
INGHETATA, SORBETURILE SI SERBETURILE
*
Majoritatea abunda in zahar
Racoritoare, aceste deserturi pot fi ideale, mai ales in zilele toride de vara. Desi nu exista un sortiment sanatos prin excelenta, unele pot fi mai daunatoare decat altele.
RECOMANDARE
* Inghetata contine aproape intotdeauna frisca si lapte. Serbetul este preparat dintr-o combinatie de lapte si suc de fructe. Sorbetul, din pulpa de fructe, nu contine niciodata lapte.
CE CONTIN?
Inghetatele cremoase, gen Haagen-Dazs, sunt mai putin aerate decat celelalte sortimente. In consecinta, contin mai multe calorii si alte substante hranitoare. Daca te intereseaza mai mult calitatea si mai putin cantitatea, inseamna ca nu o sa te deranjeze portiile mai mici.
CE ESTE INDICAT?
* Alege inghetata care se potriveste dietei tale alimentare. Incearca sortimentele cu un continut scazut in grasimi, fara zahar sau sarace in carbohidrati. Nu folosi drept scuza valorile lor mai reduse pentru a manca mai mult.
* Cauta inghetata bogata in calciu. Desi nu este mai saraca in grasimi sau zahar decat cea obisnuita, laptele praf din continutul sau aduce un plus de calciu care iti intareste sistemul osos.
CE NU ESTE INDICAT?
* Sortimentele cu glazuri, siropuri, frisca, napolitana faramitata si boabe de cirese contin sute de calorii, ca sa nu mai vorbim de grasimi si zahar in cantitati alarmante. Nici macar cele care contin nuci, de altfel benefice pentru organism, nu sunt indicate.
* Doua sau trei cupe. Priveste tabelul de mai jos si vei intelege imediat recomandarea noastra pentru anumite sortimente.