Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


primul concept de baza al culturii chineze a longevitatii

 
  Primul concept de baza al culturii chineze a longevitatii

  Primul concept de baza al culturii chineze a longevitatii - Acupunctura
        
Acupunctura
 Acupunctura, sau Zhen Jiu in dialectul mandarin, este o parte importanta a medicineii chineze. Aceasta include teoria si principle Lin Juo, abilitatile  echipamentul corespunzator. Formarea, aplicarea si dezvoltarea ei sunt specifice Chinei si  constituie o mostenire medicala ce combina cultura impresionanta si stiinta traditionala.
Acupunctura se imparte in doua sectiuni, Zhen si Jiu. Zhen inseamna  introducerea unui ac subtire in anumite puncte de acupunctura de-a lungul meridianelor, urmata de o tehnica de rasucire pentru a trata afectiunea. Jiu inseamna  moxibustie - arderea plantei moxa, uscata si zdrobita, pentru stimularea  punctelor de acupunctura si, implicit, pentru tratarea bolilor.
 Acupunctura este o metoda antica de tratare a diferitelor afetctiuni, foarte populara si in zilele noastre. Este o metoda de tratament ce foloseste stimularea externa pentru a trata bolile din interior, prin intermediul meridianelor. Afectiunea este mai intai diagnosticata prin metode traditionale de observare, ascultare, chestionare, masurare a pulsului, urmand identificarea corecta a meridianului si organului afectate. Odata stabiliti acesti factori, se poate initia tratamentul pentru deblocarea meridianului, reglarea energiei Qi, armonizarea Yin  si Yang, atingerea echilibrului intre organele interne, indeplipirea obiectivului de tratare a bolii.
Terapia prin acupunctura a fost mentionata pentnu prima data cu 2.000 de ani in urma, in Canonul Interior al Imparatului Galben. In ultima perioada tot mai multe tari au infiintat clinici specializate in acupunctura, institute de cercetare, colegii. Ca urmare a numeroaselor conferinte international pe tema acupuncturii, in 1987 a fost infiintata Uniunea Mondiala a Acupuncturii. OMS a anuntat ca pot fi tratate, prin acupunctura, peste 300 de afectiuni. Terapia prin acupunctura este deosebit de apreciata pe plan international.

 Domenii de aplicare a acupuncturii
 Alinarea durerii
 Acupunctura alina eficient durerea: migrenele, durerea cauzata de sindromul cervical, durerile scapulare, torticolisul, intinderile si entorsele acute, durerile cronice de picroare sau lombare, artrita, dismenoreea, etc.
 Reglarea funetiilor organelor interne
Acupunctura poate regla functionarea orga¬nelor si a sistemului nervos. Este utilizata, de obicei, in cazul atacurilor de cord si parezelor usoare ale fetei.
  Acupunctura stimuleaza eficient imunitatea, de exemplu in cazul tratarii gripei.

                                      Al doilea concept de baza al culturii chineze a longevitatii - Tui na

Tui na este o tehnica de masaj originara din China antica si bazata pe principiite Jing Luo de tratare a bolilor si mentinere a sanatatii. Aceasta tehnica poate debloca meridianele, relaxa articulatiile, regla fluxul de energie Qi in principalele organe interne, stimula imunitatea. Fiind usor de aplicat si eficace, aceasta tehnica a fost folosita de mii de ani pentru tratarea bolilor si mentinerea sanatatii. A devenit, de fapt, o forma unica de arta terapeutica.
Originile masajului terapeutic Tui na dateaza din antichitate. Se poate spune chiar ca Tui na exista de cand omenirea. Munca a creat omul si, implicit, Tui na. Cel mai vechi text medical, Canonul Interior al Imparatului Galben, finalizat in perioada Statelor Warring, descrie in amanunt masajul, metoda terapeutica aplicata pe scara larga inca de atunci. Tehnicile Tui na ating apogeul Dinastiei Tsui si Tang. Atat imparatul, cat si oamenii obisnuiti tratau masajul cu maxima seriozitate. Existau chiar "medici specialisti in masaj" si maseuri in spitalul regal. In cadrul cartii sale, Originile bolii. Chao Yuanfang (secolul 6-7 d.Hr.) vorbeste despre masaj la sfarsitul fiecarui cpitol. Tui na este o terapie manuala, o metoda naturala agreata si de omul modern. Fiind o metoda simpla, eficace si lipsita de efecte secundare, a fost dezvoltata si imbunatatita constant in China, mai ales in ultimii 40 de ani, de cand adeptii medicinei occidentale au fost atrasi de medicina chineza. Recent, anumite institutii au reluat intens cercetarile despre Tui na, iar descoperirile lor au trimis terapia intr-o noua era.

  Efecte terapeutice ale masajului: 
1. Deblocheaza meridianele. Din perspectiva medicinei moderne, masajul stimuleaza terminatiile nervoase, circulatia limfatica si sangvina pentru a coordona functiile organelor interne, accelerand astfel metabolismul.
2. Regleaza fluxul de energie Qi si fluxul sangvin, stimuleaza bland meridianele pentru a sustine fluxul de sange si energie Qi, ameliorand astfel starea de bine a corpului.
3. Stimuleaza imunitatea. Efectele pozitive ale terapiei Tui na asupra energiei Qi, circulatiei sangvine si echilibrului dintre Yin si Yang ajuta la relaxarea muschilor, mentinerea mobilitatii articulatiilor, revigorarea corpului si cresterea imunitatii.
 
I. In anul 610 d.Hr. Chao Yuan Fang (secolul 6-7 d.Hr.) a scris, la ordinul imparatului, cartea  Originile bolii. Este primul text medical chinez despre etiologie, boli si sindroame si contine 50 de capitole.
   Este o carte atotcuprinzatoare ce abordeaza medicina interna, chirurgia, obstetrica si ginecologia, pediatria si maladiile celor 5 organe faciale, gura si dintii, oasele, etc. Prezinta in mod profesionist infectiile, parazitii, procedeurile chirurgicale si a avut un impact major asupra medicinei chineze.

  Dezvoltarea culturii traditionale a longevitatii in fizioterapie
 
Acupunctura si Tui na sunt 2 elemente cheie ale culturii chineze a longevitatii. Lunga lor istorie le-a adus faima internationala. Sunt un miracol al medicinei chineze si joaca un rol important in prosperitatea poporului chinez, fiind inca folosite pe scara larga in intreaga lume pentru a-i salva pe muribunzi si a-i ajuta pe bolnavi.
Nevoile familiei in noul mileniu se confrunta cu doua schimbari revolutionare: informatizarea vietii cotidiene si sanatatea caminului. Prima avanseaza cu viteza maxima, iar a doua o urmeaza indeaproape. Noul mileniu aduce schimbari uriase in perceptia asupra sanatatii. Chinezii nu-si mai asculta orbeste medicii, ci ii trateaza ca parteneri pentru sanatate. De fapt, majoritatea oamenilor prefera sa fie stapanii propriei sanatati. De aici si cresterea exponentiala a numarului celor care se trateaza acasa.

