Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Varicela (Varsat de vant)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Tinctura deparazitara Clark Fx

Tinctura deparazitara Clark Fx

Varicela (Varsat de vant)

Descriere Varicela (Varsat de vant):

Varicela sau "Varsat de vant" este o boala acuta, benigna, infecto-contagioasa, specifica omului. Calea de transmitere poate fi respiratorie sau aerogena (prin contact direct cu secretiile nazofaringiene ale pacientului), mai putin prin contact direct cu continutul veziculelor bolnavilor cu varicela, transmitere verticala sau transplacentara (in trimestrul II este riscul cel mai crescut). Dureaza aproximativ 14 zile, finalizandu-se cu o faza de cruste, dar perioada in care persoana este contagioasa incepe cu 24-48 ore inainte de aparitia veziculelor. Cu toate acestea, copiii din colectivitati vor fi izolati 3 saptamani, timp in care crustele vor cadea complet.
Varicela este o infectie care poate afecta orice persoana, daca aceasta nu a fost imunizata anterior (exista vaccin antivaricelic viu atenuat care este bine tolerat). Varsta de aparitie este de la peste 6 luni, deoarece pana la aceasta varsta sugarul are anticorpi materni. Varsta medie de aparitie este in tarile temperate la aproximativ 10 ani, copii si adolecenti, iar in tarile tropicale-adulti. Formele grave apar la persoanele imunodeprimate, gravide si nou-nascuti, la care adeseori evolutia este fatala.

Cauze Varicela (Varsat de vant):

Este determinata de virusul Varicella-Zoster, care apartine familiei virusurilor herpetice. Virusul patrunde prin mucoasa nazofaringiana, conjunctivala sau respiratorie. De cele mai multe ori, varicela are o evolutie benigna si predomina la copii. Apare si la adulti, mai rar, si are o evolutie mai severa. Daca apare la femeia gravida, poate duce la pneumonie severa, cu detresa respiratorie acuta, se vad consecinte si asupra sarcinii (avort spontan, moarte in utero) si asupra fatului, care poate face varicela congenitala (ce va afecta tegumentul, scheletul, afectare oculara si neurologica ) sau varicela neonatala (are afectare cerebrala si pulmonara, cu risc de mortalitate de 30%).
Persoanele care au avut varicela dobandesc imunitate fata de boala. Virusul poate ramane in stare latenta in organism, la nivelul radacinilor nervoase dorsale si in ganglionii nervilor cranieni. Reactivarea sa se poate face cand scade imunitatea organismului, ceea ce va duce la migrarea virusului in dermatoame cu aparitia Zonei Zoster. Aceasta se manifesta prin aparitia unei eruptii cutanate unilaterale, ce nu depaseste linia mediana, ce afecteaza tegumentul inervat de un singur nerv senzitiv. 

Simptome Varicela (Varsat de vant):

Evolutia bolii se face in trei perioade: de incubatie (fara simptomatologie), preeruptiva (febra, discomfort, cefalee, lipsa poftei de mancare) si eruptiva. Perioada eruptiva se caracterizeaza prin aparitia exantemului si a enantemului.

Exantemul reprezinta o eruptie cutanata care este sub forma de vezicula superficiala, cu continut clar in "picatura de roua", inconjurata de o areola hiperemica si care nu conflueaza. Vezicula are aspect caracteristic varicelei. Cea mai mare suprafata afectata este pe trunchi si in regiunile proximale ale extremitatilor. Leziunile noi se formeaza continuu timp de 2-4 zile si se insotesc de prurit, febra, cefalee si anorexie.

Enantemul reprezinta o eruptie la nivelul mucoaselor. Aici, veziculele sunt rapid razuite, ramanand ulceratii superficiale (afte).

La finalul acestei etape, se formeaza cruste care pe parcursul a trei saptamani se desprind si nu lasa cicatrici.

Diagnostic Varicela (Varsat de vant):

Diagnosticul este de cele mai multe ori clinic, datorita simptomatologiei tipice. Rareori se realizeaza teste de laborator, in care se evidentiaza antigenele VZV fie prin cultura din vezicule, fie prin imunoflorescenta pe frotiu, fie in produsul obtinut prin raclarea bazei veziculei. Daca apar afectiuni neurologice, se poate utiliza PCR pt a evidentia ADN-VZV. In sange se vor gasi anticorpi anti VZV. 

Tratament Varicela (Varsat de vant):

Tratamentul este in general simptomatic. Se pot aplica comprese umede (alcool mentolat 1% sau solutii apoase cu clorhexidina) pentru reducerea pruritului si se contraindica talc, creme, antipruriginoase, topice cu antibiotice. Pielea trebuie spalata frecvent cu apa si sapun si se mentine igiena unghiilor. In acest fel se realizeaza profilaxia suprainfectiilor baacteriene. Se pot administra antitermince (paracetamol si nu aspirina) si antihistaminice (pentru prurit intens). Copiii au varicela in general fara complicatii. Aceasta se vindeca in aproximativ 14 zile. Cu toate acestea, copiii din colectivitati vor fi izolati 3 saptamani, timp in care crustele vor cadea complet.
In urmatoarele cazuri se recomanda tratament antiviral: la copilul mai mare de 12 ani sau cunoscut cu boli cronice cutanate sau pulmonare, la cei care urmeaza un tratament cronic cu aspirina sau corticoizi. De asemenea se mai utilizeaza antivirale la adolescenti si adulti. 

 

Tratamente naturiste pentru Varicela (Varsat de vant)

Tinctura deparazitara Clark Fx
Pret: 253 RON
*TVA inclus
 
Melaleuca - Ulei din Arborele de Ceai Australian
Pret: 37.96 RON
*TVA inclus
 
Vitamina C Plus Flavonoid
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 
Olive Leaf - Extract din frunze de Maslin
Pret: 42 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara