Renumitul diabetolog Gabriel Cousens a alcatuit o diagrama a alimentelor benefice care reduc si/sau elimina riscurile aparitiei diabetului, ori a altor boli imunitare. Aceasta diagrama, pe care va vom prezenta in cele ce urmeaza, este impartita in 2 faze principale, intercalate de altele 2 secundare. Fiecare dintre aceste faze enumera alimentele si grupele alimentare necesare organismului potrivite consumului in respectiva perioada. Totodata, pe parcursul acestor faze, doctorul Gabriel Cousens recomanda consumul abundent de APA si SOARE.
FAZA 2:
Vegetale (cruditati): Cartofi dulci, Dovleac, Pastarnac;
Cocos: Apa de Cocos (diluata cu alte ingrediente), pulpa si/sau fulgi de Cocos;
Fructe: Portocale, Mere, Pere, Piersici, Prune, Mure;
Indulcitori: Yacon, Lucuma, Inulina;
Mancaruri fermentate: chefir de Cocos;
Ceaiuri: ceai alb, ceai verde.
DE EVITAT !!!
Mancarea procesata; Ingrediente animaliere: carne, lapte, oua, miere de calitate inferioara; Toate Cerealele (cu exceptia celor sus mentionate); Alune, Caju, Seminte de bumbac, Fistic; Porumb; Cartofi albi; Ciuperci; Zahar; Alcool; Cafea; Cofeina; Tabacul; Agavele incolore si negre; Margarina si uleiurile procesate (incalzite); Sosul de soya, Nama Shoyu; Drojdia (fie alimentara, sau de bere); Sucutile la sticla; Mancarea fermentata in mod necontrolat.