Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei

 
Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei

Prostata este o glanda situata chiar sub vezica urinara la barbati, care inconjoara primii centimetri ai uretrei. Prostata face parte din glandele seminale, ea secretand plasma seminala, din care la randul ei, se formeaza sperma. Problemele ce pot aparea sunt cresterea in volum, inflamatia si cancerul de prostata.

Marirea in volum a prostatei

In mod normal, dimensiunile prostatei sunt cat cele ale unei nuci. Prostata incepe sa se mareasca la majoritatea barbatilor in jurul varstei de 50 de ani. Forma neinflamata si necanceroasa a maririi volumului prostatei, numita hipertrofie benigna, nu necesita tratament daca nu produce simptome. Daca prostata se mareste astfel incat sa preseze peretii uretrei, atunci se produce obstructia fluxului urinar, ceea ce duce la dorinta de a urina des, zi si noapte, in cantitati mici.

Cum sa iti protejezi prostata marita?

In cazul unei prostate marite evitati urmatorii factori de risc:
- exercitiile cu sarituri atunci cand vezica este plina
- amanarea urinarii cand vezica este plina
- contactul sexual neprotejat, in afara unei relatii de lunga durata
- fumatul
-
constipatia.

Dieta in cazul prostatei marite

- Mancati multe alimente care contin zinc (fructe de mare, seminte de dovleac, radacinoase)
- Consumati multe alimente pe baza de soia, deoarece boabele de soia contin izoflavone, substante ce pot proteja impotriva bolii de prostata.
- Cresteti aportul de alimente ce contin beta-caroten, vitamina C si vitamina E, magneziu si acizi grasi esentiali.
- Consumati linte, porumb si nuci. Ele contin acid glutamic care reduce prostata marita.
- Reduceti consumul de produse lactate, carbohidrati rafinati si bauturile cu cafeina.
- Beti ceai de iarba de urzica - se prepara o infuzie din 1 lingurita de iarba de urzica la o cana de apa. Se beau 2 cani pe zi, una dimineata, iar cea de a doua intre masa de pranz si seara. Ceaiul este indicat in hipertrofii de prostata, dar si in dismenoree, afectiuni respiratorii, sangerari nazale, ulceratii ale pielii si varice.

Adenomul de prostata

Aceast tip de afectiune este cea mai frecventa dintre tumorile benigne intalnite la barbat. Principala sa caracteristica este ca se dezvolta in interiorul prostatei. Adenomul de prostata apare de obicei dupa varsta de 50 de ani, insa incidenta maxima este dupa varsta de 60 de ani. Exista insa un procent de 10% din cazuri cand aceasta afectiune poate aparea si la barbatii tineri.

Semnele bolii

1. Principalul semn al bolii este reprezentat de tulburarile de urinare. Primul simptom, si cel mai frecvent, este urinarea frecventa, in special in a doua jumatate a noptii, acest aspect avand si repercursiuni asupra bolnavului prin faptul ca aceasta trezire noaptea deranjeaza si oboseste bolnavul.

2. Avand in vedere ca prostata se situeaza si isi dezvolta volumul in jurul canalului de evacuare al urinei, apare urinarea dureroasa, dificila, cu eforturi. Bolnavul trebuie sa astepte pana la aparitia primului jet de urina, forta de proiectie a jetului urinar scazand considerabil. In cazul aparitiei acestor simptome este necesara prezentarea la medicul urolog, pentru un consult de specialitate, iar laboratorul va realiza analiza specifica pentru prostata, asa numita analiza PSA. Valorile mai mari ale indicelui PSA reprezinta un indiciu despre natura maligna a bolii.

3. In diverse cazuri pot aparea asociat complicatii, cum ar fi: sange in urina, retentia completa sau incompleta de urina, hidronefroza, infectia rinichilor care la randul ei poate conduce la insuficienta renala.

Tratamentul naturist pentru adenomul de prostata

- Extractul hidroalcoolic de pufulita - contine polifenoli, saponozide, taninuri, ulei volatil, antociani si aminoacizi esentiali.
Mod de utilizare: intern, 15-20 picaturi diluate in 50 ml de apa de 3 ori pe zi cu 30 de minute inainte de masa. Are proprietati regeneratoare ale tesuturilor, dezinfectante, decongestionale, hemostatice si antiinflamatoare.

