Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
bolile de inima si vase

Diferite boli, care pot aparea succesiv sau concomitent, determina si mici modificari structurale in inima. Iata pentru care motiv inima - un organ dotat cu atata vitalitate, perfectionat mereu prin selectie naturala de la o treapta animala la alta, destinat sa fie motorul vietii - se imbolnaveste atat de frecvent.

Sistematizand numeroasele afectiuni ale aparatului circulator, vom constata ca la baza sunt doar cateva grupe de boli, care pot evolua in cele mai diferite feluri, asociindu-se sau nu intre ele.

DEFECTELE INNASCUTE

Unele dintre aceste boli sunt de mai mica importanta, nefiind diagnosticate decat intamplator, dupa moarte. Altele sunt incompatibile cu viata sau chiar cu dezvoltarea in uter, de unde si unele avorturi spontane. Anumite defecte impiedica oxigenarea sangelui, altele distribuirea normala a sangelui oxigenat in organism; cand exista si comunicari anormale intre cavitatile inimii de partea dreapta cu cele stangi se produce amestecul sangelui venos cu cel arterial; in sfarsit exista diferite asocieri de defecte, unele mai complicate decat altele. Din fericire, marea majoritate a defectelor cardiovasculare pot fi corectate chirurgical, de timpuriu, in jurul varstei de 3 ani si chiar mai devreme, daca este periclitata viata copilului. Printre simptomele posibile prezente la un copil purtator al unei boli de inima innascute sunt suflurile, insuficienta dezvoltare fizica si cianozarea fetei si extremitatilor fie continua, fie dupa efort (la supt, cand plange sau la joaca). Uneori acesti copii sunt apatici, frigurosi, obosesc foarte usor si se asaza frecvent pe vine, respira mai greu si adesea fac crize de asfixie; degetele copiilor cianotici isi maresc volumul la extremitati, luand formal baghetelor pentru batut toba, cu unghiile bombate ca sticlele de ceasornic. Indiferent de natura anomaliei este necesar un control medical foarte strict. Copilul bolnav va fi controlat lunar - in primii 2 ani de viata - apoi la 6 luni, pana la corectarea chirurgicala a defectului; dupa operatie, chirurgul impreuna cu cardiologul vor aprecia frecventa controalelor periodice.

Ce determina aceste tulburari de dezvoltare a inimii copilului?Concluziile Comitetului de experti cardiologi pentru Europa ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii contine in intregime raspunsul la aceasta chestiune. Comitetul apreciaza ca, exceptand rarele cazuri de defecte innascute familiale ereditare, trebuie sa avem in vedere influenta daunatoare a unor factori actionand asupra mamei, in primele 2-3 luni de sarcina. Lista factorilor nocivi in acest sens cuprinde o mare diversitate de cauze, printre care bolile infectioase si transmisibile (mai ales rubeola), uzul si in special abuzul de medicamente (tranchilizante etc), carentele alimentare (avitaminozele), starile nervoase si emotionale, unele traumatisme, anomaliile uterine, tulburarile ovariene, proasta nutritie a fatului, iradierile cu raze Rontgen sau substante radioactive. A feri femeia gravida de acesti factori inseamna a reduce la minimum riscul nasterii unor copii cu defecte innascute cardio-vasculare.

REUMATISMUL CARDIO-VASCULAR

Dintre toate afectiunile reumatice, numai infectia reumatica, denumita si reumatism Bouillaud-Sokolski, iar dupa nomenclatorul O.M.S. reumatism cardioarticular, determina la copii si tineri leziuni cardiace.

Agentul patogen al infectiei reumatice este streptococul hemolitic, un microb prezent aproape de regula in amigdalele inflamate. Nu rareori se constata cardiopatii reumatismale si dupa scarlatina, care se datoresc tot streptococului hemolitic. Reumatismul apare mai frecvent in copilarie, dupa infectii repetate streptococice, care creeaza in organism o stare de sensibilizare specifica, denumita alergie. Pe acest teren sensibilizat, o noua infectie streptococica declanseaza puseul acut. Maximum de sensibilitate il intalnim la copiii intre 4 si 14 ani, care au facut in trecut amigdalite repetate sau scarlatina. Sub 4 ani nu se intalneste - in general - infectie reumatica, deoarece organismul copilului nu este inca sensibilizat fata de streptococ. Dupa 14 ani, pe masura ce tanarul se maturizeaza, capacitatea sa de aparare este mai puternica.

In producerea reumatismului cardioarticular joaca un rol principal infectia de focar, caracterizata prin prezenta unui rezervor microbian, bine delimitat, evoluand cronic, uneori fara semne de suferinta locala, dar care produce la distanta tulburari importante. Focarele de infectie se localizeaza frecvent pe amigdale, dinti stricati, sinusuri, urechi, prostata, anexele genitale ale femeii, vezicula biliara, apendice. Aceste focare favorizeaza aparitia si eventual repetarea infectiei reumatice.

