
Recomandari nutritionale
Pe masura ce specialistii descopera diverse aspecte despre alimente si modalitatea in care acestea sunt metabolizate de organismul uman, se schimba si recomandarile privind dieta. Echilibrul dintre macronutrimente, cum ar fi proteinele, grasimile si carbohidratii, s-ar putea modifica.
Optiunile nutritionale pozitive includ si acele alimente bogate in grasimi cu efect benefic, in special cele mononesaturate si polinesaturate, carbohidrati complecsi, dar saraci in proteine. La polul opus se vor situa cele cu un volum ridicat de grasimi nocive, mai ales de tipul trans, carbohidrati rafinati si bogati in proteine. Din aceasta carte veti afla care sunt alimentele cele mai sarace in proteine. Majoritatea nutritionistilor si specialistilor in industria alimentara sunt de acord ca trebuie respectate urmatoarele limite :
Calorii — femei 1700-2000 calorii
Calorii — barbati 2 000-2 500 calorii
Colesterol 300 mg
Sodiu 2400 mg
Fibra cel putin 20 mg