  1. Simbioza fizioterapiei modernemas cu medicina chineza
 Extraordinara dezvoltare a fizioterapiei permite ca terapia prin unde  electromagnetice de inalta energie (HEWT), terapia prin pulsuri electrostatice (ESPT), terapia de echilibrare prin energie bioelectrica naturala (NBEBT) si terapia prin rezonanta spiralelor de inalta frecventa (HFSRT) sa conlucreze cu Medicina Traditonala Chineza pentru a dezvolta noi aparate de masaj de recuperare si a pune bazele dezvoltarii viitoare.
 (1) Terapia prin unde electromagnetice de inalta energie (HEWT) - aceste unde inofensive intra in rezonanta cu campul bio-electro¬magnetic al corpului si genereaza caldura in celule, relaxand astfel muschii si reducand spasmele, dilatand vasele sangvine, diminuand durerea si inflamatiile, scazand vascozitatea sangelui, revitalizand celulele si ajutand la vindecarea ranilor. HEWT penetreaza adanc in muschi, tesuturile adipoase, organele interne si maduva osoasa, deci poate fi mai eficienta decat terapia conventionala in tratarea inflamatiei maduvei osoase, artritei, diabetului si a altor boli.
  Efectele terapeutice ale masajului ce combina HEWT cu acupuncara
Exista o zicala chinezeasca: Toate cele 10 degete sunt conectate la creier. Studii moderne de anatomie au dezvaluit ca nervii mainii sunt conectati direct la creier. Cand un organ intern se imbolnaveste, sistemul nervos autonom transmite mesajul creierului, care transmite modificarile la maini prin nervii spinali. Medicina moderna a dovedit ca boala produce stimuli care afecteaza creierul prin sistemul nervos periferic, reflectandu-se apoi la nivelul mainii prin nervii specifici. Pielea de pe maini contine multe terminatii nervoase, iar starea noastra de sanatate trecuta, prezenta si viitoare, precum si factorii genetici se reflecta totdeauna la nivelul mainilor, de unde si principiul: Diagnosticarea corpului este mai buna decat diagnosticarea faciala, diagnosticarea osoasa este mai buna ca diagnosticarea corpului, dar cea mai buna este diagnosticarea la nivelul mainii.
 In curand va fi disponibil un nou aparat ce imbina HEWT cu acupunctura, parte a unei culturi a longevitii veche de 5.000 de ani, ce poate aplica acupunctura electromagnetica la nivelul mainilor si urechilor pentru a debloca meridianele si a stimula circulatia, metabolismul si imunitatea. Poate fi folosit pe termen lung pentru tratarea bolilor si stimularea circulatiei si metabolismului, pentru a imbunatati elasticitatea tenului si a-i conferi acestuia un aspect sanatos si, in acelasi  timp, pentru a stimula fluxul de energie Qi in intregul corp. Lipsita de efecte secundare, terapia este foarte eficace in tratarea si prevenirea bolilor, fiind adecvata pentru toate tipurile de afectiuni tratabile prin acupunctura. Se aplica si ofera aceleasi senzatii ca si acupunctura, dar este mult mai usor de folosit si mai eficace decat aceasta.
 (2) Terapia prin pulsuri electrostatice (ESPT) - Consta in aplicarea curentului bioelectric direct pe zonele corpului sau, indirect, prin intermediul punctelor de acupunctura, pentru a debloca meridianele, a stimula circulatia sangelui, a dizolva cheagurile, a reduce durerea si inflamatia, a intari oasele si tendoanele, a echilibra campul bio-electrostatic, a stimula imunitatea si autovindecarea a activa celulele nervoase si a stimula transmiterea impulsurilor nervoase.
  Efectele aparatelor care combina ESPT si principiile Jing Luo 
Combinattia dintre tratamentul clasic prin acupunctura si tehnica moderna  a condus la aparitia tehnologiei ESPT, inglobata in noile aparate hi-tech de ingrijire a sanatatii.Prin aplicarea unor impulsuri electrice controlate asupra unor puncte de acupunctura se pot debloca meridianele, se pot regla functionarea organelor interne si circulatia sangelui, poate fi ameliorata microcirculatia in zonele afectate de boala si se poate detoxifia organismul, astfel incat celulele imunitare sa poata actiona. Aceasta tehnica permite si aplicarea locala a masajului, stimuleaza microcirculatia si echilibreaza Yin si Yang, pentru efecte optime de ingrijire a sanatatii.
 (3) Terapia de echilibrare prin energie bioelectrica  naturala (NBEBT)

Bioelectricitatea este un fenomen comun generat in urma proceselor fiziologice normale. Daca apare o disfunctie in organism, distributie normala a bioelectricitatii este perturbata. In mod normal, bioelectricitatea corpului este distribuita in mod egal si echilibrat in tot organismul. 0 disfunctie a organismului, fie ca este generate de factori interni sau externi, poate cauza perturbari la nivel local si, ulterior, la nivel sistemic. NBEBT, rezultata din combinarea principiilor chineze Jing Luo, a filozofiei Yin Yang 3 a teoriei bioelectricitatii, inseamna aplicarea unor impulsuri de inalt voltaj pentru a stimula corpul si a atinge echilibrul bioelectric, echilibrand Yin si Yang. Impulsurile etectrice stimuleaza, de asemenea, circulate sangelui la nivel muscular si activeaza celulele nervoase pentru a relaxa muschii si a reduce presiunea sangelui.
  Efectele masajului care combina NBEBT cu principiile Jing Luo
Aceasta tehnica absolut noua combina principiul de baza al Medicinei Traditionale Chineze cu tehnologia moderna, dand nastere unei noi descoperiri terapeutice. Societatea moderna se confrunta cu o serie de noi maladii precum SIDA, SARS, gripa aviara, cu probleme cardiace si geriatrice, precum si cu cresterea numarului de afectiuni ce nu pot fi diagnosticate. In plus, costul tratamentului este in continua crestere, fara a mai vorbi despre efectele secundare nedorite ale tratamentelor medicinei moderne. 0 noua abordare a tuturor acestor probleme este necesara. Multe tari se intorc spre terapiile naturiste. Ca leagan al culturii antice a longevitatii, China trebuie sa impartaseasca aceasta veche si, totusi, mereu actuala mostenire in domeniul ingrijirii sanatatii. O noua terapie naturista imbina principiile antice Jing Luo cu tehnologia moderna si pune accentul atat pe zonele afectate, cat si pe punctele de acupunctura, pentru a fortifia corpul si a trata bolile.
 (4) Terapia prin rezonanta spiralelor de inalta frecventa (HFSRT)
Aplica masaj prin rezonanta de inalta frecventa pentru a imbunatati circulatia sangelui in capilare, deblocheaza meridianele, stimuleaza metabolismul, sporeste cantitatea de
oxigen din sange pentru revitalizarea celulelor, echilibreaza secretiiel hormonale si, in acelasi timp, combate oboseala si durerile.
  Efectele masajului care combina HFSRT si principiilet Jing Luo:
Reflexologia a relevat ca organele interne au corespandenta in anumite zone de reflexie din talpa. HFSRT combina reflexologia, principiile Jing Luo, ergonomia si acupunctura cu o tehnologie moderna unica, permitand masarea in directia acelor de ceasornic a tuturor zonelor de reflexie din talpa pentru a debloca meridianele, a imbunatati functiile organelor interne si a stimula circulatia sangelui, toate acestea aducand beneficii importante starii generate de bine.
  2 Avantajele acestor aparate de masaj hi-tech
Dezvoltarea extraordinara a industriei electronice a dus la scaderea costurilor de produce a aparatelor de ma¬saj medicinal, astfel incat majoritatea familiilor si le pot permite, ceea ce este un punct forte pentru terapiile ce pot fi urmate acasa. Aceste aparate sunt mai practice si mai eficace decat acupunctura traditionala si Tui na in ceea ce priveste deblocarea meridianelor. Sunt usor de utilizat, foarte rezistente, portabile si potrivite oricarei persoane, indiferent de varsta. Tehnologia a adus un suflu nou stiintelor medicale stravechi. Existenta lor a creat o era revolutionara in domeniul promovarii importantei mosteniri a acupuncturii si tehnicii Tui na.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute
Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Senzatia de frig de la nivelul mainilor si a picioarelor este insotita de multe ori de amorteli, de furnicaturi si chiar de durere si tulburari de culoare a pielii. Iata cum poti reduce aceste simptome neplac
 
• Magnetoterapia
Magnetoterapia Magnetoterapia (terapia cu magneti) reprezinta un tratament noninvaziv cu ajutorul magnetilor. Corpul uman poate fi asemanat unui magnet, iar atunci cand apar dezechilibre intre cei doi poli ai sai devine mai expus bolilor. Energia circula la o anumita intensitate la cei doi poli ai fiecarui orga
 
• Ultrasunetele
Ultrasunete ULTRASUNETELE Ultrasunetele ofera oscilatii cu o frecventa de 500 000 Hz si 300 000 Hz. Ultrasunetele pot fi produse prin trei metode: mecanisme (exemplu lame metalice);magnetice (generatorul magnetic);piezoelectrice (cristal de cuart, asupra caruia actioneaza generatorul de inalta frecventa).
 
• Infrasunetele
Infrasunetele INFRASUNETELE (vibroterapia) Este vorba de un masaj vibrator, realizat printr-o masa vibranta pusa in functiune electric, prin miscari reostate. Aceste virbatii au o anumit amplitudine - intre 0,8 si 1,7 mm - si o frecventa de 15/50 oscilatii. Indicatii: sechele posttraumatice, tulburari circu
 
• Sonoterapia
Sonoterapia Sonoterapia semnifica folosirea vibratiilor (oscilatiilor) mecanice pendulare. Daca aceste oscilatii sunt sub 50/secunde, este vorba de infrasunete sau de vibroterapie; daca depasesc 20 000/sec, este vorba de ultrasunete. Aceste oscilatii constituie dealtfel si undele sonore. Undele muzicale fo
 
Vezi toate stirile din categoria Terapii

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara