
Cremele de maini aromaterapeutice hidrateaza pielea uscata si ajuta la vindecarea micilor taieturi si abraziuni. Reteta de mai jos este simplu de preparat, fiindca nu utilizeaza apa de flori. Uleiul esential de lamaie contribuie la atenuarea petelor decolorate de pe piele, iar smirna accelereaza vindecarea taieturilor fine, de pilda cele facute in hartie. Crema se leaga usor, deoarece uleiul de cocos natural, nerafinat, este solid la temperatura camerei, dar se lichefiaza cu usurinta la contactul cu pielea. Acest tip de crema are un efect intens hidratant si se absoarbe in piele putin mai greu decat cremele din comert.
Ce va trebuie
75 g de ulei de cocos nerafinat • Un bol de sticla termorezistenta • O cratita cu apa fierbinte • 25 ml de ulei de migdale • Cate 8 picaturi de ulei esential de levantica si de lamaie • 4 picaturi de ulei esential de smirna • Un borcan mare de sticla.
Cum procedati
Turnati uleiul de cocos in bolul de sticla pe care il asezati in cratita cu apa fierbinte, la foc mic. Dupa ce uleiul de cocos s-a racit, adaugati uleiul de migdale si amestecati pana la deplina omogenizare. Luati cratita de pe foc si adaugati uleiurile de levantica, lamaie si smirna. Amestecati energic si turnati compozitia in borcanul de sticla cat timp este calda si lichida.
Crema de maini pentru piele aspra.
Crema de mai jos este excelenta pentru cei care lucreaza manual, in aer liber – gradinari, constructori etc. Pielea mainilor se aspreste usor devenind uscata, dura si crapata, daca nu este ingrijita cum trebuie. Uleiul de galbenele are bine cunoscute proprietati cicatrizante, la care contribuie, de asemenea, uleiul esential de mirt.
Ce va trebuie
5 g de ceara de albine • Un bol de sticla termorezistenta • O cratita cu apa fierbinte • 25 g de unt de cacao • 20 ml (4 lingurite) de ulei de migdale • Cate 3 ml (0,5 lingurita) de glicerina si ulei de galbenele • Cate 5 picaturi de ulei esential de mirt si de geranium • 3 picaturi de ulei esential de mandarina • Un borcan mare de sticla.
Cum procedati
Topiti ceara in bolul de sticla, pe care il asezati in cratita cu apa fierbinte, la foc mic. Cand ceara s-a topit, adaugati untul de cacao, uleiul de migdale, glicerina si uleiul de galbenele, amestecand continuu pentru o deplina omogenizare a ingredientelor. Luati cratita de pe foc si continuati sa amestecati pana ce compozitia se raceste. Dupa aceea adaugati uleiurile de mirt, geranium si mandarina, amestecand bine. Turnati totul in borcanul de sticla.