
TACO BELL
*
ALEGE PRODUSELE CU FOARTE MARE GRIJA
Produsele Taco Bell au un continut mai redus de colesterol si mai ridicat in fibra decat preparatele de la restul fast-foodurilor. Cu toate acestea, si ele contin grasimi si sodiu in exces.
RECOMANDARE
Daca vrei sa reduci grasimile, alege un burrito sau un alt preparat infasurat in tortilla din faina. Daca vrei sa limitezi consumul de carbohidrati, alege tortilla din porumb, mai sarac in carbohidrati, dar mai bogat in grasimi din cauza prajelii.
CE CONTIN?
Branza contine calciu si proteine, iar fasolea asigura necesarul de fibra si proteine. Ambele sunt mai bogate in carbohidrati decat preparatele din carne. Evita scoicile taco crocante, care abunda in grasimi si carbohidrati.
Nu arunca frunzele de salata din portia de taco, mai ales daca este vorba de cele de laptuci, cu un continut ridicat de vitamine.
CE ESTE INDICAT?
Comanda mai multe legume bogate in substante hranitoare. Sosul verde, rosu si Salsa pot spori savoarea, fara sa-ti dauneze prea tare.
Unele preparate s-ar putea sa contina mai degraba frunze de laptuci, decat de salata. Laptucile au aproape de opt ori mai multa vitamina A si aproape de sase ori mai multa vitamina C decat salata iceberg. Deci, cere meniuri cu frunze de laptuci.
CE NU ESTE INDICAT?
• Salatele. Chiar si o portie mica de salata Taco Express este servita cu cartofi prajiti ca garnitura, ceea ce-i sporeste continutul de grasimi si carbohidrati. Salata Taco cu scoici este mai bogata in acizi grasi saturati, calorii, carbohidrati si sodiu decat un Big Mac sau un Whopper.