Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Cancer

Definitie: Cancerul este o grupare de celule anormale. Este cunoscut sub numele de tumora maligna, care creste fara a putea fi controlata. Tumorile canceroase invadeaza si distrug tesuturile pe care le inconjoara. Nu toate tumorile sunt canceroase (exista si tumori benigne). Tumorile benigne, care nu sunt canceroase, nu invadeaza si nu distrug tesuturi. O tumoare benigna poate creste, insa, foarte mult. Tumorile canceroase pot raspandi celule canceroase si in alte parti ale corpului, fenomen numit metastaza, spre deosebire de tumorile benigne, care nu se raspindesc in acest fel.

Cauze: Pentru ca o forma de cancer sa apara, trebuie sa existe un factor care a afectat nucleul unei celule. Unele persoane se nasc cu o predispozitie pentru cancer. Celulele lor pot fi mai vulnerabile la orice afectiune care duce la cancer. Pentru altii, afectiunea intervine dupa ce ani intregi au fost expusi unor substante toxice care favorizeaza aparitia cancerului. Tutunul, indiferent de sursa, este foarte daunator. Anumite substante chimice, expunerea neprotejata la soare si radiatiile pot duce la afectiuni serioase.

Simptome: Simptomele specifice ale cancerului depind de locul in care este localizat acesta. In unele cazuri, o tumoare poate sta ascunsa ani de zile, deoarece nu afecteaza tesutul in asa fel incat sa apara simptome vizibile. De exemplu, cancerul de colon poate sa nu fie detectat pana cand nu "sapa" intr-un vas de sange din colon, moment in care sangele se va varsa in scaun. Un chist al sanului trebuie sa creasca pana la marimea unui buric de deget pentru a putea fi simtit, la palpare. De multe ori simptomele cancerului sunt vagi sau pot fi luate drept simptomele altor boli. Simptomele nespecifice ale cancerului pot include oboseala, crescaturi sau chisturi neobisnuite, pierdere in greutate, tuse persistenta, scaune anormale. Toate aceste simptome ar trebui sa constituie un semnal pentru persoana in cauza si sa o determine sa se adreseze medicului.
Diagnostic: Daca o persoana este suspecta de cancer, acest lucru trebuie confirmat prin examinarea tesuturilor anormale intr-un laborator patologic. Acest lucru poate sa insemne inlaturarea unei parti de tesut prin biopsie. Uneori, intreaga tumora este indepartata, procedeu numit rezectie. Radiografia cu raze X si testele sangelui pot masura raspandirea bolii, adica stadiul bolii.

Tratament:Tratamentul cancerului poate fi foarte complex. Chirurgia este primul tratament pentru multe tipuri de cancer. Astfel, tumora poate fi eliminata prin interventie chirurgicala. Daca tumora este de mici dimensiuni, cancerul poate fi tratat prin operatie. In situatia in care cancerul s-a raspandit deja in alte parti ale corupului, chirurgia nu este eficienta. Leucemia si cancerul limfatic, care implica sistemul circulator, nu pot fi tratate prin interventie chirurgicala, deoarece acest tip de cancer nu au o localizare exacta.

Chimioterapia este un tip de tratament care implica folosirea medicamentelor. Medicamentele sunt introduse in organism si transportate, prin sange, in tot corpul. Acesta este considerat un tratament sistemic, general, deoarece medicamentatia poate afecta intregul corp.

Aceasta metoda este folosita pentru a vindeca sau controla anumite tipuri de cancer care nu sunt localizate. Nu toate tipurile de cancer raspund chimioterapiei, asa cum nu toate tipurile de infectii reactioneaza la antibiotice. Un tratament local care implica folosirea unor radiatii de energie indreptate asupra tumorilor este radierea. Aceste radiatii pot distruge sau incetini raspandirea multor tipuri de cancer. In unele cazuri, pot fi tratate anumite tipuri de cancer care sunt localizate si raspund radiatiilor. Tipurile de cancer care au fost vindecate prin radiatii: boala Hodgkin, cancerul corzilor vocale sau al laringelui.

Imunoterapia - folosirea imunitatii corpului pentru a distruge si controla cancerul. Eficacitatea acestui procedeu este limitata. Este folosit in anumite tipuri de cancer. Multe tipuri de cancer sunt intr-un stadiu prea avansat la diagnosticare, pentru ca acest procedeu sa dea rezultate. In multe cazuri, o combinatie a tratamentelor s-a dovedit a fi foarte eficienta.

Preventie: Cancerul descoperit la timp este mult mai usor de tratat si cu mult mai multe sanse. Reguli care trebuie respectate pentru prevenirea cancerului:

- evitarea tuturor produselor din tutun (ajuta la prevenirea cauzelor majore ale cancerului de plaman, sau ale oricarui tip de cancer);

- limitarea expunerii la soare, in special in cazul copiilor (previne melanomul malign);

- reducerea consumului de alimente bogate in fibre (ajuta la reducerea aparitiei cancerului de colon);

- evitarea consumului de alcool;

- controale medicale regulate - examinarea proprie a testiculelor de catre barbati;

- examinarea proprie a sanilor de catre femei (palpare). Deoarece unele tipuri de cancer nu pot fi prevenite, detectarea si diagnosticarea timpurie constituie principala sansa de supravietuire a celor bolnavi de cancer.

Statistici: Majoritatea tipurilor de cancer apar la persoane cu varsta de peste 55 de ani. Acest lucru se poate explica prin faptul ca celulele, dupa timp indelungat, devin mai vulnerabile, in cazul in care sunt atacate. Este posibil ca si copiii sa aiba cancer, dar mai rar. Numarul barbatilor care sufera de cancer este mai ridicat decat cel al femeilor. Cea mai frecventa cauza a mortii, atat la femei, cat si la barbati, este cancerul de plaman.

Diverse: 
Materialul genetic din nucleul celulelor care ofera "schema" ce dicteaza functionarea normala a celulelor se numeste cromozom. Nucleul, care gazduieste cromozomul este centrul de control al celulei. Nucleul unei celule normale, de exemplu celula musculara, ii controleaza activitatea ca parte componenta a tesutului, in cazul acesta muschiul. In consecinta, celula se va comporta in concordanta cu celelalte celule ale muschilor pentru a se extinde si contracta, creand miscare. Afectarea nucleului duce la pierderea abilitatii celulei de a se comporta normal. Cancerul intervine atunci cand este afectata activitatea normala a celulei; astfel, celula creste si se dezvolta incontrolabil. Cand o celula devine canceroasa, celulele anormale formeaza o tumora.

Deoarece tumora s-a format din celule bolnave, ea nu poate servi functiei tesutului din care s-a dezvoltat. Corpul are de suferit atat de pe urma pierderii functiei normale a acelui tesut, cat si de pe urma afectarii tesuturilor inconjuratoare. De exemplu, cand o forma de cancer ia locul unui tesut de ficat, organismul nu mai poate filtra rezidurile in mod corespunzator. Denumirea unei forme de cancer se face in functie de tipul organului in care s-a dezvoltat initial. De exemplu, cancerul la san va fi numit cancer de san, chiar daca s-a raspandit si in alte zone ale corpului.

Tipul tesutului dintr-un organ in care s-a dezvoltat cancerul poate da numele bolii. De exemplu, cancerul de plaman este grupat in cateva grupuri, in functie de tipul tesutului care a fost afectat. O tumora canceroasa nu creste mai repede ca orice alt tip de tesut in care s-a creat.

Dar, in timp ce un tesut normal nu creste la nesfarsit, tumora va creste in permanenta si se va raspandi fara a mai putea fi controlata. In primul stadiu al oricarui tip de cancer, pot sa nu existe efecte vizibile in corp. Celulele canceroase pot sa se desprinda de tumora principala si sa circule prin sange in alte parti ale corpului. Aceste celule canceroase pot forma noi tumori cunoscute sub numele de metastaze. In timp ce cancerul creste si se raspindeste sau metastazeaza, bolnavul se simte din ce in ce mai slabit.

Cancerul afecteaza mult functionarea normala a corpului. In stadiile de inceput, simptome ca pierderea greutatii corporale, slabirea, oboseala sunt frecvente. In acelasi timp, noi tumori canceroase, care se raspandesc in alte parti ale corpului, pot afecta si alte organe. Daca tratamentul nu reuseste, bolnavul decedeaza, din cauza distrugerii functionarii sistemelor vitale ale corpului. Aceste functii vitale ale corpului includ respiratia (daca sunt implicati plamanii), inlaturarea deseurilor (cand sunt implicati ficatul si rinichii), reglarea functiilor corpului (cand este implicat creierul).

Principala cale de lupta impotriva bolii canceroase ramane, cel putin pana la gasirea remediului, prevenirea acesteia, iar un rol important il are alimentatia. Industrializarea, poluarea, supraalimentatia, cresterea consumului de alcool si tutun, sunt doar cativa factori care au contribuit la cresterea numarului de imbolnaviri. Cancerul se caracterizeaza prin dezvoltarea anarhica si continua a celulelor unui tesut, ceea ce duce la formarea unei tumori. Aceste celule paraziteaza organismul, putand migra in diferite zone ale corpului, fie pe cale sanguina fie limfatica. Fiecare organism reactioneaza la boala diferit, acest lucru facand aplicarea unui tratament general valabil ca fiind foarte greoaie. Alimentatia este recunoscuta ca fiind un factor extrem de important in prevenirea si tratarea cancerului. In primul rand trebuie exclusi factorii de risc, cum ar fi alcoolul, tutunul, expunerea prelungita la radiatiile solare, respectarea normelor de securitate in manipularea produselor cu risc, evitarea alimentelor grase.

Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro 

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara