in principal, sa faca diferenta intre cele saturate (de regula cele care sunt solide in stare naturala si care sunt denumite si rele), cele nesaturate (sunt in stare lichida si nu se solidifica nici in frigider - acestea sunt bune) si cele trans (adica grasimi hidrogenate - in special margarina, care sunt foarte rele pentru organism).

Grasimile nesaturate te ajuta sa-ti cobori nivelul colesterolului rau (LDL) si sa-l ridici pe cel bun. Aici intra grasimile polinesaturate (cum ar fi acizii grasi omega 3 si cei grasi omega 6) si cele mononesaturate, bogate in Vitamina E.

Grasimile rele, cele saturate, acestea maresc riscul de
boli de inima. Se recomanda ca acestea sa nu reprezinte decat 7% din totalul caloriilor zilnice.

Pentru a nu te uita tot timpul pe eticheta alimentului pe care il achizitionezi, retine ce nu ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie si ce ar trebui sa incerci sa eviti.

Alimente benefice

Chiar daca contin si grasimi saturate, urmatoarele alimente sunt considerate prietenoase cu inima, deoarece coboara nivelul colesterolului rau si il ridica pe cel al colesterolului bun.

Uleiul de rapita contine 7% grasimi saturate, avand avantajul ca e o sursa bogata de acizi grasi omega 3. Are o aroma neutra, ceea ce il face usor de utilizat. Un dezavantaj ar fi faptul ca are mai putini antioxidanti decat uleiul de masline, de exemplu. Se intalneste in dressingurile pentru salate si cateva tipuri de margarina.

Uleiul de floarea-soarelui contine 10% grasimi saturate, insa este foarte bogat in grasimi nesaturate. Din pacate oxideaza, asa ca nu poti avea incredere totala in mancarea servita la restaurant.  

Uleiul din porumb contine aproximativ 13% grasimi saturate, fiind folosit in sosurile pentru salate, chipsuri, margarine, popcornul pentru cuptorul cu microunde. Reprezinta o buna sursa de acizi grasi omega 6, avand avantajul ca are un gust neutru. Adesea este hidrogenat in mancarurile procesate sau cele servite la restaurant, ceea ce il face sa aiba grasimi trans nesanatoase.   

Uleiul de soia are 15% grasimi saturate, putand fi folosit la maioneza, salata etc. Prezinta avantajul de a fi bogat in Vitamina E, mare parte din populatie avand carente la acest capitol.

Uleiul de nuci are 9% grasimi saturate, fiind folosit in salate si la marinat. Este bogat atat in acizi grasi omega 3, cat si 6, si contine Vitamina E. Dezavantajul ar fi ca, incalzit, isi schimba aroma si poate deveni putin amar.

Uleiul de avocado are 11% grasimi saturate si proprietati asemanatoare uleiului de masline. Din pacate este scump si greu de gasit.

Uleiul din seminte de struguri are 10% grasimi saturate, avand un gust usor, ceea ce il face perfect pentru maioneza de casa sau dressinguri pentru salate. In plus, este foarte bogat in antioxidanti.

Alimente cu care sa nu exagerezi

Desi pot fi consumate, se recomanda cantitati limitate, pentru ca o alimentatie care abunda in grasimi saturate mareste riscul bolilor de inima.

Margarina are 18% grasimi saturate si 0 - 30% grasimi de tip trans. Procesul de fabricatie al multor tipuri de margarina a fost schimbat in ultimii ani, astfel incat sa contina mai multe grasimi nesaturate, asa ca e o idee buna sa consulti eticheta si sa alegi in cunostinta de cauza. Incalzita, margarina poate avea un gust sintetic.

Grasime, untura Desi contine 40% grasimi saturate, ceea ce este un mare dezavantaj, ofera mancarii o textura delicata, greu de confundat.

Ulei de palmier are 50% grasimi saturate, putand fi intalnit in popcornul pentru microunde. Cu aroma de nuci, bogat in antioxidanti, uleiul de palmier are un singur dezavantaj: prea multe grasimi saturate.

Untul are 60% grasimi saturate si contine acid miristic, despre care se crede ca ridica cel mai mult nivelul colesterolului rau (LDL).

Uleiul de cocos are 87% grasimi saturate si un gust puternic, caracteristic. Din fericire contine acid lauric, un acid gras care are capacitatea de a ridica nivelul colesterolului bun.

Du o viata sanatoasa consumand ulei  de rapita,ulei de nuci,ulei de floarea soarelui,ulei de avocado, ulei de seminte de struguri, bogate  in antioxidanti si deosebindu-le pe acelea cu grasimi saturate de cele cu grasimi nesaturate se poate evita cresterea nivelului de colesterol rau in organism.

Sursa: www.ziare.com


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio
 
• Oul
Oul Oul Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita
 
• Laptele si produsele lactate
Laptele si produsele lactate Laptele si produsele lactate Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im
 
• Grasimile
Grasimile Grasimile Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic
 
• Cerealele
Cerealele Cerealele Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara