Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


cum poate ajuta aromaterapia

 
cum poate ajuta aromaterapia

Epiderma este zona careia se concentreaza ingrijirile cosmetice, desi starea ei de sanatate este strans legata de cele doua straturi inferioare si de restul organismului. Aspectul pielii depinde de viteza cu care celulele moarte de la suprafata sunt inlocuite cu altele noi, din derma. Cu cat acest proces decurge mai rapid, cu atat tenul va avea un aspect mai neted, mai luminos si mai sanatos.

Cand la suprafata pielii se acumuleaza celulele moarte, tenul pare tern, lipsit de viata si de luminozitate. Aici si acum intervine una dintre functiile curatarii atente a pielii: pe langa murdaria de la suprafata si din pori, sunt indepartate si celulele moarte ale epidermei. Astfel, o exfoliere blanda poate imbunatati aspectul unui ten palid si sters. Pe masura ce inaintam in varsta, procesul natural de reinnoire celulara devine mai lent, iar elasticitatea tinereasca a pielii scade. Produsele aromaterapeutice de intinerire stimuleaza rapida regenerare a celulelor din derma, ceea ce face ca tenul dumneavoastra sa ramana elastic si luminos chiar si la varste mai inaintate.

Tenul normal

Asa-numitul ten normal este rar intalnit dincolo de varsta pubertatii si, prin urmare, nu este deloc normal, decat la copii. Este un tip de ten bine hidratat, cu un tonus muscular ridicat, un metabolism echilibrat si o buna circulatie sanguina. Tenul normal are o luminozitate atragatoare, naturala, si un aspect suplu si neted, suprafata pielii este nepatata si are o textura fina, neridata, fara asa-numita laba de gasca la coada ochilor si fara pori dilatati.

Ingrijirea tenului normal este la fel de importanta ca a oricarui alt tip de ten, desi in acest caz obiectivul principal este mentinerea starii sale de sanatate, nu compensarea anumitor deficiente. Pielea normala – si nu numai ea, de fapt – trebuie curatata cu rigurozitate, dimineata la prima ora si seara inainte de culcare. Aplicarea unei lotiuni tonice si a unei creme hidratante completeaza ingrijirea zilnica a tenului.

Exfolierea ocazionala – poate o data la doua saptamani – cu un produs de gomaj este, de asemenea, recomandata, la fel ca utilizarea saptamanala a unei masti sau a impachetarii.

Tenul normal si aromaterapia

Daca aveti tenul normal, puteti folosi pentru ingrijirea pielii aproape orice ulei esential, cu exceptia celor care risca sa provoace iritatii, cum ar fi cele extrase din mirodenii. Iata in continuare cateva uleiuri esentiale recomandate in mod deosebit pentru tenul normal: musetelul german, rosa otto, rosa absoluta, floare de portocal amar, levantica, geranium, palmarosa si trandafirul de Brazilia. Apa de flori (numita si hidrosol) este produsul secundar obtinut la distilarea uleiurilor esentiale si, alaturi de acestea din urma, este utila in ingrijirile cosmetice. Pentru tenul normal puteti folosi apa de trandafiri, apa de musetel, apa de flori de portocal, apa de albastrele si apa de flori de tei.

Tenul uscat si sensibil

Pielea uscata este rezultatul unei productii insuficiente de sebum – lubrifiantul natural al pielii, sintetizat de glandele sebacee. Adesea, tenul uscat este si deshidratat, insa intre cele doua situatii exista deosebiri clare. Pielea deshidratata este lipsita, in general, de umiditate (chiar si pielea grasa poate fi deshidratata). Insuficienta sebumului din pielea uscata ii reduce acesteia capacitatea de a retine apa, asa incat tenul uscat este adesea si deshidratat. Pielea uscata are adesea un aspect delicat, subtire, fragil, cu pori foarte mici. Este puternic afectata de radiatia solara, de vant si de ploaie, ridandu-se usor. Pielea sensibila este neobisnuit de fragila si de delicata, avand nevoie, la fel ca si cea uscata, de hidratare accentuata si de o protectie considerabila.

