
PASTELE FAINOASE
• •
SARACE IN GRASIMI DAR CU UN CONTINUT BOGAT IN FIBRA
Pastele fainoase constituie alimentul de baza in patiserii.
CE CONTIN?
Majoritatea pastelor fainoase sunt preparate cu faina de grau imbogatita, asadar contin cantitati insemnate de acid folic, vitamina B 1 , riboflavina, acid nicotinic, fier si seleniu.
Recomandare
Deseori, pastele au un gust mai bun daca sunt fierte in apa cu sare, desi in acest mod vor absorbi si sare. O cana de paste gatite in apa sarata contine 140 mg de sodiu, si numai 1,4 mg, cand sunt preparate in apa fara sare. Te ingrijoreaza sodiul? Le poti da un plus de gust daca le stropesti cu suc de lamaie.
CE ESTE INDICAT?
* Pastele din grau integral. O cana de paste gatite contine peste 2 g de fibra. Aceeasi cantitate de grau integral are peste 6 g.
* Sosurile vegetale sau din verdeturi. Se recomanda sosul marinara, pesto sau salsa cruda. De asemenea, poti presara felii de rosii proaspete peste pastele foarte fierbinti.
CE NU ESTE INDICAT?
* Amestecul intre macaroanele la cutie si conservele de spaghete pentru copii. Acestea pot contine 25% din ratia zilnica recomandata de sodiu si grasimi.
* Pastele cu arome. Nu fac rau, dar n-o sa te alegi cu un surplus de vitamine daca mananci paste cu aroma de spanac sau rosii. De fapt, ele contin foarte putine substante hranitoare.