Produsul Ghimbir are urmatoarea compozitie: fiecare capsula vegetariana contine 575 mg de pudra de ghimbir. Produsul nu contine nici un fel de restrictie medicala, este recomandat impotriva racelii fiind 100% natural.
Ghimbir este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism.Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor.
Ghimbirul este recomandat ca adjuvant in tratamentul a numeroase afectiuni: sensibilitate la frig, dureri de gat, guturai, astm, gripa în faza incipienta, reumatism, rau de masina, rau de miscare, rau de inaltime, senzatie de voma persistenta, tulburari de apetit, digestie dificila, indigestie, gastrita hipoacida, astenie fizica si psihica, convalescenta, balonare, frigiditate.
Recunoscut de asiatici inca din secolul I ca o planta medicinala cu efecte rapide asupra problemelor reumatice si digestive, ghimbirul este studiat acum in vestite laboratoare de medicii europeni.
Cand a fost descoperita, radacina de ghimbir era folosita ca un agent antiinflamator si impotriva senzatiei de voma. Specialistii precizeaza ca mii de ani ghimbirul a fost administrat, in special, bolnavilor cu artrita reumatoida. Actiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeutii au constatat ca, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteste aceasta categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung - mai ales de ulcerele de stomac. Cercetarile continua in acest sens, pentru a se dovedi cum poate sa neutralizeze planta acizii inflamatori din articulatii. Specialistii homeopati au ajuns la concluzia caghimbirul mai poate inlatura greata ce se datoreaza diverselor deplasari cu masina, avionul si vaporul.
Ghimbirul contine ulei volatil (predominen tzingiberol) si compusi fenolici (gingeroli). Are efect antiemetic si antivertiginos, inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv este coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia bilei si motilitatea vezicii biliare.
Printre proprietatile ghimbirului se mai numara:
• Un foarte bun stimulent stomahic, cu actiune benefica asupra cavitatii gastrice;
• Calmant in durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele;
• Este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare;
• Stimuleaza atractia fizica si memoria;
• La nivelul aparatului genital are actiune benefica asupra fertilitatii, creste volumul spermei si amelioreaza motilitatea spermatozoizilor.
• Este deosebit de benefic in caz de rau de miscare (masina, tren, avion, etc.) si greturi de diverse etiologii.
Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai. Chiar mai mult decat usturoiul, planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal pentru inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
• Alunga ametelile si are proprietati anticancerigene.
Un alt studiu a dovedit efectele plantei, dupa interventii chirurgicale, care impun anestezia generala. Un test efectuat asupra a 30 de femei care au fost supuse anesteziei generale in timpul unor interventii ginecologice a demonstrat efectele sale puternice in combaterea starii de voma. Lotul de femei a fost impartit în doua grupuri: primului grup i s-a administrat un medicament renumit in combaterea acestei stari, iar al doilea grup a primit ghimbir sub forma de capsule. S-a demonstrat ca, la femeile care au fost testate cu ghimbir, simptomele de greata au fost suportabile si pacientele s-au recuperat destul de repede, fara sa mai urmeze alta terapie pentru stomac. Capsulele de ghimbir s-au dovedit eficiente si in tratamentul bolnavilor de cancer care au facut chimioterapie. De aceea este studiat si pentru proprietatile saleanticancerigene. In privinta greturilor de miscare, capsulele au dat rezultate excelente intr-un procent impresionant - de peste 90 % la persoanele care le-au testat. Pe langa faptul ca le inlatura greata, capsulele de ghimbir ii ajuta si pe cei cu ameteli si vertijuri. Doza zilnica prescrisa de medic in astfel de situatii a fost de 2-4 capsule.
Este grozav acest adevarat medicament pentru cei ce sufera de boli a bilei. 2 capsule cu GHIMBIR luate dupa o masa mai grea sau cand exista senzatie de voma sau numai durerea de cap care anunta o criza biliara, FAC MINUNI. Se repeta la cateva ore si astfel eviti tratament chimic oral sau injectabil.
Ceaiul de ghimbir - se pun la fiert 250-300 ml apa. Dupa ce da in clocot, se adauga 10 g ghimbir proaspat taiat feliute, continuand fierberea pe foc mic inca 10 minute. Se poate indulci cu miere si se beau 2-3 cani de ceai fierbinte pe zi.
• Capsulele cu extract de ghimbir - se pot lua 2- 3 capsule/zi cu un pahar de apa (dimineata si seara) in timpul mesei.
• Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
• In caz de tuse, stoarceti o radacina de planta si amestecati sucul cu putina miere si 250 ml apa fierbinte. Beti cate 1-2 cani pe zi pana la disparitia tusei.
• Dupa o masa copioasa, infuzia de ghimbir este ideala si ajuta la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.
• In China, remediul este cunoscut de peste 3000 de ani ca antiastmatic, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. In caz de astm, se combina parti egale de ghimbir si morcovi (radacinile trebuie rase si apoi stoarcem sucul). Se administreaza cate 2 lingurite inainte de fiecare masa, in combinatie cu ceaiul de ghimbir.
• In functie de cantitatea consumata, planta poate avea efect constipant sau laxativ. Daca se mananca mai mult de 10 g de ghimbir in timpul mesei, are efect constipant, in timp ce o cantitate mai mica este laxativa.
• In caz de greata sau indigestie se tine sub limba o bucatica de radacina de ghimbir sau se mananca 2-3 bucatele de tulpina de ghimbir proaspat. Senzatia de greata si voma va disparea imediat.
• In caz de sughit neincetat, o cana de suc din aceasta planta poate fi utila.
• 0.5 - 1.5 g de praf de radacina de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, inainte de masa, inlatura durerile de cap de natura nevralgica si spastica, greturile si voma (la femeile insarcinate), trateaza bronsita si astmul bronsic.
• Ghimbirul este sudorific, inducand si o senzatie puternica de incalzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant.
• Este util in caz de astenie, fatigabilitate sexuala, impotenta, frigiditate.
• Aplicat pe piele, ghimbirul mareste rezistenta la frig. Se recomanda extern in: reumatism, poliartrita reumatoida – frictiuni; dureri in gat – gargara cu tinctura diluata; sensibilitate la frig – frectii energice cu tinctura timp de cateva minute, dupa care se aplica un unguent.