Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Ce stii despre afectiunile cardiace

 
Ce stii despre afectiunile cardiace

Ce stii despre afectiunile cardiace

Inima este organul cel mai important din organism, este cel mai perfectionat motor, pe care trebuie sa il ingrijim eficient pentru o functionare normala de-a lungul vietii. Inima poate sa functioneze peste 120 de ani, daca se afla intr-un organism sanatos. De-a lungul timpului, omul intra in contact cu dieriti factori interni sau externi, care afecteaza sistemul cardiovascular. De aceea, bolile cardiace reprezinta o cauza frecventa a mortalitatii. Persoanele care traiesc sanatos pot sa-si protejeze inima impotriva efectului distrugator al bolii si timpului.

In cazul in care inima nu este tratata conform indicatiilor de la medicul de specialitate, ea poate conduce la afectiuni grave ale organismului gen angina pectorala, cardiopatia ischemica si insuficienta cardiaca la care se asociaza si alte dereglari functionale grave la nivelul inimii si a sistemului circulator: hipertensiunea si hipotensiunea arteriala, tahicardia, bradicardia, extrasistolele, ateroscleroza coronariana, arteritele, flebitele si trombozele. 

1. Angina pectorala reprezinta o afectiune care se afla la nivelul musculaturii inimii. Se manifesta prin crize acute, foarte dureroase, care apar de obicei noaptea. Pacientul prezinta stari de anxietate si de frica de moarte iminenta. Angina se dezvolta din cauza ingustarii organice sau spastice a arterelor coronare.  Acest fenomen ajuta la scaderea aportului de sange si de oxigen spre inima, instalarea aterosclerozei sau chiar de formarea unor cheaguri de sange pe artere sau vene. Prezinta o evolutie rapida, astfel incat se poate dezvolta o tahicardie (puls accelerat), aritmie cardiaca sau chiar catre infarct miocardic, prin obturarea (ingustarea) unor segmente ale arterelor,  mai ales la varste inaintate. 

Crizele acute sunt declansate de anumiti factori pe care trebuie sa ii evitati cat se poate de mult: treceri bruste la temperaturi extreme (geruri sau arsita), eforturi fizice si intelectuale, alergari in forta (ex. dupa vehicule), mersul pe distante mari, mese copioase cu exces de alcool si tutun, stari emotive.

 

2. Cardiopatia ischemica reprezinta o boala coronariana, care prezinta o crestere pe toate meridianele globului. Poate fi dureroasa sau nedureroasa. Se dezvolta la varste fragede, unde este diminuat aportul de sange oxigenat. Irigarea insuficienta cu sange oxigenat la nivelul muschiului cardiac se dezvolta in situatii de efort si in stare de repaus. Principala cauza a bolii este datorata unei ingustari, organice si spastice, a vaselor coronariene, cu posibilitati de evolutie spre tulburari de ritm cardiac, palpitatii durerose, crize de angina pectorala si infarct miocardic.  

Cardiopatia ischemica se mai produce din pricina unei malformatii anatomice sau de la un regim gresit de alimentatie si de viata, stres, obezitate, diabet zaharat si dereglari endocrine. Riscul dezvoltarii cardiopatiei este de 5 ori mai mare la persoanele care au colesterolul sanguin peste limitele normale (200 mg%) si este de 9 ori mai mare in momentul in care bolnavul cu colesterol crescut este si hipertensiv. In timp apar semne de oboseala progresiva, umflaturi la maini si picioare, precum si invinetirea pielii si a unghiilor.  

Tratamente naturiste eficiente pentru afectiunile cardiovasculare 

Pentru persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare se recomanda cure de lunga durata cu infuzii, decocturi, tincturi si siropuri medicinale pentru prevenirea crizelor cardiace. Se administreaza in fiecare zi plante cu proprietati vasodilatatoare la nivel coronarian si periferic, antispastice si calmante in stari de excitatie cardiaca si nervoasa. Se recomanda urmatoarele plante:  

-degetelul lanos (Digitalis lanata) are in compozitie un continut ridicat de digitoxigenina si digoxigenina. Are rezultate extraordinare in tratarea anginei pectorale, insuficientei cardiace, marirea contractiei miocardului si rarirea ritmului cardiac.  

-talpa gastei este bogata in heterozide cardiotonice. Are rezultat benefic pentru angina pectorala, hipertensiunea arteriala, tahicardia, nevrozele cardiace si in reglarea batailor inimii dupa stari nevrotice; 

-paducelul (Crataegus monogyna), are in compozitie un continut ridicat in derivati flavonici, taninuri catehinice si coline, care actioneaza favorabil in angina pectorala, cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, tahicardia, aritmiile, fibrilatiile si palpitatiile, ateroscleroza, miocardita si ca vasodilatator coronarian si periferic, cu cresterea permeabilitatii vasculare si fluidificarea sangelui; 

-anghinarea (Cynara scolymus), produce un surplus de glicozide, flavonozide, derivati terpenici si principii amare (cinarina, cinaropicrina). Prezinta actiuni terapeutice in angina pectorala, insuficienta cardiaca cu edeme, zgomot in urechi, hipertensiune arteriala si ateroscleroza; 

-valeriana (Valeriana officinalis), contine esteri terpenici, sesquiterpenoide si monoterpenoide oxigenate. Prezinta efecte antispasmodice si sedative, eficiente pentru persoanele care sufera de nevroze cardiace. Ajuta la reglarea presiunii arteriale si a palpitatiilor inimii, inclusiv calmarea sistemului nervos la nivelul encefalului, inlaturand durerile de cap existente,  

-vascul (Viscum album) contine proprietati terapeutice hipotensive, sedative, bradicardizante, vasodilatatoare coronariene si periferice, evitand congestia cerebrala, ateroscleroza si extrasistolele.

 

Se recomanda pentru uzul intern, infuzii sau decocturi (cate 2 cani pe zi) din amestecuri de plante ca roinita, busuioc, menta, cimbrisor, rostopasca, soc, tei, arnica, chimion, fenicul, nuca neagra, coacaz negru, cretisoara, ciubotica cucului, radacini de patrunjel si hrean, fructe de maces, toate indulcite cu miere de albine. Efect extraordinar pentru organism au tincturile de paducel (cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi), maceratul de usturoi cu miere de albine si propolis sau siropurile de catina, coacaz negru, afin si menta. Este eficienta si o cura de 2-3 saptamani cu ulei de lavanda (20-30 de picaturi in apa, de 2-3 ori pe zi).

Administrarea unui regim alimentar adecvat ajuta la intarirea sistemului imunitar si la o buna functionare a inimii!

Regimul alimentar trebuie sa fie hipocaloric si cu cantitati foarte reduse de sare. Nu se vor ingera alimentele care favorizeaza depunerea pe vase a lipidelor si esterilor de colesterol. Alimente care trebuie eliminate din viata de zi cu zi: grasimile animale, carnea in exces, creier, rinichi, ficat, mezeluri, afumaturi, peste oceanic, conserve, muraturi, galbenus de ou, branzeturi grase si sarate, condimente iuti, ciocolata, dulciuri rafinate, alcool  in exces, cafea si ape minerale bogate in sodiu. 

Se vor administra legume proaspete: morcov, telina, sfecla rosie, varza, spanac, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, hrean, precum si fructe crude mere, pere, struguri, pepene verde, zmeura, lamai, grapefruit, banane, bogate in vitamine (B, C) si cu rol in blocarea depunerii acidului lactic in miocard. 

In primele doua saptamani se administreaza cate un catel de usturoi pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale. In celelalte saptamani se administreaza drojdie de bere, fulgi de ovaz, bors de putina si otet de mere. In aceste zile se vor lua 1-2 linguri de uleiuri vegetale (de floarea soarelui, masline, soia, porumb) care au un continut bogat in acizi grasi nesaturati, cu rol important in scaderea colesterolului sanguin.

 

 

 

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangeita obliteranta si, mult mai rar, in unele arterite infectioase. Simptomele principale sunt: Simptomele subiective, care apar lent si progresiv, de obicei in urmatoarea ordine: oboseala la mers, car
 
• Trombangeita obliteranta
Trombangeita obliteranta Trombangeita obliteranta Trombangeita obliteranta - este o boala inflamatorie care apare aproape in exclusivitate la barbati tineri, intre 20 si 40 de ani, mari fumatori, interesand concomitent arterele si venele din orice regiune, dar in special ale membrelor, mai ales pelviene. Etiologia bol
 
• Eritromelalgia
Eritromelalgia Eritromelalgia Eritromelalgia este o boala caracterizata prin accese paroxistice, dureroase, de vasodilatatie a extremitatilor. Apare in accese declansate de caldura sau de efort si dureaza minute sau ore. Simptomele principale sunt: roseata extremitatilor, dureri vii si hipenermic (caldura). T
 
• Acrocianoza
Acrocianoza Acrocianoza Acrocianoza e o tulburare spastica, vasomotorie, caracterizata prin cianoza permanenta, nedureroasa, simetrica, a mainilor, uneori a gambelor. Boala apare indeosebi la femei tinere cu deficite endocrine, etiologia fiind necunoscuta. Regiunile afectate sunt cianotice, reci si umede.
 
• Sindromul Raynaud
Sindromul Raynaud Sindromul Raynaud Este o tulburare paroxistica a circulatiei periferice, localizata de obicei la nivelul membrelor toracice, caracterizata prin aparitia intermitenta a unui spasm bilateral si simetric la nivelul arterelor digitale, aparand la frig sau emotii, cu stare normala intre accese. Est
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni cardiovasculare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara