Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
sanatate

 VARIETATI

  D'ARSONVALIZAREA
Este o forma de curent de inalta frecventa, cu lungime de unda mai mare si frecventa mai mica. Aparatele sunt mici, portative, folosite cel mai frecvent in cosmetica. Interesant este ca eclatorii sunt aici de sticla si au diferite forme: cilindrici in perie, rotunzi, dupa regiunea pe care se aplica. Descarcarea lor, in contact cu tegumentul, produce efluviatii violente, bolnavul avand senzatia de caldura sau intepaturi. Bineinteles ca acest efect nu este prea mare, dat fiind ca oscilatiile sunt amortizate (tesuturile au pauza pentru racire). Actiune si indicatii: efect termic, vasodilatator, congestiv, nutritiv (trofic) si analgezic. Indicatii: algii, mialgii, nevralgii, fibrozite etc.; pentru actiunea trofica, se floseste in cosmetica.
  DIATERMIA
Aici inalta frecventa dobandeste alte caractere, printr-o lungime de unda mai mica si o frecventa mai mare. Aparatele sunt mai mari, fixe, prevazute cu 2 – 4 eclatori, legati in serie (unde medi) sau 10-20 eclatori (unde scurte). Electrozii (placi de plumb de 0,5 mm grosime) se aplica direct pe tegument (la undele medii) sau sunt izolati in cauciuc si pasla fiind folositi in cazul undelor scurte. Actiune fi indicatii: vezi Razele ultrascurte.
  RAZELE ULTRASCURTE (US)
Sunt curenti de inalta frecventa, cu mici lungimi de unda si extrem de mare frecventa. Aceasta s-a putut obtine prin inlocuirea eclatorilor cu trioda (lampa cu 3 electrozi) (placa = anod; filament = catod) si grila la mijloc. Pe langa acest circuit oscilant sau generator, care produce unde intretinute, mai exista si circuitul dat de bolnav (cu rezistenta sa) denumit si circuitul rezonator, pentru ca trebuie sa fie in acord, in rezonanta cu circuitul generator (acceasi frecventa). Numai astfel tratamentul va fi eficient. Acest lucru se realizeaza foarte usor, manevrand butonul de acord (sau folosind becul de control, care se aprinde cand este apropiat de aparat). Dupa intensitatea folosita, dozam U.S. in: reci, oligoterme, medii, caldura placuta si calde. Electrozii aparatului sunt de sticla sau de plumb, cauciucati si panzati. Indicatii: avand in vedere efcctele curentilor de inalta frecventa, US au multiple indicatii: afectiuni reumatismale (artrite cronice, artroze); afectiuni traumatice si sechele ale lor; afectiuni neuro-musculare (nevralgii cronice, nevrite, mialgii, fibrozite etc.); afectiuni O.R.L. (sinuzite, rinite cronice); afectiuni ginecologice (metronexite cronice); afectiuni pulmonare cronice (bronsite cronice, astm bronsic). Actiunea de vasodilatatie profunda favorizeaza, prin stimularea fagocitozei, resorbtia proceselor inflamatorii cronice.
  MICROUNDELE (radarul)
Intelegem prin microunde folosirea terapeutica a curentilor de inalta frecventa cu lungimea de unda foarte mica (sub 1 m) de unde si numele de unde centimetrice. Se mai numesc si unde radar, cu o frecventa foarte mare (300 MHz - 300 GHz). Prin aceste caractere, undele radar se afla situate intre ultrascurte si infrarosii. In practica medicala aparatele radar produc unde cu o lungime de 12,5 cm (ca si in radiolocatie). Partea cea mai importanta a aparatului este magnetronul - un tub cu electroni cu catod, anod si vid. Manuirea aparatului este extrem de simpla, mai simpla chiar decat la ultrascurte. Nu este nevoie ca aparatul sa fie acordat. Emitatorul (comparabil cu electrodul) se fixeaza la 5 -10 cm distanta de tegument. Durata sedintei este de 15 - 30 de unde. Dozarea este ca si la undele ultrascurte: reci, oligoterme, medii si calde. Proprietati: a) fizice: sunt optice si termice; datorita frecventei foarte mari, propagarea microundelor se face prin iradiere, ca si razele luminoase. Ca si acestea, au proprietati de: refractie, difractie, polarizare. Efectul termic este dat de penetratia si absorbtia undelor. Penetratia, in functie de tesut, poate fi de 3 si 7 cm; b) fiziologice: aceste proprietati sunt explicate prin actiunea termica a microundelor asupra tesuturilor. Ele determina o buna vasodilatatie cu rol antiinflamator si trofic. Indicatiile si contraindicatiile sunt aceleasi ca la undele ultrascurte.
  FOTOTERAPIA
Intelegem prin fototerapie folosirea energiei radiante luminoase in scop terapeutic. Dupa sursa folosita, poate fi: naturala, sau helioterapeutica (de la soare) si artificiala (cand se folosesc diferite aparate cu enegie electrica) (lampi cu ultraviolete sau Solux cu infrarosii). Notiuni generale: lumina, cu o viteza de propagare de 300 000 kg/sec. se transmite sub doua forme, si anume: a) ondulatorie sau electromagnetica, care are la baza radiatia electromagnetica (unde electromagnetice) si b) corpusculara, fotonica sau cuantica. Aceasta teorie explica transmiterea luminii in mod discontinu, prin particule de energie numite fotoni. Teoriile de mai sus pot explica proprietatile fundamentale ale luminii ca: reflectia, refractia, interferenta, polarizarea, difractia. De fapt, prima nu poate explica fotoelectricitatea, a doua interferenta si difractia, dar amandoua pot explica toate fenomenele luminoase; deci: nu unda sau corpuscul, ci unda si corpuscul. Spectru acestor unde electromanetice cunoscute se intinde de la radiatii cu lungimi de unde de kilometri pana la lungimi de unda de 0,000 01 m, iar frecventa lor incepe de la 0 pana la ordinul 10   (adica 10 urmat de 22 zerouri, ca la radiatiile cosmice). Lumina vizibila are o zona foarte limitata, gasindu-se intre radiatiile ultraviolete (urinate de razele X si apoi de razele cosmice). In concluzie, fototerapia, de care ne interesam aici, cuprinde aceste trei forme: radiatiile luminoase, ultravioletele si infrarosii.
  RAZELE INFRAROSII
Sursa naturala este lumina solara, folosindu-se helioterapia, care este o terapie mixta (ultraviolete, infrarosii si radiatii luminoase). Ca surse artificiale sunt utilizate o serie de aparate (lampi electrice, radiatoare cu rezistente etc.). Spectral infrarosului este alcatuit din trei grape de radiatii: infrarosii A cu ? = 0,78 - 1,5 microni; infrarosii B cu ? = 1,3-3 microni; infrarosii c cu ? = 3 - 50 microni. Radiatiile din grupul A sunt cele mai penetrante. Aparatele care produc inflarosii sunt: -  lampile Solux, folosesc curent in terapeutica; ele au niste lame de sticla, numite filtre, alcatuite din saruri de mangan, cobalt sau iod; rolul lor este de a selecta diferite radiatii infrarosii;
- baile de lumina, partiale sau generale; sunt alcatuite din pereti de lemn acoperiti cu oglinzi care sa reflecte lumina, prevazuti cu o serie de becuri care propaga caldura. Procedura cu inflarosii dureaza 15 - 20 de minute.
Lampa Vitalux produce infrarosii si ultraviolete. Actiune: razele infrarosii se mai numesc si calorice. Ele produc eritemul caloric, care da o pigmentare a pielii marmorata, neuniforma, si care dispare mai repede fata de eritemul actinic produs de ultraviolete; sunt puternic vasodilatatoare (derm, hipoderm), stimuland circulatia locala si fagocitoza; datorita acestor efecte ele au un rol trofic si antiinflamator. Indicatii: boli reumatismale (artrite, cronice, artroze); afectiuni traumatice (entorse, redori etc.); boli neuro-musculare (nevrite, nevralgii, mialgii); afectiuni cutanate (plagi atone, ulcere varicoase); alte afectiuni cronice (metroanexite, gastritc etc., intoxicatii cronice, diabet zaharat, obezitate, hipotiroidism etc.


>> citeste mai multTe-ar mai putea interesa :

• Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute
Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Senzatia de frig de la nivelul mainilor si a picioarelor este insotita de multe ori de amorteli, de furnicaturi si chiar de durere si tulburari de culoare a pielii. Iata cum poti reduce aceste simptome neplac
 
• Magnetoterapia
Magnetoterapia Magnetoterapia (terapia cu magneti) reprezinta un tratament noninvaziv cu ajutorul magnetilor. Corpul uman poate fi asemanat unui magnet, iar atunci cand apar dezechilibre intre cei doi poli ai sai devine mai expus bolilor. Energia circula la o anumita intensitate la cei doi poli ai fiecarui orga
 
• Ultrasunetele
Ultrasunete ULTRASUNETELE Ultrasunetele ofera oscilatii cu o frecventa de 500 000 Hz si 300 000 Hz. Ultrasunetele pot fi produse prin trei metode: mecanisme (exemplu lame metalice);magnetice (generatorul magnetic);piezoelectrice (cristal de cuart, asupra caruia actioneaza generatorul de inalta frecventa).
 
• Infrasunetele
Infrasunetele INFRASUNETELE (vibroterapia) Este vorba de un masaj vibrator, realizat printr-o masa vibranta pusa in functiune electric, prin miscari reostate. Aceste virbatii au o anumit amplitudine - intre 0,8 si 1,7 mm - si o frecventa de 15/50 oscilatii. Indicatii: sechele posttraumatice, tulburari circu
 
• Sonoterapia
Sonoterapia Sonoterapia semnifica folosirea vibratiilor (oscilatiilor) mecanice pendulare. Daca aceste oscilatii sunt sub 50/secunde, este vorba de infrasunete sau de vibroterapie; daca depasesc 20 000/sec, este vorba de ultrasunete. Aceste oscilatii constituie dealtfel si undele sonore. Undele muzicale fo
 
Vezi toate stirile din categoria Terapii

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara