Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


cancerul mamar metastatic sau recidivant

 
Cancerul mamar, metastatic sau recidivant

Generalitati

Cancerul mamar este o boala in care celulele din san incep sa creasca rapid intr-un ritm de necontrolat. Cancerul mamar e cel mai frecvent tip de cancer la femei, desi cancerul pulmonar ramane cauza cea mai frecventa de deces atat la barbati, cat si la femei. Aproximativ 1% din toatecancerele mamare apar la barbatii adulti.

Cancerul mamar metastatic

Metastaza este deplasarea celulelor canceroase, fie prin sistemul circulator sau prin cel limfatic. Cancerul mamar metastatic apare cand celulele canceroase trec din san spre alte parti ale corpului si continua sa se inmulteasca in noua locatie. Metastazarea in zone apropiate sanului, de exemplu in axila (sub brat), este denumita metastazare regionala.
Metastazarea in alte arii ale corpului, ca de exemplu in oase, ficat sau plaman, este denumita metastazare la distanta. Cancerul metastatic poate fi prezent in momentului diagnosticului initial sau poate aparea luni sau ani mai tarziu, urmand tratamentului pentru stadiul I, stadiul II sau stadiul III. Cancerul metastatic este prezent pana la 5% din femei in mometul diagnosticului.

Cauze

Cauza exacta a cancerului mamar nu este cunoscuta. Hormonii feminini si cresterea in varsta joaca un rol.  

Cancerul mamar e o boala frecventa la femeile peste 50 de ani. Probabilitatea ca o femeie sa dezvolte cancer mamar la varsta de 30 de ani e de 1 la 250. Riscul ca o femeie sa dezvolte cancer mamar la varsta de 40 de ani este de 1 la 70. Femeile cu istoric de cancer mamar au un risc crescut de a dezvolta cancer recurent sau metastatic, marea majoritate a recurentelor aparand intre 5 pana la 10 ani de la diagnosticul initial. 

Simptome 

Simptomele cancerului metastatic sau recurent depind de localizarea si intinderea cancerului. Pot exista simptome fizice specifice, ca de exemplu o tumora in san sau pe peretele toracic, dureri osoase sau o respiratie intrerupta (scurtata). Pot sa nu existe simptome. Uneori, cancerul recurent sau metastatic este descoperit inainte ca simptomele sa apara fie la o  radiografie toracica, fie la testele de laborator care se fac pentru stadializare sau pentru urmarire.  

 Cancerul mamar recurent

Recurenta locala a cancerului mamar poate cauza multe simptome, printre care:

- un nodul care creste in dimensiune, localizat la nivelul sanului sau in axila (subsuoara) dupa chirurgia consevatoare a sanului;

- tumora care se mareste pe peretele toracic dupa mastectomie;

- modificare in marimea sau forma sanului;

- modificari la nivelul pielii, ca de exemplu o gropita sau o incretitura a pielii sanului;

- secretie sau o sangerare din mamelon (secretie spontana);  

- retractie sau inversiune la nivelul mamelonului;

- mamelon acoperit cu cruste;

- schimbare in culoarea sau in modul in care este simtita pielea pe san sau pe zona mai inchisa din jurul sanului (areola mamara), dupa chirurgia conservatoare a sanului si radioterapie;

- schimbare la nivelul peretelui toracic dupa mastectomie.   

Cancerul mamar metastatic

Cancerul mamar metastatic este, de obicei, descopetit din cauza simptomelor care pot varia in functie de localizarea si extensia metastazelor. Dureri de spate, solduri sau stern pot aparea datorita metastazelor osoase. Scurtarea respiratiei sau oboseala extrema pot aparea datorita metastazelor pulmonare. Lipsa poftei de mancare, oboseala extrema si ingalbenirea sau mancarimea pielii pot aparea datorita metastazelor hepatice. Confuzie, pierderea memoriei, cefalee (dureri de cap) si (probleme vizuale pot aparea datorita metastazelor cerebrale (din creier).  