- Ceaiul din iarba de pufulita - se folosesc fragmente de iarba de pufulita cu flori mici recoltate in timpul infloririi si uscate dupa recoltare. Ceaiul are proprietati regeneratoare ale tesuturilor (ajutand astfel la vindecarea celulelor de la nivelul prostatei), antiinflamatoare (reducand inflamatia de la nivelul prostatei si a canalului urinar din acea zona), hemostatice si decongestionale.
Mod de utilizare: intern infuzie din 1-2 g la 200 ml apa clocotita. Se lasa in repaus 15-20 min, apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi cu 30 min inainte de masa.

- Baile terapeutice sunt foarte indicate in tratamentul adenomului de prostata. Astfel, se recomanda bai de sezut care vor contine urmatoarele ingrediente: jumatate de pumn de flori de iarba neagra, un pumn flori de paducel, limba mielului, frunze proaspete de rostopasca, radacina de nalba data prin razatoare.

- Tratamentul prin reflexoterapie. Toate manifestarile acestei boli pot fi tratate cu eficienta maxima prin reflexoterapie. Utilizarea acestui tratament implica masarea, o data sau de doua ori pe zi, a zonelor suprarenale (pentru stimularea degajarii de cortizon), a zonelor uretrelor cat si a vezicii urinare (pentru stimularea eliminarii produsilor toxici) si a zonei prostatei (pentru a determina imbunatatirea circulatiei sangvine aferente acestui organ, ceea ce va genera la randul ei revenirea prostatei la un nivel normal, prin micsorarea inflamatiei locale.

- Tratamentul chirurgical. Formele avansate de boala necesita tratament chirurgical. Acesta consta in extirparea, fie pe cale transuretrala, fara incizie, fie transvezicala a adenomului de prostata.

Inflamarea prostatei

Inflamarea prostatei se numeste prostatita. Pentru a ne putea da seama daca suferim de prostatita se impune prezentarea simptomelor specifice acestei afectiuni:
- dureri perineale, ca localizare acestea fiind situate intre anus, scrot si penis
-oboseala
-
apetit sexual diminuat
- tulburari la urinat (durere, urina tulbure, cu sange sau cu miros alterat)
- febra poate aparea uneori.
Cauzele aparitiei prostatitei pot fi rezultatul unei infectii, de obicei transmisa sexual, sau dupa anumite exercitii fizice facute cu vezica plina, de exemplu alergarea.

Cure naturiste pentru tratamentul prostatitei

- La o lingurita cu varf de ceai de rascoage cu flori mici se adauga 250 ml de apa clocotita. Se administreaza 2 cani pe zi, una dimineata si cealalta seara, cu mentiunea ca acest ceai trebuie servit pe stomacul gol.

- Se amesteca urmatoarele ingrediente: 30 g de strugurii ursului, 20 g trei frati patati, 20 g de tataneasa, 20 g urzica moarta, 20 g de muguri de pin, 20 g de galbenele, 20 g de iarba de coada calului, 30 g de coada soricelului, 10 g de salvie si 10 g de frunza de vita-de-vie. Din acest amestec se ia o lingurita si se adauga la 250 ml de apa clocotita. Apoi se infuzeaza 2-3 minute. Ca si mod de administrare se beau 3 cani pe zi, calde, indulcite cu miere, carora li se adauga o lingurita de biter suedez.

- In cazul in care pacientul prezinta retentie urinara, se va administra apa de grau, preparata dupa urmatoarea reteta: 250 g grau care va fi fiert timp de 20 de minute intr-un litru de apa, la foc mic. Apoi se macereaza timp de 10 ore dupa care se strecoara. Ca si mod de intrebuintare a acestei retete se face o cura de 3 saptamani de 2 ori pe an, administrandu-se 100 ml apa de grau dimineata inainte de masa, deci pe stomacul gol. In cazuri de criza se administreaza pana la 150 ml pe zi pe nemancate. Trebuie mentionat ca in timpul acestui tratament se face repaus sexual.

- Ca si tratament suplimentar se recomanda bai de sezut cu apa calda, la care temperatura se creste progresiv. In apa se adauga iarba de coada calului, timp de 20 minute. Aceasta metoda se va repeta de 3 ori pe saptamana.

- Un alt tratament este reprezentat de baia de abur a jumatatii inferioare a corpului, manevra repetata de 2 ori pe saptamana, cate 15-20 minute.

- De asemenea, cataplasma cu lut in forma literei T lombo-abdominala si perineala, aplicata de 3 ore pe zi si-a dovedit eficienta.

- La fel de importante sunt si baile de soare, cate una pe zi.

Sursa: www.sfatulmedicului.ro

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara