
ORZUL SI PRODUSELE SALE
• • •
SUNT BOGATE IN FIBRA SOLUBILA
Majoritatea boabelor de orz sunt folosite in fabricile de bere, dar se pot consuma ,si impreuna cu alte alimente sau se pot adauga in supe.
Boagat in minerale, arpacasul are un miez care se mesteca usor, ceea ce il face potrivit ca supliment la supele copioase.
CE CONTINE?
Orzul este o excelenta sursa de acid nicotinic, fier si seleniu, precum si de fibra. Contine si tiamina si vitamina B6.
CE ESTE INDICAT?
* S-ar putea sa nu gasesti alte produse din orz, in afara de arpacas. Orzul se mai comercializeaza si sub forma de fulgi (au o densitate similara rulourilor de ovaz), crupe de ovaz si instant.
* Orzul decorticat isi pastreaza germenii si cea mai mare parte din tarate, fiind asadar cel mai hranitor produs din aceasta categorie. Cu toate acestea, necesita inmuierea timp de mai multe ore inainte de a fi preparat.
CE NU ESTE INDICAT?
* Nu fi comod. Daca iti place miezul gustos de orz, in numai 45 de minute poti sa prepari arpacas. Orzul instant este gata mult mai repede, dar nu va mai avea aceeasi densitate.
RECOMANDARE
Arpacasul nu este un bob intreg, taratele au fost deja inlaturate. Orzul decorticat mai are inca tarate. Totusi, o cana de arpacas gatit va asigura un aport generos de 6 g de fibra.