Diagnostic

Cancerul mamar metastatic si recurent sunt diagnosticate folosind examinarea fizica, mamografia, testele de sange, radiografia toracica, osoasa, ultrasunetele si scanarea CT sau RMN. Diagosticul de cancer mamar trebuie confirmat printr-o biopsie din regiunea suspicionata.

Stadializare

Cancerul mamar este o crestere anormala a celulelor care se gasesc (captusesc) intre ductele si lobulii sanului. Cancerul mamar este clasificat in functie de aspectul microscopic al celulelor canceroase. Stadiile indica cat de departe s-au deplasat celulele canceroase. Medicul care trateaza un cancer mamar determina stadiul culegand informatii din testele ce se fac, ca biopsia din nodulii limfatici, testele de sange, radiografiile osoase. Stadializarea cancerului este unul din cei mai importanti factori in alegerea tratamentului adecvat. 

Investigatii

Boala metastatica este prezenta la femei in momentul diagnosticului in proportie de pana la 5%. Cancerul mamar recidiveaza la 20% pana la 30% dupa diagnosticul initial. Rata recurentei este mai mare in primii 5 ani dupa tratament, dar poate aparea pana la 30 de ani dupa diagnosticul initial.

Urmatoarele teste pot ajuta personalul medical sa determine daca cancerul mamar a metastazat sau recidivat:
Ultrasonografia abdominala produce o imagine care poata ajuta la aflarea cauzei durerii abdominale sau cresterii circumferintei abdominale.
Testele de sange, ca numararea completa a celulelor sanguine si tabloul sanguin, sunt folosite pentru a afla cauza oboselii, slabiciunii, febrei, contuziilor (vanatai) sau scaderii in greutate.
Radiografia toracica produce o imagine cu care se poate determina daca simptomele ca tusea persistenta, tusea cu expectorare de sange, durerea toracica (durerea in piept) sau dificultatile de respiratie sunt cauzate de boala metastatica care afecteaza plamanii.
Scanarea la tomograf computer (CT) produce o imagine care poate ajuta la aflarea extensiei cancerului in cavitatea toracica (in piept) sau in organele din abdomen sau pelvis.
Scanarea CT sau RMN a extremitatii cefalice (a capului) produce o imagine care ajuta la evaluarea simptomelor, ca de exemplu confuzia, paralizia (diminuarea sau abolirea motricitatii/miscarii unui muschi, a unui grup muscular sau a unei parti din corp), parestezia (amorteala), probleme de vedere, vertij (ameteala) sau cefalee (durere de cap) care pot indica boala metastatica la nivel cerebral.
Scanarea osoasa (radiografia) sau RMN-ul spinal (al maduvei spinarii) produc o imagine cu care se poate determina daca durerea din spate, solduri sau pelvis poate fi cauzata de boala metastatica.

Biopsia este o mostra de tesut din metastaza suspicionata, ca de exemplu o biopsie din ficat sau plaman.

Testele pe care specialistul le poate folosi pentru a evalua cancerul mamar recurent care e limitat doar la nivelul sanului (recurenta locala) sunt:
- Mamografia, care depisteaza cancerul la san si investigheaza nodulii care se pot fi simtiti la o autoexaminare a sanului (palpare);
- Examinarea clinica a sanului pentru a cauta nodulii sau alte modificari neobisnuite;
- Ultrasonografia (ecografia) pentru a investiga un nodul descoperit la examinarea clinica a sanului sau la o mamografie. Ecografia sanului este, de asemenea, folosita pentru a localiza nodulii care pot fi cancerigeni si pentru a deosebi nodulii solizi (ca si consistenta) de cei fluizi (chistici);
- Rezonanta magnetica nucleara (RMN) este, uneori, folosita pentru a localiza nodulii, care pot fi de natura canceroasa, si pentru a diferentia intre nodulii de consistenta solida si cei cu consistenta lichidiana;
- Biopsia sanului, prelevarea (recoltarea) unui fragment de tesut din san si examinarea lui la microscop pentru a cauta semne ale cancerului.

Testele care se pot efectua asupra celulelor canceroase sunt:
- statusul receptorilor pentru estrogeni si.progesteron, pentru a determina daca acesti hormoni influenteaza cresterea tumorala;
- statusul receptorului HER-2, pentru a determina daca proteina care regleaza cresterea unor tipuri de cancer mamar este prezenta.

De retinut!
Femeile care au avut cancer mamar la unul din sani au un risc crescut de recurenta. Pentru a fi sigure ca boala nu a recidivat, ele trebuie sa faca controale regulate care includ examinarea fizica (palparea) simamografia.

Daca se observa modificari neobisnuite in zona tratata sau in celalalt san sau daca pacientele au nodulii limfatici mariti sau dureri osoase, trebuie solicitata parerea specialistului (cu care trebuie discutate toate aceste modificari).

Factori de risc

Femeile care au avut cancer mamar au risc crescut de a dezvolta cancer mamar metastatic sau recurent.

Factorii de risc cel mai frecvent asociati cu posibilitarea de a dezvolta cancer mamar sunt:
- varsta: boala este neobisnuita la femeile sub 35 de ani; toate femeile de 40 de ani si mai in varsta au risc crescut de cancer mamar, majoritatea cancerelor apar le femeile peste varsta de 50 de ani; riscul este, mai ales, crescut la femeile peste 60 de ani;
- rasa: cancerul mamar apare mai frecvent la femeile albe decat la hispanice sau negre;
- genul feminin: desi cancerul mamar poate aparea si la barbati, 99% din toate cancerele mamare sunt descoperite la femei.

 Cancerul mamar recurent

Cancerul mamar recidiveaza in proportie de 20% pana la 30% dupa diagnosticul initial. Rata recurentei este mai mare in primii 5 ani dupa incheierea tratamentului, dar recurenta poate aparea in pana la 30 de ani dupa diagnosticul initial. Recidiva e conditionata de mai multi factori.

Stadiul: stadiul cancerului e o masura a extensiei bolii in momentul diagnosticului initial. Stadiul este factorul cel mai important in prezicerea prognosticului, dar nu este singurul. El indica cat de mult s-a extins cancerul in san si daca s-a extins in tesuturile din jur sau in alte organe. Medicul determina stadiul cancerului mamar culegand informatii din testele efecutate ca biopsia din nodulii limfatici, testele de sange, scanarea osoasa si radiografii.

Clasificarea: clasificarea cancerului mamar se bazeaza pe faptul daca cancerul a inceput sa se dezvolte din ducte sau din lobii sanului, daca celulele canceroase au invadat ductele sau lobii si cum arata celulele canceroase la microscop. Unele tipuri de cancer mamar au probabilitate mai mare de recidiva decat altele.

Tratamentul: femeile care sunt tratate cu chimioterapie si terapie hormonala, ca  tamoxifen, au o incidenta mai scazuta de recurenta decat femeile cu acelasi stagiu, dar care nu sunt tratate. Posibilitatea de a face terapie hormonala depinde de existenta receptorilor pentru hormoni din sanul afectat de cancer mamar.

Consultul de specialitate

Unele femei cu cancer metastatic sau recurent nu prezinta simptome. Uneori, cancerul este descoperit inainte aparitiei simptomatologiei, fie la o radiografie toracica, fie in cadrul testelor de laborator folosite in stadializare sau in urmarirea bolii. Cand simptomele sunt prezente, ele depinde de partea din corp afectata de cancerul mamar.
Trebuie solicitata parerea medicului oncolog, radioterapeut sau a chirurgului daca exista oricare din urmatoarele simptome:
- tumora (proeminenta, umflatura) sau o rana pe san sau pe peretele toracic;
- tumefiere (umflatura) in axila (subsuoara) sau la nivelul gatului;
- tumefierea bratului;
- dureri osoase, in special in spate sau la nivelul soldului;
- scutarea respiratiei sau tuse;
- pierderea apetitului;
- oboseala extrema;
- greata sau voma;
-cefalee (dureri de cap).  

Daca pacienta nu a fost diagnosticata cu cancer mamar, simptomele de la nivelul sanului trebuie evaluate de personalul medical.