Vechea maxima reumatismul linge articulatiile si musca inima are o mare insemnatate practica, pentru ca exprima lapidar intreaga evolutie a reumatismului cardio-articular. Incheieturile de la membre, care initial se pot inflama si deveni extrem de dureroase, revin complet la normal dupa stingerea episodului acut al infectiei reumatice. Cu inima, faptele se petrec deseori invers; la inceput, inima bolnava poate sa nu manifeste nici o tulburare. Mai tarziu, dupa ce fenomenele articulare cedeaza, incep sa apara semnele bolii de inima.

O alta forma destul de frecventa la copii este aceea fara manifestari articulare, cu simptome nespecifice. Copilul slabeste, devine apatic, nu are pofta de mancare, pierde continuu din greutate si foarte rareori se plange de vagi dureri articulare. Aceasta forma de boala, inselatoare, mai greu de diagnosticat, este nefasta pentru copii, deoarece poate evolua cu o cardiopatie complet ignorata si de ci netratata.

Localizarea infectiei reumatice pe sistemul nervos al copilului duce la manifestarile cunoscute sub numele de coree. Aceasta forma de reumatism nervos se caracterizeaza prin miscari bruste si dezordonate ale fetei, mainilor si picioarelor, mult mai accentuate cand copilul se imbraca, mananca, scrie sau ridica un obiect de jos. Coreea poate coexista sau este continuata de o cardiopatie reumatica.
Infectia reumatica fixata pe inima poate interesa inima in totalitate sau numai anumite parti componente: endocardul, miocardul sau pericardul.

Dupa localizarea infectiei reumatice se poate vorbi de endocardita cand apare mai evidenta prinderea endocardului - de miocardita sau de pericardita - cand predomina localizarile pe miocard si respectiv pericard; pancardita defineste prinderea intregii inimi de catre infectia reumatica.

Procesul reumatic, fixandu-se pe endocard, lezeaza de regula unul din aparatele valvulare, mai ales pe cel mitral, sau de la nivelul aortei. Dupa cicatrizarea acestor leziuni reumatice, valvulele raman de obicei mutilate. Uneori se produce o stramtorare a orificiului valvular bolnav si in functie de localizarea defectului putem avea stenoza mitrala, aortica, si mult mai rar tricuspidiana sau pulmonara. Orice stenozare constituie un obstacol in calea circulatiei sanguine, cu atat mai dificil de trecut, cu cat dimensiunea orificiului - rezultata dupa cicatrizare - este mai mica. Pe masura ce anomalia valvulara se accentueaza sangele trece tot mai greu prin bariera valvulara si stagneaza in plaman, determinand tulburari serioase respiratorii si circulatorii. Alteori, leziunile reumatice distrug valvulele si in astfel de situatii vorbim de insuficienta aortica, pulmonara, mitrala sau tricuspidiana. Valvulele insuficiente nu se mai inchid complet pentru a opri reintoarcerea sangelui; rezulta si in aceste circumstante, ca si in cazul precedent, o circulatie sanguina defectuoasa. Uneori pot fi intalnite la acelasi bolnav doua sau mai multe aparate valvulare defecte, in diverse combinatii, de exemplu, dubla leziune aortica (insuficienta cu stenoza) sau insuficienta aortica cu stenoza mitrala etc.
Prevenirea si combaterea reumatismului cardioarticular. Aceasta actiune se instituie diferentiat, pe etape, tehnica si procedeele depinzand de faza in care ne gasim.

1. Prevenirea infectiei reumatice se face:
- Combatand infectiile si recidivele datorite streptococului hemolitic, in primul rand asanand medical si pe cale operatorie - dupa caz - focarele de infectie, concomitent cu instituirea unei eficiente profilaxii a scarlatinei.
- Controland periodic copiii predispusi la infectia reumatica, respectiv pe cei apartinand familiilor de reumatici, cu amigdalite, vegetatii adenoide sau otite, cu infectii streptococice in antecedente, pe cei slab dezvoltati fiziceste si care racesc usor; copiilor facand parte din aceste categorii li se va acorda o atentie deosebita, creandu-li-se conditii optime de viata.

- Suspectand de reumatism cardioarticular pe oricare copil sau tanar care, consecutiv unei infectii streptococice (amigdalita sau scarlatina), face stari febrile sau subfebrile, cu dureri in incheieturi sau in muschii membrelor, nu are pofta de mancare si se simte molesit. Acesta va fi retinut la pat si controlat de medicul curant, pentru a i se preciza diagnosticul si a i se aplica tratamentul corespunzator.

-Facand sa creasca rezistenta nespecifica a organismului copiilor, prin calirea cu factori naturali (aer, apa, soare) prin practicarea timpurie a culturii fizice si a sportului in aer liber, a excursiilor si altor activitati de acest gen,
2. Tratamentul de baza al reumatismului cardioarticular in faza acuta - clinica - ramane penicilina, la care se asociaza diversele preparate de salicilat, aspirina, piramidonul, hormonii corticoizi. El se face, pe toata durata bolii, numai in spital. In perioada de convalescenta, bolnavul va duce o viata linistita, dupa un program bine stabilit de catre medic.
Cu toate rezultatele bune obtinute,niciodata nu se pot socoti vindecate definitiv-oricat de bine ar fi tratate - cazurile de reumatism cardioarticular, deoarece boala este cronica, cu mers uneori inselator, lent, reacutizandu-se la diferite intervale de timp, uneori dupa ani de zile. Recidivele agraveaza leziunile cardiovasculare existente si daca acestea au fost initial discrete, fara a se exterioriza, si dupa revenirea unui nou puseu reumatic, ele se pot accentua, manifestandu-se cu simptome suparatoare.

