
Carnea de miel
**
Bogata in proteine, fier si zinc, este similara carnii de vaca in privinta grasimilor si a colesterolului
Alegeti feliile cu grija unele pot fi bogate in grasimi. Grasimea se poate curate usor, ceea ce mai reduce din continutul ei dar si din savoarea de vanat a mielului.
Recomandari
Carnea curatata cat mai mult posibil de grasime mai reduce din cholesterol, dar nu-l elimina de tot, deoarece acesta se afla si in tesutul slab sau muscular, nu numai in stratul de grasime.
Ce contine?
O portie de 85 g de pulpa de miel asigura un aport de vitamina B, dar si in jur de o treime din cantitatea recomandata de colestero pe zi.
Ce este indicat?
Pulpa este partea cu cele mai putine grasimi, dar poate fi tare. Frige carnea de miel pe un gratar, astfel ca grasimea topita sa se poata scurge din ea.
Ce nu este indicat?
• carnea de la miei de peste 4 kg. Se poate recunoaste dupa culoarea ei de rosu inchis si portiunile “ marmorate “. Cauta carnea de miel roz sau de un roz inchis si cu grasimea de un alb perlat.
• Peste 60% din caloriile carnii de miel tocate la pachet provin din grasimi. Alege portiunile slabe din pulpa, curate-le de toata grasimea de la suprafata si da-le singur prin masina de tocat.
Cantitate
85 g
|
Calorii |
Colesterol
mg
|
Sodiu
mg
|
Total grasimi
g
|
Acizi grasi saturati
g
|
Proteine
g
|
Carbohidrati
g
|
Fibra
g
|
Glucide
g
|
IG
g
|
Pulpa la gratar |
162 |
76 |
58 |
6.6 |
2.3 |
24 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Coate fripte |
197 |
75 |
69 |
11.3 |
4 |
22 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Spata |
237 |
103 |
65 |
12 |
4.3 |
30 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Tocata |
240 |
82 |
69 |
16.7 |
6.9 |
21 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Muschi la gratar |
172 |
74 |
56 |
8.3 |
3.2 |
23 |
0 |
0 |
0 |
0 |