
Carnea de caprioara
***
Este foarte saraca in acizi grasi saturati
O alternativa excelenta pentru amatorii de carne rosie, carnea de caprioara este mai slaba decat cea de vita. Carnea caprioarelor crescute la ferme nu are acel gust speciftc de vanat si este mai frageda decat cea de caprioara salbatica, desi unii cunoscatori sunt de parere ca are un gust fad in comparatie cu vanatul.
RECOMANDARE
Carnea de caprioara se intareste rapid si trebuie gatita cu grija, desi cele mai bune tehnici variaza in functie de cantitate. Consultati o carte de bucate specializata in preparate vanatoresti pentru a obtine cele mai bune rezultate.
CE CONTINE?
Carnea de caprioara este o sursa buna de proteine sarace in grasimi. Asigura un aport generos de vitamina B 12 si fier, precum si de riboflavina, niacina si zinc. O portie de 85 g contine in jur de 3 g din totalul grasimilor.
CE ESTE INDICAT?
Partile bune. Acestea sunt sarace grasimi si contin colesterol in cantitati similare. Trebuie gatite cu multa grija. Carnea din umar, crupa si picioare este de obicei mai tare. Aceasta necesita fierbere inabusita, ori trecerea ei prin masina de tocat, in cazul prepararii burgerilor.
CE NU ESTE INDICAT?
Zonele cu grasime. Cand se indeparteaza grasimea, din pacate gustul isi pierde din savoare.
Daca esti amator de carne rosie, caprioara este una dintre cele mai sanatoase optiuni, datorita continutului ei foarte redus de acizi grasi saturati.
Cantitate
85 g
|
Calorii |
Colesterol
mg
|
Sodiu
mg
|
Total grasimi
g
|
Acizi grasi saturati
g
|
Proteine
g
|
Carbohidrati
g
|
Fibra
g
|
Glucide
g
|
IG
g
|
Friptura de antricot |
129 |
72 |
38 |
1.6 |
0.8 |
27 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Friptura din spata |
162 |
96 |
44 |
3.4 |
1.7 |
31 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Carne de caprioara tocata, fiarta inabusita la tigaie |
159 |
83 |
66 |
7 |
3.4 |
22 |
0 |
0 |
0 |
0 |