3. Prevenirea recidivelor reumatismului infectios si deci a complicatiilor cardiace ale acestei boli se realizeaza administrand periodic penicilina, chiar dupa vindecarea aparenta, conform unui program riguros stabilit de medic, de la care nu ne vom abate sub nici un motiv.

Tratamentul profilactic nu va fi mai scurt de 4-5 ani de la stingerea ultimului puseu acut de reumatism, uneori pana la varsta de 18-20 de ani. Orice abatere, din partea parintilor, de la aceste principii, va fi platita scump - mai tarziu - de copilul nevinovat. Prevenirea reumatismului cardioarticular se realizeaza cu succes in cadrul dispensarizarii, metoda de supraveghere extrem de eficace, efectuata de medic pentru a opri evolutia bolilor cronice. Copiii suspecti de reumatism cardioarticular sunt supravegheati periodic, la interval de 2 saptamani sau chiar mai des, dupa ce acestia au facut un puseu acut febril, cu amigdalite sau reactii articulare; acestor copii li se masoara temperatura (inregistrandu-se corect) de 2 ori pe zi si li se efectueaza examenele de laborator necesare conform aprecierii medicului. Iata deci cum, datorita unei bune organizari a ocrotirii sanatatii, se poate interveni - cu succes - impotriva infectiei reumatice.

In afara de endocardita reumatismala exista si alte feluri de endocardite, printre care, deosebit de importante, endocarditele maligne. Ele sunt grave pentru ca provoaca leziuni intinse in endocard si pe valvule, se insotesc de stari infectioase, de cele mai multe ori mortale si adesea dau nastere la embolii, adevarate dopuri vasculare, constituite din cheaguri de sange sau din vegetatii formate pe valvule. Curentul sanguin poate desprinde vegetatiile si cheagurile de la locul lor de formare, purtandu-le spre diferite organe: plamani, creier, membre. Un embolus suprima circulatia in artera in care s-a fixat, determinand producerea unui infarct in anul respectiv sau gangrena membrului cu artera blocata.

ENDOCARDITELE MALIGNE

In raport cu evolutia lor aceste ci boli sunt de trei feluri: acute, subacute si lente. Primele doua forme de endocardite maligne (acuta si subacuta) sunt extrem de toxice si deci foarte grave; din fericire sunt exceptional de rare.

Endocardita maligna lenta este mai frecventa decat formele precedente, dar raspunde bine la tratament. Are origine infectioasa datorita color mai feluriti germeni care, ajunsi in circulatia sangelui, se fixeaza de pe un defect innascut al inimii, pe o valvula reumatica. Trebuie suspectat de aceasta boala orice vechi bolnav de inima cu o stare febrila prelungita. Uneori se pierde faza utila de tratament, punandu-se febra pe socoteala unei gripe trenante sau a unei infectii banale. Este in interesul cardiacului, ca atunci cand temperatura depaseste constant 37°, sa ceara sfatul medicului, pentru ca tratamentul este cu atat mai eficace cu cat este mai precoce.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangeita obliteranta si, mult mai rar, in unele arterite infectioase. Simptomele principale sunt: Simptomele subiective, care apar lent si progresiv, de obicei in urmatoarea ordine: oboseala la mers, car
 
• Trombangeita obliteranta
Trombangeita obliteranta Trombangeita obliteranta Trombangeita obliteranta - este o boala inflamatorie care apare aproape in exclusivitate la barbati tineri, intre 20 si 40 de ani, mari fumatori, interesand concomitent arterele si venele din orice regiune, dar in special ale membrelor, mai ales pelviene. Etiologia bol
 
• Eritromelalgia
Eritromelalgia Eritromelalgia Eritromelalgia este o boala caracterizata prin accese paroxistice, dureroase, de vasodilatatie a extremitatilor. Apare in accese declansate de caldura sau de efort si dureaza minute sau ore. Simptomele principale sunt: roseata extremitatilor, dureri vii si hipenermic (caldura). T
 
• Acrocianoza
Acrocianoza Acrocianoza Acrocianoza e o tulburare spastica, vasomotorie, caracterizata prin cianoza permanenta, nedureroasa, simetrica, a mainilor, uneori a gambelor. Boala apare indeosebi la femei tinere cu deficite endocrine, etiologia fiind necunoscuta. Regiunile afectate sunt cianotice, reci si umede.
 
• Sindromul Raynaud
Sindromul Raynaud Sindromul Raynaud Este o tulburare paroxistica a circulatiei periferice, localizata de obicei la nivelul membrelor toracice, caracterizata prin aparitia intermitenta a unui spasm bilateral si simetric la nivelul arterelor digitale, aparand la frig sau emotii, cu stare normala intre accese. Est
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni cardiovasculare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara