
Candida albicans reprezinta o ciuperca care este localizata in fiecare dintre noi. Se situeaza la nivelul membranei de suprafata si a mucoasei. In cantitati mici este inofensiva, insa in momentul in care prolifereaza, prezinta un efect dramatic asupra starii de sanatate, ce poate fi devastator. Reprezinta una dintre afectiunile care nu sunt inca evidentiate ca fiind cele mai prevalente la omul modern. Intr-un organism sanatos, Candida albicans, se dezvolta sub forma de drojdie in corpurile noastre si este tinuta sub control cu ajutorul coloniilor de bacterii prietenoase. Cu toate acestea, tratamentul pe baza de antibiotice, precum si cele utilizate la prepararea produselor din carne, afecteaza echilibrul delicat, chimico-biologic, care exista in corpul nostru. Antibioticele pot diminua si slabi coloniile de bacterii prietenoase, permitand astfel cipercilor de tip Candida sa infloreasca. Anticonceptionalele, cortizonul, de asemenea pot perturba acest echilibru.
Candida se hraneste cu zahar, carbohidrati, alimente fermentate, cum ar fi bere, otet si carnati sua mezeluri in general. Candida elimina permanent toxine in sange, acestea avand un efect devastator asupra sistemului nervos, sistemul imunitar si asa apar simtomele.
Cum despistam Candida:
- Depresia
- Atacuri de Panica (uneori cu o durata de peste 20 min...)
- Dorinta pentru anumite produse alimentare (dulciuri, bauturi alcoolice, ciocolata, etc.)
- Oboseala extrema sau permanenta.
- Obezitate sau pierderea excesiva in greutate
- Alergii excesive
- Alergii la anumite alimente
- Migrene
- Irascibilitate
- Uitarea
- Probleme vaginale
- Gaze intestinale si balonare
- Diaree sau constipatie
- PMS sindromului premenstrual
- Amorteali si dureri ale incheieturilor
- Senzatie de minte incetosata, cat si altele...
Candida afecteaza fizic, mental si emotional. Astazi, Candida poate fi una din cauzele principale de mortalitate si a obezitatii, deoarece conduce incet dar sigur catre degradarea generala a sanatatii. Cand Candida invadeaza corpul nostru, suntem mereu foarte nerabdatori sa consumam carbohidrati si dulciuri, care hranesc ciuperca facand-o si mai puternica si in ultima faza, epuizeaza sistemul imunitar si creeaza o varietate de simptome, care pot fi si greutatea in exces sau lipsa de greutate. Infectia cu Candida este dificil de diagnosticat, deoarece intr-o forma de drojdie este prezenta in fiecare dintre noi. Cel mai bun mod de a observa daca suntem afectati de aceasta ciuperca este sa ne analizam diata preferata si sa privim smtomele si modul in care ne simtim zi de zi. Daca aveti dorinta de a manca de zahar, paine sau alti carbohidrati in cantitati mai mari decat normal, si mai experimentati orice alte simptome sau pur si simplu aveti o stare generala nu pre buna, posibilitatea de a fi infectat cu Candida este foarte mare si de aceea trebuie luata in considerare o schimbare a dietei cat si un tratament impotriva ei.
Practic, aceasta schimbare implica consumul de legume si peste si a proteinelor naturale din carne (nu mezeluri), pentru a evita cat mai mult posibil glucidele, zaharurile, alcoolul, alimentele fermentate si chiar si sucurile din fructe, deoarece contin fructoza, un zahar natural. Deasemenea laptele ar trebui redus si la inceput chiar eliminat din dieta pentru o perioada de timp, deoarece acesta contine lactoza, un alt zahar natural ce constitue o hrana pentru Candida. Aceasta schimbare a alimentatiei nu este la fel de simpla precum pare, deoarece dorinta de a consuma zahar si carbohidrati poate fi extrem de puternica.