Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Cancere

Alte efecte negative?
Din nefericire, exista o multime de alte efecte negative: Fumatorii se imbolnavesc mult mai des de cancer al cavitatii bucale, laringelui, esofagului, stomacului, pancreasului, vezicii urinare, rinichilor si colului uterin decat nefumatorii. Emfizemul pulmonar, o alta consecinta nefasta a fumatului, distruge tesutul pulmonar, ducand in cele din urma la moarte prin sufocare. in S.U.A., mor in acest fel peste 60.000 de fumatori in fiecare an. Ulcerele gastrice si duodenale sunt cu 60% mai frecvente la fumatori. Fumatul favorizeaza pierderea calciului din oase, accelerand procesul de rarefiere a acestora, numit osteoporoza. Fumatul in timpul graviditatii are consecinte negative asupra dezvoltarii fetale si creste riscul mortii dupa nastere. Daca cineva a fumat foarte multe tigari timp de multi ani de zile, mai merita sa se lase de fumat? Peste 80% din cancerele pulmonare si 50% din cancerele vezicii urinare ar putea fi prevenite, daca persoanele in cauza s-ar lasa de fumat. Cei care se lasa de fumat incep sa se vindece aproape imediat. Pe masura ce nicotina si monoxidul de carbon sunt eliminate din organism, riscul de imbolnavire cardiovasculara legat de fumat scade dramatic. in ceea ce priveste riscul imbolnavirii de cancer, acesta scade mai lent, pericolul fiind tot mai mic, pe masura ce saptamanile si lunile trec. Exista si alte lucruri pentru care merita sa te lasi de fumat: simtamantul victoriei, cresterea respectului de sine, recastigarea unei respiratii placute si a capacitatii de a simti gustul alimentelor, creste¬rea rezistentei generale a organismului si imbunatatirea starii de sanatate, instalarea unui simtamant de bine si de eliberare de sub tirania unei deprinderi incomode, costisitoare, daunatoare si din ce in ce mai nepopulare. Renuntarea la fumat creste, de asemenea, sansele de a gasi o slujba de care sa fii multumit.

Deseori reactionam exagerat fata de cele mai banale riscuri pentru sanatate, in vreme ce ignoram pericole mult mai serioase. De pilda, se stie astazi ca jumatate din fumatorii care fumeaza regulat vor de¬ceda ca urmare a unei afectiuni legate de acest obicei. De asemenea, ei pierd, in medie, 8,3 ani dintre speranta de viata - sau 12 minute pentru fiecare tigara fumata. Totusi multi reactionam mult mai ve¬hement cand aflam ca exista un risc de unu la un milion de a ne imbolnavi de cancer datorita prezentei in apa potabila a vreunei substante chimice. Credem ca a sosit timpul sa asezam fiecare lucru la locul lui. Si va asiguram ca cea mai mare favoare pe care o puteti face organismului dumneavoastra este sa va lasati de acest obicei daunator si sa incepeti sa respirati cu adevarat liberi.

False racoritoare: Arata ca bauturile racoritoare, au acelasi gust ca bauturile racoritoare si sunt vandute ca bauturi racoritoare. Dar orice asemana se opreste aici. Aceste bauturi de care dorim sa ne ocupam contin mai mult alcool decat o halba de bere sau un pahar de vin; si, pe deasupra, au si un continut caloric destul de bogat.

Va referiti la bauturile racoritoare care contin alcool? Dar sunt atat de atragatoare... si par a fi si sanatoase.
Tocmai aici e viclesugul. Aceste asa-zise bauturi racoritoare sunt oferite intr-o diversitate de culori, pe care oamenii le asociaza cu sucurile de fructe. De cele mai multe ori, pe ambalajul acestor bauturi se pot vedea imagini de fructe proaspete, desi unele dintre ele nu contin deloc fructe sau sucuri de fructe. Mai mult, aceste bauturi au un gust dulce si acidulat, foarte ase¬manator cu al bauturilor racoritoare adevarate. in felul acesta, gustul alcoolului este mascat, bauturile acestea devenind indragite si de cei care nu obisnuiesc sa consume alcool. in fine, aceste bauturi nu sunt ambalate ca celelalte bauturi alcoolice, ci mai degraba asemenea bauturilor racoritoare. Bine, dar nu-i asa ca aceste bauturi sunt mai putin daunatoare sanatatii decat bauturile alcoolice? Partea cea mai proasta este ca cei care produc si comercializeaza aceste false racoritoare intretin iluzia ca produsele lor sunt sarace in alcool. Lucrurile nu stau asa. Bauturile acestea contin alcool in proportie de 6% din volumul lor, in timp ce berea contine numai 4% alcool (tot din volum). Daca tinem seama de faptul ca aceste bauturi sunt de obicei livrate in recipiente de 340 g, cantitatea de alcool dintr-o portie o poate depasi pe cea dintr-un gin sau bautura tonica (cu 30 g lichior) sau dintr-un pahar cu vin servit la cina. In ce fel ii afecteaza aceste bauturi pe tinerii de azi? Adolescentii - si in special adolescentele - sunt foarte atrasi de aceste bauturi. Numele acestora le sugereaza ca au de-a face cu o bautura usoara, capabila sa le improspateze fortele. Si apoi mai este gustul acestor bauturi, pe care adolescentii il apreciaza foarte mult. Racoritoarele care contin alcool constituie un pericol pentru copii, pentru ca sunt foarte usor de baut” - afirma recent o autoritate in pediatrie. Nu trebuie sa faci decat un mic pas de la o limonada la o bautura alcoolizata cu aroma de lamaie. Nu trebuie sa te deprinzi cu gustul alcoolului in prealabil.

Cat de serioasa este problema consumului de alcool in randul adolescentilor?
Un studiu recent, efectuat in S.U.A., a aratat ca cel putin 40% dintre adolescentii aflati in ultimii ani de gimnaziu si pana la 80% dintre elevii de liceu au folosit cel putin o data bauturi racoritoare alcoolizate. De asemenea, 37% dintre adolescentii aflati in grupa de varsta 12-17 ani consuma in mod curent alcool, iar cca 5% dintre adolescentii din S.U.A. au deja probleme serioase cauzate de folosirea alcoolului.
In ceea ce priveste situatia adolescentilor din tara noastra, aceasta pare mai buna la o analiza superficiala: rezultatele sondajelor efectuate arata in aceasta grupa de varsta un procent de consumatori sensibil mai scazut decat in S.U.A., iar bauturile racoritoare alcoolizate nu au patruns decat relativ recent pe piata romaneasca. Nu tipfeuie sa uitam insa ca rezultatul sondajelor respective - asa cum recunosc chiar cei ce le-au efectuat - sunt subevaluate pentru toate grupele de varsta (si in special pentru adolescenti) si ca in Romania consumul de bauturi alcoolice incepe de la varste destul de fragede. Studii mai recente evidentiaza o crestere alarmanta a consumului de bauturi alcoolice, in special in randul tinerilor de la noi. Trebuie sa facem ceva pentru a ne ajuta copiii, pentru ca, atunci cand e vorba de alcool, adolescentii care s-au deprins sa-l foloseasca, vor continua s-o faca si in timpul vietii de adult. Deja avem peste un milion de alcoolici adulti si peste o jumatate de milioane de persoane care au probleme serioase legate de consumul de alergai. Jumatate dintre accidentele rutiere fatale au la baza consumul de alcool si un numar din ce in ce mai mare de catastrofe aeriene isi au izvorul tot aici.

Alcoolul pretinde un pret prea mare pentru sanatate. El favorizeaza aparitia hipertensiunii arteriale si are un efect toxic direct asupra muschiului cardiac. De asemenea, alcoolul creste riscul aparitiei accidentului vascular cerebral, al mortii subite prin tulburari de ritm cardiac si cardiomiopatii, al insuficientei cardiace congestive, cirozei hepatice si al cancerului. De fapt, alcoolul creste morbiditatea si durata spitalizarii in general, scazand in acelasi timp numarul anilor rodnici din viata bautorului. in plus, el face ravagii in vietile membrilor familiei si prietenilor consumatorului de alcool. Probabil insa ca cele mai triste si mai ingrijoratoare statistici care au iesit la iveala in ultimii ani sunt cele referitoare la copiii condamnati la o viata de retardati mental si fizic, ca urmare a obiceiului parintilor lor de a consuma alcool.

Ce s-ar putea face pentru a ne proteja tineretul?
Bauturile racoritoare alcoolizate sunt o afacere foarte rentabila: in S.U.A., de pilda, ele contribuie cu cca 25% la totalul vanzarilor de produse industriale. Popularitatea de care se bucura ar putea fi totusi redusa, daca aceste bauturi ar fi livrate in ambalaje pe care sa se specifice clar ca este vorba despre bauturi alcoolice, fiind interzisa vinderea lor persoanelor sub 21 de ani; ar avea pe recipientele in care sunt vandute inscriptii vizibile care sa-i avertizeze pe consumatori cu privire la pericolele legate de folosirea bauturilor alcoolice; ar fi supuse unor taxe suplimentare, adaugandu-se astfel inca o mica bariera in calea distribuirii lor. Lucrul care ni se pare cel mai important este constatarea ca tinerii care cresc in familii in care nu se foloseste alcoolul au, statistic vorbind, mult mai putine probleme atunci cand devin adulti. Nu exista influenta mai puternica decat aceea a unui bun exemplu parintesc. Vinul este batjocoritor, bauturile tari sunt galagioase; oricine se imbata cu ele nu este intelept.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara