_-_cancerul_sanului_1370804296.jpg)
Cancerul genital este cea mai frecventa localizare de cancer la femei. Se manifesta prin hemoragie uterina intre cicluri sau dupa instalarea menopauzei. In stadiu avansat, apare si scurgere purulenta. Formele incipiente se depisteaza prin examenul citologic al secretiei vaginale.
In cancerul colului uterin, sunt posibilitati de precizare a diagnosticului de epitelion „in situ" (intraepitelial), din „stadiul 0", care corect tratat se poate vindeca in 100% din cazuri. s5h167sc28kes
Cancerul colului uterin are o evolutie lenta, dar cel al sanului poate avea o evolutie rapida.
Apar sangerari, dureri de mijloc si in zona vezicii.
Spalaturile vaginale, dimineata si seara, cu decoct (5 min.) din flori proaspete de galbenele (4 pumni/3 1 apa) s-au dovedit foarte eficiente. Seara se introduce in vagin un tampon de tifon imbibat in ulei de catina, care se indeparteaza dimineata. Primavara se bea ceai de urzica. La regimul de cruditati sa se introduca maceratul de amestec de cereale integrale macinate mare, sau decoctul de amestec de cereale (grau, secara, ovaz, porumb). Varianta de irigatii vaginale: la 3-4 zile, cu marul-lupului in combinatia prescrisa la clisme.
• Ceai de pufulita.
• Cura de 6 luni cu napraznic (1 lingurita de 4 ori/zi, sublingual 10 min., apoi se inghite cu apa. Poate ajuta in caz de cancer uterin, mamar, pulmonar, intestinal etc.
• Cura cu macerat de aloe vera in vin si miere.
• Cura cu spanz si tinctura de propolis se face sub indrumarea specialistilor.
In caz de cancer de col uterin sau de san, sa se bea zilnic infuzie de trifoi rosu. in general, ceaiul de trifoi rosu (4 lingurite/cana) curata sangele, este antiinflamator si usor energizant.
Iata tratamentul dat in Formula AS, nr. 407 de care s-a vindeact o doamna:
- dieta BG1;
- spalatura vaginala de 2 ori/zi (seara si dimineata) cu infuzie de : nalba, coada-calului si galbenele. In fiecare zi se foloseste o singura planta. Infuzia se face din 2 1 de apa + 2 linguri planta. Se foloseste caldut;
- se pun comprese cu foi de varza zdrobite pe zona genitala, seara, la culcare;
- ceai de pufulita. Sub nici o forma, dieta inceputa nu se intrerupe! Dupa 45 de zile, in functie de evolutia bolii, se continua cu alt regim, dar tot alimentatie naturala.
Utilizarea in cantitate mare a estrogenilor de catre femei, in pre- si postmenopauza, creste riscul cancerului endometrial. S-a constatat ca tratamentul cu DES (dietilstilbestrol) al femeilor gravide (antiavortiv) este urmat de cresterea frecventei cancerului vaginal la fiicele acestor femei. Femeile cu un nivel seric crescut al estradiolului sunt mai expuse la cancer mamar. Se pare ca estrogenii (sau produsii lor de catabolism) actioneaza prin intermediul ADN de care se leaga la fel ca si hidrocarburile policiclice putand fi carcinogenetice.
Prolactina administrata mult timp creste frecventa cancerului mamar si ovarian. Stimularea hormonala cu gonadotropi (ex. prolactina) este o hiperproductie estrogenica, o buna perioada ficatul neutralizand excedentul estrogenic, dar apoi duce la procese neoplazice.
Se recomanda o cana pe zi cu macerat de vasc de stejar la barbat si de mar la femeie. Se bea in 3-4 reprize.
Cancerul sanului este mai frecvent in alte tari. Favorizante in aparitia cancerului sunt: scurtarea perioadei de alaptare si cresterea numarului de avorturi ca si tulburarea functiei de reproducere. Cancerul apare ca un nodul dur, de forma neregulata, in san. Apar secretii si mancarimi. Deoarece nu orice nodul este cancer, se va face control medical
Trebuie acordata o atentie sporita grasimilor animale in exces. Mortalitatea prin cancer este crescuta in randul persoanelor supraponderale. Obezitatea hiper(dis)lipidemie ar duce la cresterea sintezei unor precursori estrogenici considerati promotori ai cancerului de san.
Deoarece caldura poate distruge celulele canceroase, este indicat sa se aplice de 2 ori/zi, timp de 10 zile, comprese cu praf de tamaie pusa pe felii de mamaliga cat mai calda, aplicata pe o panza, deasupra punandu-se un fular de lana care sa mentina caldura. Se tine pe san pana se raceste. Sa se faca si bai fierbinti (40-42 °C) de plante, corpul fiind complet scufundat in apa. Baia se interzice la persoanele cardiace. La 42 °C se distrug celulele canceroase sau putrezite. Dupa baie se sta in pat pentru a transpira.