Tenul uscat, sensibil si aromaterapia

Cele mai bune uleiuri esentiale pentru pielea uscata sunt musetelul german, musetelul roman, rosa otto, rosa absoluta, geranium, levantica, floare de portocal amar, iasomie si santal. Pentru tenul sensibil, folositi rosa otto, rosa absoluta, melisa, floare de portocal amar, helichrysum (sau imortela galbena), musetelul german si musetelul roman. Daca aveti tenul sensibil, utilizati o concentratie foarte redusa de ulei esential, 1 sau chiar 0,5%, si daca apar reactii adverse, renuntati la uleiul respectiv. Pentru pielea uscata si pentru cea sensibila, puteti folosi apa de musetel, de trandafiri, de flori de portocal, de geranium si de melisa. Pielea sensibila se inroseste si se irita usor; de aceea trebuie sa folositi numai cosmetice pe baza de plante. De asemenea, este predispusa la reactii provocate de alcoolul si substantele chimice prezente in multe produse de ingrijire disponibile in comert si, in consecinta, este bine sa le evitati si pe acestea. Atat tenul uscat, cat si cel sensibil necesita mai multa atentie decat pielea normala. Trebuie hidratate de mai multe ori pe zi, folosind mai degraba o crema de baza usoara, decat o lotiune puternic hidratanta. Produsele de demachiere si tonicele trebuie sa fie de asemenea blande, apa de flori constituind o excelenta lotiune tonica. Mastile delicate, hidratante, care includ miere, ar trebui aplicate saptamanal. 

Tenul matur

 Pielea matura ne va caracteriza pe toti la un moment dat in viata. Si apropo de aceste lucru, trebuie sa remarcam un aspect interesant al tipurilor de ten: ele se schimba in decursul timpului, in functie de factorii de mediu, de regimul alimentar si de alte elemente ale stilului de viata. De aceea, este necesar ca, din cand in cand, sa ne reevaluam tipul de ten; astfel, vom putea constata ca pielea noastra, anterior normala si frumoasa, a devenit uscata sau sensibila, ori pur si simplu s-a maturizat. Imbatranirea este insa o evolutie fireasca si, cu ajutorul unor ingrijiri corespunzatoare, tenul matur isi poate pastra aspectul placut.

Pe masura ce inaintam in varsta, functiile vitale isi incetinesc ritmul, celulele nu se mai regenereaza la fel de repede, iar elasticitatea pielii scade. Pielea matura este caracterizata de riduri si laba gastei (ridurile acelea fine din jurul ochilor), de vene vizibile si de pete mai inchise sau mai deschise la culoare; ea isi pierde tonusul din tinerete, structura osoasa a fetei devine mai evidenta, iar liniile de demarcatie dintre muschii faciali ies in relief. Aceste procese decurg de obicei treptat, cu variatii largi de la un individ la altul. Tratamentele si ingrijirile cosmetice regulate si de buna calitate pot incetini si ele ritmul in care pielea imbatraneste. Limitati expunerea la soare, reevaluati-va regimul alimentar, incercand sa-l imbunatatiti, eliminati pe cat posibil stresul si sursele de poluare, si astfel veti izbuti sa amanati instalarea semnelor de imbatranire. Tratamentele faciale regulate cu anumite uleiuri esentiale bine alese pot contribui la pastrarea unui ten sanatos. Masajul facial ajuta la tonifierea muschilor lasati, redand pielii un oarecare tonus. Mastile hidratante care includ aloe vera, extracte de alge, miere cu propolis si alte elemente nutritive sunt, de asemenea, benefice. Importante raman totodata curatirea, tonifierea si hidratarea tenului de doua ori pe zi.      

Tenul matur si aromaterapia

Uleiurile esentiale cu efecte benefice asupra pielii mature includ semintele de morcov, tamaia, santalul, mirul, paciuli, rosa otto, rosa absoluta, musetelul roman, musetelul german si palmarosa. Semintele de morcov sunt mai cu seama eficiente in revitalizarea tenului, iar tamaia ajuta la atenuarea ridurilor. Dintre apele de flori puteti folosi apa de trandafiri, de musetel, de flori de tei si de radacina de angelica.

Tenul gras si cel mixt  

Tenul gras este o problema pentru multi adolescenti, atragand dupa el acneea si punctele negre. Adolescentii au pielea grasa deoarece organismul lor trece prin transformari ample dupa pubertate, in special la nivelul sistemului endocrin, de care depinde productia de sebum. La aceasta varsta vulnerabila, putini sunt totusi cei care se simt usurati afland ca tenul gras la tinerete inseamna ca pielea va imbatrani mai lent decat cea uscata sau cea normala. Si adulti pot avea insa tenul gras. Acesta este caracterizat de un aspect ferm, aparent neglijat, eventual cu acnee si in mod cert cu puncte negre, pete si cicatrici. Pielea este grasa la atingere si luceste, parand uneori aspra si groasa, iar porii sunt mari.

Tenul gras mixt si aromaterapia

Printre uleiurile esentiale eficiente in cazul tenului gras se numara geranium, levantica, lemnul de cedru, palmarosa, niaouli, boabele de ienupar, arborele de ceai, ylang-ylang, chiparosul, grepfrutul, bergamota si mirtul. Dintre apele de flori puteti folosi apa de verbina, de hamamelis, de flori de portocal si de albastrele. Tenul mixt, constituit dintr-o portiune grasa, in forma literei T, pe frunte, nas si barbie, restul pielii fiind uscata, este cel mai des intalnit tip de ten. Aromaterapia are in acest caz rolul de a echilibra si a reduce productia de sebum. Cele doua tipuri de ten necesita uleiuri esentiale si tratamente cosmetice diferite, astfel ca este necesara o gama variata de produse de ingrijire. Este important sa rezistati tentatiei de a folosi produse de curatat dure pe pielea grasa. Desi indeparteaza temporar murdaria si excesul de sebum, ele contin, de obicei, alcool sau alte substante chimice care elimina sebumul in intregime, incurajand astfel productia acestuia si creand un cerc vicios. Cel mai indicat mod de tratare a tenului gras este curatirea frecventa, blanda, aplicarea lotiunilor tonice si a unei lotiuni hidratante delicate. Uleiurile esentiale sunt astfel alese incat sa echilibreze si sa reduca productia de sebum, si totodata sa exercite o actiune antiseptica si cicatrizanta. Sunt, de asemenea, recomandate tratamente saptamanale de curatare profunda a tenului. Acestea includ masti faciale cu argila verde, care extrag din piele murdaria si excesul de sebum, si baile de abur care deschid porii si impiedica formarea petelor.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Parfumuri retete
Parfumuri retete  Parfumuri calmante Stresul si tensiunea psihica sunt probleme grave ale societatii actuale, iar utilizarea uleiurilor esentiale pentru atenuarea simptomelor pe care acestea le determina este unul dintre scopurile de baza ale aromaterapiei. Desigur, nu este intotdeauna posibil sa faceti un mas
 
• Parfumuri pentru optimism
 Parfumuri pentru optimism   Parfumurile pentru optimism contin cele mai utile uleiuri esentiale, contribuind la atenuarea unor simptome psihologice frecvent intalnite, precum deprimarea, melancolia, anxietatea si apatia. Unele dintre aceste stari pot avea si cauze fizice, pe care nu trebuie sa incercati sa le tratati s
 
• Prepararea parfumurilor romantice
prepararea parfumurilor romantice Dispozitia romantica este o stare de spirit deosebita, pe care multi si-ar dori-o mai des in viata lor. A fi romantic nu este acelasi lucru cu a te simti sexy sau cu erotismul si nu implica neaparat pasiunea. Romantismul are in el ceva fantastic. Femeile mai cu seama urmaresc filme romantice si cite
 
• Prepararea parfumurilor pentru o stare de bine
 Prepararea parfumurilor pentru o stare de bine  Un aspect fascinant al uleiurilor esentiale este cel al influentei pe care parfumul lor o exercita asupra starii de spirit. Fiecare ulei esential are propriul sau caracter, care contribuie la aroma insumata a unui parfum aromaterapeutic. Decizia de a crea un parfum special, menit sa stimuleze
 
• Lotiune tonica pentru tenul adolescentilor si pentru cel gras
lotiune tonica pentru tenul adolescentilor si pentru cel gras  Nu este dificil sa va preparati singur lotiunile tonice cu uleiuri esentiale si puteti folosi numai ingrediente naturale, care sunt delicate pentru pielea dumneavoastra. Daca aveti tenul sensibil, utilizati doar apa de flori pura: o data pe o discheta cosmetica, pentru a indeparta urmele de de
 
Vezi toate stirile din categoria Aromoterapie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara