
Renumitul diabetolog Gabriel Cousens a alcatuit o diagrama a alimentelor benefice care reduc si/sau elimina riscurile aparitiei diabetului, ori a altor boli imunitare. Aceasta diagrama, pe care va vom prezenta in cele ce urmeaza, este impartita in 2 faze principale, intercalate de alte 2 faze secundare. Fiecare dintre aceste faze enumera alimentele si grupele alimentare necesare organismului, potrivite consumului in respectiva perioada. Se recomanda APA si SOARE din abundenta, pe parcursul acestor faze alimentare.
FAZA 1.5, sau PRIMA FAZA SECUNDARA:
Vegetale: morcovi, sfecla, dovleac;
Fructe: grapefruit, zmeura, afine, capsuni, cirese, coacase (toate proaspete si fara indulcitori);
Condimente si Indulcitori: Mesquite, pudra de roscove, ulei, sau unt de cacao;
Super Alimente: Rodii, Goji, polen, Maca;
Cereale: Quinoa, Hrisca, Millet, Amaranth, Spelt, Kamut;
Mancaruri fermentate: Miez tanar de cocos;
Sucuri: Suc de graperuit (diluat cu apa).
DE EVITAT !!!
Mancarea procesata; Ingrediente animaliere: carne, lapte, oua, miere de calitate inferioara; Toate Cerealele (cu exceptia celor sus mentionate); Alune, Caju, Seminte de bumbac, Fistic; Porumb; Cartofi albi; Ciuperci; Zahar; Alcool; Cafea; Cofeina; Tabacul; Agavele incolore si negre; Margarina si uleiurile procesate (incalzite); Sosul de soya, Nama Shoyu; Drojdia (fie alimentara, sau de bere); Sucutile la sticla; Mancarea fermentata in mod necontrolat.