• Macerat de vasc de mar - o cana/zi, baut in 3-4 reprize.
• Se bea zilnic 11 ceai de napraznic. Se bea lingura cu lingura. Se consuma 200 ml/zi suc de sfecla rosie. Regim vegetarian, netrecut prin foc. Pe san se pune zilnic o cataplasma cu radacina de tataneasa si frunze de rostopasca. Plantele maruntite se amesteca cu apa calda pana se obtine o pasta. Se aplica invelita in tifon pe locul afectat.
• Mugurii de zmeur - sunt foarte eficienti in afectiunile din zona genitala.
• In caz de crize dureroase, se aplica comprese cu aburi de coada-calului si comprese cu bitter suedez, dupa aplicarea de alifie de galbenele.
• Cataplasme cu frunze zdrobite de varza sau tataneasa puse permanent pe san.
• Cataplasme cu argila.
• Cataplasme cu marul-lupului - recomandate de terapeutul Nicolae Pop din Cluj-Napoca (numai sub supraveghere).
• In Formula AS - septembrie 1997, o bolnava care s-a vindecat a dat un program de ceaiuri pentru cancer mamar si ovarian : Ceaiul I (10 plicuri de cate 100 g): soc, matase de porumb, Diuretic 3 (Plafar), radacini de osul-iepurelui, radacini de brusture, flori de albastrele, coaja de crusin, papadie (radacini si frunze), coada-calului, frunze de mesteacan.
Ceaiul II (2 plicuri): coaja de stejar, tataneasa.
Suc de sfecla rosie: o sfecla spalata, taiata felii cu coaja cu tot, se acopera cu apa, se fierbe pana scade la 1/2. Din acest suc se masoara 1 lingura, adaugandu-se 1 galbenus de ou de tara si 1 lingura smantana.
Ore de administrare: 7, 12, 16, 21. Orele se respecta cu strictete; cei ce nu au respectat orele nu mai traiesc. Programul incepe intr-o zi de luni, cat mai aproape de inceputul lunii (septembrie, octombrie etc). Timp de 3 saptamani, la inceputul tratamentului cu ceaiuri, este interzisa consumarea cafelei, a zaharului (este permisa consumarea a 2 lingurite de zahar, dar fierte in apa), a otetului. Este permisa consumarea gemului, dar in limita a 2 lingurite.
Se face infuzie cu 1 lingura amestec de plante din Ceaiul 7/1 cana apa clocotita, timp de 15 min., apoi se strecoara.
Ceaiul II: o cana de apa se fierbe, cu 2 linguri tataneasa si 2 linguri coaja de stejar, timp de 5 min. Apoi se strecoara.
Sucul de sfecla (amestec cu ou si smantana): la inceputul tratamentului se bea 12 zile pe luna, cu cate 2 galbenusuri, la orele 7 dimineata si 19 seara (primele 3 luni).
Programul de fiecare zi: se clateste gura cu bicarbonat la ora 7 fara un sfert dimineata, timp de 15 min., apoi se bea sucul de sfecla la 7 fix, apoi ceaiul I, apoi ceaiul II. Se respecta orele si ordinea ceaiurilor. Timp de 6 luni, ceaiul de tataneasa si coaja de stejar se prepara din cate 2 linguri fiecare, apoi, pana la sfarsitul tratamentului, din cate 1 lingura fiecare, incepand cu a 7-a luna, ceaiul II se prepara din cate 1 lingura fiecare. incepand cu 1 an si 4 luni, se bea doar 1 ceai pe zi, de tataneasa si stejar, sa spunem ca va fi la ora 12. incepand cu 1 an si 6 luni, se reduce si ceaiul I la 1 ceai/zi, care se va bea la aceeasi ora ca si ceaiul n. Sucul de sfecla, dupa 3 luni, se bea 2 zile/luna cu cate 1 galbenus, dupa 7 luni se bea 1 zi/ luna sucul de sfecla.
Pauzele la ceaiuri:
• Dupa 1 an, 1 zi/saptamana.
• Dupa 1 1/2 an, 2 zile/saptamana.
• Dupa 1 an si 8 luni, 3 zile/saptamana.
• Incepand cu 2 1/2 ani, 4 zile/saptamana, pana la sfarsitul tratamentului, care va dura 3 1/ 2 ani.
Clatitul cu bicarbonat se face zilnic de cel putin 2 ori/zi, inainte de a se bea ceaiurile sau a se manca.
Sursa: http://www.boli-medicina.com