Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Indicatii pentru mentinerea unei danturi sanatoase

 
Indicatii pentru mentinerea unei danturi sanatoase

Indicatii pentru mentinerea unei danturi sanatoase

 

Daca aveti…

 

Atunci…

 

Plombe de metal. Inlay-uri si onlay-uri

 

Inlocuiti-le cu oxid de zinc si cu eugenol. Pudra de baza si lichidul sunt livrate in 2 sticlute separate. Proportia de pudra in lichid determina duritatea. Nu e sanatos niciunul dintre tipurile pre-mixate sau rapide. Atentie, nu folositi materiale, adezivi, agenti de legatura, primeri sau alti agenti de preparare in afara celor despre care vom discuta ulterior.

 

Coroane (toate tipurile)

 

Extractie completa a dintelui.

 

Punti

 

Inlocuiti cu proteze partiale din metacrilat.

 

Proteze partiale din metal

 

Inlocuiti cu proteze partiale din metacrilat.

 

Proteze integrale

 

Inlocuiti cu proteze partiale din metacrilat.

 

Proteze integrale cu dinti de portelan

 

Inlocuiti cu proteze integrale cu dinti din metacrilat; acestia trebuie sa fie livrati in punga, nu fixate in ceara. Ceara adera si contamineaza intreaga proteza, daca nu spalati si uscati cu mare atentie fiecare dinte.

 

Dinti foarte bolnavi

 

Extractie.

 

Canale de radacina

 

Extractie.

 

Aparate dentare si implanturi

 

De evitat.

 

Cavitati

 

Trebuie curatate chirurgical si dezinfectate cu solutie Lugol diluata.

 

Coroane temporare

 

Extractie.

 

Plombe temporare

 

Aceeasi procedura ca pentru plombele de metal.

 Indicatiile pot fi rezumate dupa cum urmeaza: 

1.      Inlaturati tot metalul si materialele plastice din gura. 

2.      Inlaturati toti dintii morti sau infectati si curatati cavitatile. 

Dr. C.: Inlaturarea metalului si a materialelor plastic, sub orice forma, inseamna inlaturarea tuturor canalelor de radacina, a plombelor si a coroanelor. Indepartati toate puntile sau protezele partiale facute din metal sau materiale plastice si inlocuiti-le cu metacrilat. S-ar putea sa doriti, totusi, sa recuperati aurul, asa incat cereti-i dentistului sa va inapoieze tot ceea ce extrage. Uitati-va dedesubt. Veti fi socati ca constatati coroziunea. 

Mirosul infectiei de sub anumiti dinti poate fi coplesitor la extractie. Gazele produse de Clostridium sunt deosebit de daunatoare. Mirosul neplacut al respiratiei, dimineata, se datoreaza unor astfel de infectii dentare ascunse, nu igienei necorespunzatoare a gurii! 

Trebuie indepartat tot metalul din gura, indiferent cat de stralucitor ar parea la suprafata. Metalul nu are ce cauta in organismul dumneavoastra. Este toxic atat pentru metabolism, cat si pentru imunitatea dumneavoastra. Faceti acest lucru imediat ce gasiti un stomatolog priceput. Gasiti un medic cu experienta si cunostinte legate de acest subiect. Este vorba de mai mult decat inlocuirea "vinovatilor" precum plombele din amalgam de mercur. Este vorba despre tratamente dentare fara toxine! Nu trebuie sa vi se puna in gura decat materiale plastice netoxice. Pana in prezent, doar metacrilatul de metil s-a dovedit a fi sanatos, precum si cimenturile, oxidul de zinc si fosfatul de zinc. Pe lista sigura ar putea fi mai multe tipuri, cum ar fi silicatii si carbohidratii, daca acesti compusi sunt comandati mai degraba de la o firma furnizoare de produse chimice decat de la una de materiale dentare. 

Pentru a fi sanatos, materialul plastic dentar nu trebuie sa contina acid malonic, acid maleic, uretan sau bisfenol-A, si nici azo-coloranti carcinogeni sau metale grele. Nu numai materialul de restaurare trebuie sa nu contina aceste toxine, ci si liner-ii, adezivii, agentii de legatura si primer-ii etc. Analiza pentru depistarea acestor toxine trebuie sa devina obligatorie pentru toate metalele dentare. 

Dr. J.: Daca stomatologul dumneavoastra va spune ca mercurul si alte metale nu produc nici un fel de probleme, nu-l veti putea face sa se razgandeasca. Duceti-va altundeva pentru tratament! 

Stomatologul dumneavoastra trebuie sa va faca, pentru inceput, un examen radiologic complet al gurii. Cereti o radiografie panoramica a inainte de a incepe tratamentul. Radiografia panoramica arata toata gura, inclusiv maxilarele si sinusurile. Acest lucru ii permite medicului sa vada dintii afectati, fragmentele de radacina, bucatile de mercur incastrate in os si infectiile profunde. La o radiografie panoramica sunt vizibile cavitatile, ceea ce nu se intampla daca faceti seria completa, obisnuita de radiografii dinte cu dinte

Pe radiografie sunt inversate zonele intunecate cu cele luminoase. Intrucat veti compara aceasta imagine cu propria radiografie, trebuie sa convertiti zonele luminoase de pe imaginea de aici in zonele intunecate pe radiograia dumneavoastra. Pentru a citi radiografia dumneavoastra panoramica, lipiti-o pe un geam. Mai intai, depistati unghiurile maxilarelor si porniti de la stanga la dreapta si de sus in jos. Folositi o lupa pentru a studia radiografia.In continuare, priviti dintii de jos. Varfurile radacinilor se vad pe radiografie, dar nu foarte clar. Aparatul a produs doua linii verticale intunecate in centru, care ascund radacinile (un motiv foarte bun pentru a reface radiografia pe loc). Sub fiecare dinte exista o pata alba de forma aproximativ rotunda. Pe radiografia dumneavoastra s-ar vedea pete intunecate. Acestea sunt gaurile din maxilar care permit trecerea nervului si a vaselor de sange. Remarcati ca, in urma cu trei luni, a fost extras un dinte de pe maxilarul inferior, pe partea stanga. Osul s-a vindecat aproape complet, astfel incat, acum se vede o linie dreapta care marcheaza marginea maxilarului dintr-o parte in alta.

Judecati singur

Nu e nevoie sa aveti o diploma in stomatologie pentru a va da seama daca radiografia este buna sau nu. Sunt vizibile toate radacinile? Daca nu, ati aruncat banii pe fereastra; ati cerut o radiografie panoramica pentru a vedea varfurile radacinilor si ce se afla dincolo de ele! Intrucat radiografia poate fi vazuta imediat ce a fost facuta, puteti cere sa fie facuta din nou (in plus, costa foarte putin). 

Aceasta radiografie ar trebui refacuta, deoarece, daca ne uitam la dintii de mai sus, nu se vad varfurile radacinilor. Gura nu a fost pozitionata corect pentru radiografie. De asemenea, dintii din lateral sunt complet negrii, prin urmare, nu se poate deduce nimic despre ei. Programarea intensitatii aparatului nu a fost corect facuta. Ar fi fost bine sa se faca o a doua radiografie, cu pozitionare mai buna a aparatului. 

Localizati centrul. Pe partea de jos, in fata, aveti patru dinti lati. Centrul se ala chiar intre ei, asa incat doi sunt in stanga, iar doi in dreapta. Centrul de pe partea superioara este usor de gasit. 

Cel de-al cincilea dinte de la centru catre stanga sus prezinta un nor negru care iese din varful radacinii ca un roi de insecte deasupra lui. Aceasta este  o infectie, iar bacteriile se indreapta in sus, catre creier. Tumorile creierului sunt produse de asa ceva. Incercarea de a salva un astfel de dinte ar fi o greseala grava, desi pare bun si nu a facut niciun de probleme. Se poate vedea materialul plastic (marginile negre) pe latura interioara a dintilor din centru sus; acest lucru a fost facut in scopuri cosmetice. Se mai vad cateva bucatele de material plastic ici si colo. Nu se observa cavitati in jumatatea inferioara, acolo unde vizibilitatea este buna. 

Dr. J.: Zonele albe de pe radiografie (negru, pe negativul radiografiei) sunt fie  dinti suprapusi, fie plombe din material plastic. Stomatologul este cel mai potrivit sa evalueze acest lucru. Cereti medicului sa va comunice rezultatele interpretarii.

Dr. C.: Suntem obisnuiti sa credem ca materialele plastice nu contin metale. Aceasta idee este gresita. Materialele plastice moderne contin metale fie sub forma de componenti, fie sub forma de contaminanti, incluzand chiar si mercur. O posibila explicatie ar fi aceea ca producatorii utilizeaza substante chimice reciclate. Este deosebit de important sa nu existe cupru, cobalt sau vanadiu eliberat de materialul plastic, deoarece  acestea determina toxicitate la nivelul maduvei osoase, a ficatului, a splinei si a timusului. Ele ajung in saliva si, de acolo, la tumora sau in alte organe. Cele mai multe dintre aceste metale sunt adaugate intentionat in materialele plastice pentru a le face mai dure, ori pentru a le da stralucire sau culoare.

Dr. J.: Motivul principal este frivol, prin urmare plombele sunt vizibile pe radiografie!Dentistii nu primesc informatii despre metalele  adaugate intentionat si acestea nu sunt listate nici in informatiile venite odata cu livrarea materialelor dentare. Multe dintre ele sunt prezente in foile de catalog referitoare la siguranta materialului. Dentistilor li se cere sa aiba aceste fise la birou. ADA are, de asemenea, o biblioteca plina de astfel de informatii.
Dr. C.: In materialele dentare exista multe metale lantanide (pamanturi rare). Efectele lor asupra organismului nu au fost studiate. Nu sunt sigure decat materialele plastice care nu contin metale. Si, desigur acestea nu trebuie sa contina nici uretan, bisfenol-A sau coloranti carcinogeni.
Dr.J.: In prezent, exista un singur tip de proteza dentara din material  plastic; ea poate fi procurata de la orice laborator dentar si se foloseste pentru a face proteze totale, cat si partiale.

- Material plastic pentru proteze dentare totale: metacrilat de metil. Disponibil cu aspect transparent sau roz. Nu-l folositi pe cel roz.

- Material plastic pentru proteze dentare partiale; metacrilat de metil. Disponibil cu aspect transparent sau roz. Nu-l folositi pe cel roz.

Dr. C.: Culoarea roz se obtine cu ajutorul mercurului, al cadmiului sau al colorantului rosu-caramiziu adaugat materialului plastic. Acest colorant se numeste Sudan IV si este un carcinogen foarte puternic. Era utilizat de medici in timpul Primului Razboi Mondial. Introducerea sa in rana facea ca aceasta sa se vindece mai repede. Mult mai tarziu, s-a observat ca din rana cresteau tumori si practica a fost oprita.

Dintii din material plastic facuti din metacrilat nu contin metale, acid maleic, bisfenol, colorant rosu sau uretan. Am testat cu Sincrometrul multe dintre aceste tipuri de materiale plastice.

Dr. J: Eu cred ca motivul pentru care produsele din metacrilat nu sunt poluate este acela ca ingredientele folosite pentru obtinerea lor constau doar din doua elemente: un flacon cu metacrilat de metil pudra si un flacon cu "monomer" lichid. Monomerul este un lant de doua molecule de metacrilat, care formeaza solutia. Metacrilatul pudra se adauga in lichid conform retetei, iar amestecul rezultat polimerizeaza sub forma solida.

Dr.C.: Dintii insisi sunt livrati sub multe forme si dimensiuni pe care stomatologul sau tehnicianul dentar le aleg din catalog. Asigurati-va ca medicul comanda dintii pentru proteza dumneavoastra separat, livrati in punga, nu ca set de dinti fixati pe o bara de ceara (denumita card). Ceara din barele pe care le-am testat continea, in mod caracteristic, noua substante cancerigene: cupru, cobalt, vanadiu, acid malonic, malonat de metil, acid maleic, anhidrida maleica, acid D-malic si uretan, pe langa bisfenol-A, care este o sursa de estrogen! Sau cereti dintii din timp pentru a-i putea curata personal (platiti-i in avans, pentru situatia in care pierdeti vreunul in chiuveta). Dupa ce ii desprindeti de pe bara de ceara, spalati-i bine cu apa curata de la robinet, dupa care uscati-i cu atentie pana stralucesc perfect.

Dintii din metacrilat , numiti acrilici, se fixeaza foarte bine pe placa protezei totale si pe proteza partiala, totusi, stomatologul va fi tentat sa aplice doar o picatura de adeziv special. Adezivul contine substante cancerigene si, inca o data, eforturile dumneavoastra de a avea lucrari dentare sanatoase vor fi zadarnicite. Picatura aceea este extrem de nociva. Asigurati-va ca nu se foloseste nici un adeziv si nici altceva pentru a lipi dintii in locul lor.

Daca stomatologul dumneavoastra nu a folosit nimic altceva decat pudra de metacrilat de metil si monomer, daca nu a folosit dintii luati direct de pe cardul de ceara si daca nu a folosit adeziv pentru a-i fixa in locurile lor, veti avea o lucrare dentara sigura.

Nu va puteti astepta insa, ca un laborator stomatologic sa faca toate aceste lucruri. Iar stomatologii obisnuiesc sa trimita toate protezele totale sau partiale, la laboratoarele dentare pentru executie. Va raman patru optiuni:

1. Stomatologul se angajeaza sa execute proteze dentare non-toxice sau aranjeaza ca acest lucru sa fie facut de un laborator;

2. Faceti personal acest lucru, ca un hobby, si urmati un curs de tehnica dentara;

3. Obtineti in acest scop cooperarea cu o firma de stomatologie alternativa;

4. Trimiteti amprenta dentara, mulajul ori o proteza veche unui laborator specializat in executarea protezelor dentare. Mulajul asigura alinierea corespunzatoare, precum si ocluzia.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara