Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


scopul si importanata kineziterapiei

 
KINEZITERAPIE

Medicina moderna a dat o exceptionala dezvoltare kineziterapiei, facand din aceasta o terapie, o metoda de recuperare medicala. Cultura fizica medicala are in acest sens un rol curativ, preventiv, corectiv. Rolul curativ inseamna: reeducare, readaptare, recuperare a capacitatii functionale -partiala sau totala - a organismului lezat.
Rolul preventiv consta in: prevenirea deficientelor fizice, mai ales la copii, in asigurarea unei dezvoltari fizice armonioase; stimularea functiei musculare; dezvoltaiea unei statici normale si eliminarea viciilor de statica si postura; reconfortarea psihica; calirea organismului (cu rol extrem de important in prevenirea imbolnavirilor).
Rolul corectiv se refera la combaterea unor deficiente fizice innascute sau dobandite (scolioze, lordoze, picior plat, genunchi curbati etc.). Totul - privit la scop al C.R.M. sau al kineziterapiei - trebuie sa duca la realizarea acelui sublim citat antic roman Mens sana in corpore sano. Ca metoda, C.F.M. sau kineziterapia foloseste miscarea sub forma exercitiului fizic. Ea constituie o terapie naturala, activa si functionala - organica si psihica. In ceea ce priveste tehnica, C.F.M. cuprinde: a) Mijloace de baza, care includ: gimnastica medicala, terapia ocupationala, odihna activa si masajul. b) Elemente ajutatoare: jocuri, sporturi, turism; factori naturali de calire: aer, apa, soare; conditii de igiena si dotare. c) Elemente de asociere: balneo-fizioterapia (si cura balneara); tratament ortopedico-chirurgical; regim alimentar si vitaminoterapia.

EXERCITIILE FIZICE - DESCRIERE SI ACTIUNE
Exercitiile de gimnastica constau in pozitii si miscari. Pozitiile corpului se mentin printr-o activitate musculara statica, iar miscarea se obtine prin lucru muscular dinamic. Cu alte cuvinte, activitatea statica este aceea pe care se bazeaza functia de sprijin si activitatea dinamica echivaleaza cu functia de miscare - de ambele functii raspunzand cu predilectie aparatul locomotor. Din acest punct de vedere si din aceste motive, exista exercitii fizice statice si dinamice. 1. Exercitii fizice statice: acestea asigura imobilitatea si mentin pozitia corpului, in acelasi timp constituind o conditie indispensabila pentru realizarea efortului dinamic. Pozitiile statice ale corpului sunt: a) ortostatism (pozitia in picioare); b) sezand; c) culcat. Efortul muscular static cunoaste trei forme: - de mentinere (fata de gravitatie); - de consolidare (adica de stabilitate)2 - de fixare (adica de echilibru).
In concluzie, efortul static este cel care asigura mentinerea, consolidarea si fixarea unei pozitii, fara sa determine deplasarea in spatiu a organismului. El este realizat prin contractiile musculare numite izometrice, care au urmatorul rol: maresc volumul muschilor si cresc forta musculara. Un singur dezavantaj au totusi aceste contractu statice sau izometrice: sunt monotone, plictisitoare, din care cauza produc destul de repede oboseala nervoasa. O miscare cu bratele oboseste mai putin decat nemiscarea lor si fixarea intr-o anumita pozitie rigida. Nutritia muschilor in activitatea dinamica se face mult mai bine, datorita unei circulatii sanguine activizate si deci aprotul de oxigen crescut. In contractia statica produsele reziduale se elimina mai greu (acid lactic) si determina oboseala musculara. De aceea se recomanda ca aceste contractu izometrice sa fie de scurta durata, repetate des si compensate prin pauze relaxante. 2. Exercitii fizice dinamice: se intelege prin exercitiu dinamic realizarea unei miscari. Se produce in acest fel o deplasare in spatiu, prin participarea simultana a grupurilor musculare agoniste si antagoniste, unele avand o actiune de cedare iar altele de invingere. Aceste miscari dinamice pot fi active - adica miscari ce se fac cu cheltuiala de energie proprie - si pasive - prin contribute exterioara, fara participare proprie. La randul lor, miscarile active pot fi: libere, adica miscari executate numai contra gravitatiei; active, ajutate sau asistate (deci si cu o contributie dinafara, motiv pentru care aceste miscari se mai numesc active-pasive); active cu rezistenta, in care miscarea trebuie sa invinga in plus, pe langa gravitatie si o rezistenta impusa; legate, adica la diferite aparate (scari, barne, paliere etc.).

Miscarile active stau la baza exercitiilor de gimnastica, a jocurilor, a sporturilor etc. Kineziterapia sau gimnastica medicala foloseste ambele tipuri de miscare - statice si dinamice, active si pasive - cu indicati intr-o serie de afectiuni: locomotorii, cardiovasculare, digestive, neurologice, pulmonare, metabolice etc. Notam ca miscarile pasive nu sunt trecute in randul exercitiilor fizice, decat in gimnastica medicala. se intelege usor ca un profesor de educatie fizica sau un antrenor nu au de ce sa foloseasca o miscare pasiva, dar medicul, in diferitele afectiuni pe care le poate prezenta bolnavul, poate incepe activitatea de kineziterapie sau gimnastica medicala cu miscari pasive. Dintre miscarile dinamice enumeram: flexie-extensie; abductie-adductie; rotatie (pronatie si supinatie); circumductie. Toate aceste miscari se mai numesc si izotonice.

KINEZITERAPIA IN DIFERITE AFECTIUNI
1.    In afectiunile locomotorii: kineziterapia sau gimnastica medicala urmaieste ca obiectiv refacerea si readaptarea functionala a organismului de locomotie lezat. Afectiunile ortopedice posttraumatice ocupa un loc foarte important pentru kineziterapie. 2. In cadrul bolilor respiratorii este recomandata indeosebi in cele pulmonare cronice (bronhoemfizem, astm bronsic etc.), insotite sau nu si de o insuficienta ventilatorie. Se urmaresc refacerea elasticitatii pulmonare si combaterea rigiditatii cutiei toracice, care sa poata realiza o cat mai buna oxigenare a sangelui. 3. In afectiunile digestive si de nutritie, kineziterapia abdominala isi propune refacerea si tonifierea centurii abdominale este indicata in obezitate, periviscerite, visceroptoze etc. 4. In afectiunile aparatului cardio-vascular, kineziterapia intretine un bun tonus vascular si, prin acesta, o circulatie sanguina cat mai normala. Este indicata in hipertensiunea arteriala si arteritele periferice, in imnsuficientele coronariene cronice, in insuficientele venoase (varice) etc. 5. In afectiunile neuropsihice, kineziterapia este extrem de utila. Sa ne gandim numai cate sperante nutresc fata de rezultatele obtinute prin C.F.M. bolnavii care au un segment anatomic paralizat. Si sa nu uitam efectul pozitiv al miscarii asupra psihicului bolnavului, prin stimularea calitatilor fizice de baza: rezistenta, forta, indemanarea etc.

EXERCITIILE FIZICE SI TEHNICA LOR
Nu vom da tehnica diferitelor forme de exercitii fizice folosite de gimnastica medicala sau kineziterapie, dar mentionam ca se incepe intotdeauna cu cel mai simplu exercitiu fizic si care poate fi la indemana oricui se va avea in vedere mersul, care prin el insusi constituie un atac terapeutic. Se incepe mersul pe teren plan si apoi, progresiv, mersul pe teren inclinat. Intervin apoi diferitele exercitii fizice simple complexe sau la aparate (inclusiv mecanoterapia), pentru ca sa se ajunga, spre final, la ergoterapie sau terapia ocupationala (munci usoare - de impletit, tamplarie, artizanat, cartonaje etc.) si apoi la odihna activa, care este mai fiziologica decat cea pasiva.
Important! Kineziterapia trebuie sa fie selectata si dozata in functie de bolnav si de boala. Cu alte cuvinte, se va urmari individualizarea oricaror miscari pe care trebuie sa le execute bolnavul. Se adauga o serie de elemente ajutatoare: masaj, procedee de balneofizioterapie, cura balneoclimaterica, jocuri etc.

INDICATII SI CONTRAINDICATII
Kineziterapia are indicatii vaste, putand fi folosita - daca nu gresim - in toata medicina interna, cu toate specialitatile sale (reumatologice, cardiologie, nutritie etc.). De asemenea, in chirurgie, ortopedie, traumatologic, obstetrica si ginecologie, neurologie si psihiatrie, pediatric Contraindicatiile sunt mai limitate: hemoragiile, infectiile acute, cancerul, leucemia etc.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute
Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Senzatia de frig de la nivelul mainilor si a picioarelor este insotita de multe ori de amorteli, de furnicaturi si chiar de durere si tulburari de culoare a pielii. Iata cum poti reduce aceste simptome neplac
 
• Magnetoterapia
Magnetoterapia Magnetoterapia (terapia cu magneti) reprezinta un tratament noninvaziv cu ajutorul magnetilor. Corpul uman poate fi asemanat unui magnet, iar atunci cand apar dezechilibre intre cei doi poli ai sai devine mai expus bolilor. Energia circula la o anumita intensitate la cei doi poli ai fiecarui orga
 
• Ultrasunetele
Ultrasunete ULTRASUNETELE Ultrasunetele ofera oscilatii cu o frecventa de 500 000 Hz si 300 000 Hz. Ultrasunetele pot fi produse prin trei metode: mecanisme (exemplu lame metalice);magnetice (generatorul magnetic);piezoelectrice (cristal de cuart, asupra caruia actioneaza generatorul de inalta frecventa).
 
• Infrasunetele
Infrasunetele INFRASUNETELE (vibroterapia) Este vorba de un masaj vibrator, realizat printr-o masa vibranta pusa in functiune electric, prin miscari reostate. Aceste virbatii au o anumit amplitudine - intre 0,8 si 1,7 mm - si o frecventa de 15/50 oscilatii. Indicatii: sechele posttraumatice, tulburari circu
 
• Sonoterapia
Sonoterapia Sonoterapia semnifica folosirea vibratiilor (oscilatiilor) mecanice pendulare. Daca aceste oscilatii sunt sub 50/secunde, este vorba de infrasunete sau de vibroterapie; daca depasesc 20 000/sec, este vorba de ultrasunete. Aceste oscilatii constituie dealtfel si undele sonore. Undele muzicale fo
 
Vezi toate stirile din categoria Terapii

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara