VERDETURILE FOARTE SARACE IN CALORII
Pregateste-ti salatele din verdeturi inchise la culoare. Chiar daca nu contin multe calorii, iti vei asigura astfel necesarul de vitamine.
RECOMANDARE
Busuiocul, menta si patrunjelul adauga substante nutritive si dau un plus de savoare salatelor.
CE CONTIN?
O cana de laptuci contine de aprox. doua ori mai mult calciu, fosfor, fier si potasiu decat salata verde, cam de opt ori mai multa vitamina A si aproape de sase ori mai multe vitamine.
CE ESTE INDICAT?
* Spanacul. Contine aproape la fel de mult betacaroten ca si dovleacul. Clorofila sa seamana cu pigmentul portocalei.
* Verdeturile spalate. Aproape toate supermarketurile si pietele alimentare comercializeaza verdeturi la punga, dar inainte de a-ti pregati salata, nu uita sa le clatesti si sa indepartezi frunzele uscate.
CE NU ESTE INDICAT?
* Sosurile la sticla. Mai bine prepara-ti sosul singur. Pune trei linguri de ulei de masline si una de vin rosu sau otet de mere. Adauga usturoi pisat, mustar sau verdeturi tocate marunt, dupa gust.
• Verdeturile deschise la culoare contin mai putine vitamine si substante antioxidante decat cele mai inchise la culoare.