
Ceaiul de mesteacan, un ceai anticancer
Cancerul se poate preveni si prin tratamente naturale, care le completeaza pe cele clasice. Asadar, se alege un trunchi de mesteacan care sa aiba scoarta sanatoasa. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului. Trunchiul trebuie sa aiba lungimea de 2 m si circumferinta egala cu circumferinta capului bolnavului.
Pentru transport si pentru a fi utilizat mai usor, trunchiul se poate taia in doua parti egale, dar la tratament se incepe cu partea superioara, mai subtire. Pentru a se pastra bine pe durata tratamentului, partea inferioara a trunchiului, care nu este inca folosita, se acopera la un capat cu o carpa umeda.
Tratamentul trebuie sa inceapa la cel mult doua zile de la taierea trunchiului. Se incepe prin decojirea partii superioare, mai subtire, spre partea inferioara, mai groasa. Decojirea mesteacanului se face inelar pe trunchi, in forma de dreptunghiuri, cu latimea cat latimea palmei bolnavului. Dupa ce se epuizeaza scoarta de pe un inel cu latimea cat latimea palmei bolnavului, se trece mai departe, la urmatorul inel. Se iau bucatile de coaja si se maruntesc.
Coaja se ia de pe trunchi imediat inainte de a se pune la fiert, in 3 l de apa. Se pun si 7 linguri de grau in apa care fierbe si se fierbe incet, pana ce graul devine comestibil, adica plesneste. Atunci se pune si coaja de mesteacan maruntita si se mai fierbe inca doua minute, impreuna cu graul. Cand sunt rani externe, se ia separat intr-o cana ceai, pentru a tampona locurile bolnave. Cand nu sunt rani externe, ceaiul se bea integral. Tratamentul dureaza pana se termina scoarta de pe trunchi.