Expectativa vigilenta

Asteptarea activa este o perioada de timp in care pacientul si personalul medical urmaresc simptomele si starea pacientului fara a initia tratamentul medical. Asteptarea activa poate fi luata in considerare atunci cand cancerul mamar este atat de avansat, incat metodele de tratament existente nu pot imbunatati calitatea vietii in timpul ramas pana la deces. Fiecare situatie individuala trebuie analizata cu personalul medical pentru a determina daca o perioada de asteptare activa este necesara. 

Medicii specialisti recomandati

Daca pacientii fac tratament pentru cancer mamar, specialistii care poate evalua noile probleme aparute sunt:

- medicul oncolog
- medicul radioterapeut
- medicul chirurg.

Tratament 

Tratamentul cancerului mamar recurent si metastatic depinde de locul unde a aparut si de cat de mult s-a raspandit.

Tratamentul poate include:
- chimioterapia
- terapia hormonala, ca tamoxifen sau inhibitori aromatici
- terapia biologica, cu anticorpi monoclonali care blocheaza proteina HER-2
- radioterapia
- extirparea chirurgicala a tumorii. 

Deciziile asupa tratamentului cancerului mamar recurent sau metastatic se bazeaza pe o combinatie de factori, care include informatii specifice despre cancer, deciziile pacientei si starea generala de sanatate. Majoritatea femeilor diagnosticate cu cancer mamar nu fac nici cancer mamar metastatic, nici cancer mamar recurent.
Desi majoritarea cancerelor mamare recurente sau metastatice nu pot fi vindecate, tratamentul poate imbunatati calitatea vietii si creste timpul de supravietuire. Tipul de tratament aplicat depinde de starea generala de sanatate a pacientei si de cat de bine se descurca cu activitatile de zi cu zi (statusul de performanta).

Tratament initial

Tratamentul aplicat depinde de simptome, de zona din organism interesata si de posibilitatea ca cancerul sa se fi extins.
Tratamentul poate include:
- terapia hormonala cu medicamente ca tamoxifen sau un inhibitor aromatic
- chimioterapia cu medicamente ca doxorubicin, taxol sau ciclofosfamide
- bifosfonati pentru a reduce durerea osoasa, fracturile si compresia asupra maduvei spinarii cauzate de metastazele vertebrale
- radioterapia pentru a distruge celulele canceroase
- interventia pentru recurenta locala
- corticosteroizi pentru a reduce inflamatia si tumefactia (umflatura) cauzate de boala metastatica ce intereseaza creierul si maduva spinarii.

Trialuri clinice care testeaza noile medicamente si noile combinatii de medicamente sunt in desfasurare. Pacientii pot discuta cu personalul medical despre posibilitatea participarii la un trial clinic.
Durata de timp dintre vizitele la medicul specialist depind de cat de mult timp a trecut de la tratamentul initial, tipul de tratament urmat, raspunsul la acel tratament si de posibilitatea ca boala (cancerul) sa se fi extins sau nu.

Daca o pacienta a fost diagnosticata recent cu cancer mamar recurent sau metastatic, ea poate avea o varietate de sentimente. Majoritatea femeilor au sentimente de negare a realitatii, furie si mahnire. Nu exista o atitudine normala, un mod potrivit de a reactiona la diagnosticul de cancer mamar. Exista multe lucruri pe care pacientele le pot face pentru a le ajuta sa-si controleze reactiile emotionale la aflarea diagnosticului de cancer mamar recurent sau metastatic. Discutia cu familia sau prietenii poate ajuta. Unele femei pot descoperi ca petrecerea timpului liber cu ele insele e ceea ce au nevoie. Pot fi, de asemenea, contactate organizatiile neguvernamentale care asigura suport pacientilor cu cancer mamar. Discutia cu alte persoane care pot avea sentimente similare poate fi foarte utila. Este important sa se discute cu medicul specialist, daca sentimentele pacientului interfereaza cu abilitatea lui de a lua hotarari asupra starii sale de sanatate. Centrul unde se face tratamentul cancerului mamar poate oferi suport psihologic sau financiar.

Tratamentul la domiciliu poate ajuta pacientul sa faca fata efectelor secundare care cel mai adesea insotesc boala sau tratamentul sau.

Tatament la domiciliu

In timpul tratamentului pentru cancer mamar metastatic sau recurent, se poate apela la tratamentul la domiciliu pentru a ajuta pacientul sa faca fata efectelor secundare care adesea insotesc cancerul mamar sau tratamentul. Tratamentul la domiciliu poate fi tot ceea ce e necesar pentru a se descurca cu urmatoarele probleme obisnuite. In general, obiceiurile sanatoase ca: un regim echilibrat si posibilitatea de a dormi suficient si a face miscare, pot ajuta la controlul simptomelor. Daca specialistul recomanda o anumita medicatie si anumite instructiuni pentru a trata aceste simptome, ele trebuie respectate.

Tratamentul pentru greata sau voma include urmarirea si tratarea semnelor timpurii de deshidratare, ca gura uscata, saliva lipicioasa si reducerea productiei de urina, urina avand o culoare galben inchis.

Tratamentul durerii poate ajuta la imbunatatirea starii de bine fizice si mentale.

Tratamentul diareei include punerea stomacului in repaus si a fi in alerta pentru semne de deshidratare. Trebuie consultat medicul specialist inainte de a folosi medicamente pentru diaree eliberate fara prescriptie medicala.

Tratamentul constipatiei include exercitii usoare alaturi de o ingestie adecvata de fluide si o dieta bogata in fructe, legume si fibre. Trebuie consultat medicul specialist inainte de a folosi laxative.

Tratamentul oboselii include un plus de odihna in timpul chimio- si radioterapiei. Trebuie ca simptomele sa ghideze pacientul. El poate fi capabil sa-si faca treburile de rutina si doar sa trebuiasca sa doarma mai mult. Oboseala este adesea mai accentuata la sfarsitul tratamentului sau imediat ce tratamentul s-a incheiat. 

 

Alte probleme care pot aparea sunt:
- caderea parului: nu toate chimioterapicele cauzeaza pierderea parului si unii pacienti au doar o usoara rarire a parului, care este observata doar de ei; discutia cu medicul specialist poate lamuri daca pierderea parului e un efect secundar de asteptat a medicatiei primite.
- limfedemul: tumefactia (umflarea) bratului poate fi cauzata de operatie sau de radiatiile folosite pentru a trata cancerul mamar; nu toate femeile fac limfedem; riscul de a dezvolta limfedem se poate reduce protejand bratul pe partea operata si instiintand imediat medicul daca apar tumefactia si roseata bratului.
- insomnia: daca exista probleme legate de imposibilitatea de a adormi cateva sfaturi care ajuta la inlaturarea problemelor de somn pot fi de ajutor; a avea o ora regulata de culcare, a face cateva exercitii in timpul zilei si a evita somnului din timpul zilei (motaiala) ajuta pacientul sa adoarma mai repede. 

Suport psihologic

Multe persoane cu cancer mamar se confrunta cu probleme emotionale, ca rezultat al bolii sau al tratamentului. Daca starea emotionala a pacientului interfereaza cu abilitatile de a lua decizii in legatura cu starea lui de sanatate, e important sa se discute cu medicul specialist. Centrul unde se face tratamentul cancerului mamar poate oferi suport psihologic sau financiar. Diagnosticul cancerului mamar metastatic sau recurent si nevoia de tratament pot fi foarte stresante. Stresul poate fi redus prin exprimarea sentimentelor fata de altii. Invatarea tehnicilor de relaxare pot de asemeneareduce stresul. Sentimentele unei femei in legatura cu corpul ei se schimba dupa diagnosticarea cancerului mamar. Adaptarea la schimbarile de imagine ale corpului poate presupune o discutie deschisa despre toate aceste ingrijorari cu partenerul de viata si cu medicul specialist. El poate, de asemenea, sa recomande pacientei organizatii care pot oferi suport suplimentar si informatii. 

Pasii care pot fi urmati de catre un pacient pentru a trece peste reactiile lui emotionale la aflarea diagnosticului de cancer mamar metastatic sau recurent sunt:
- discutia cu familia sau prietenii
- petrecerea timpului liber singur
- contactarea unei organizatii locale care sa il ajute in gasirea unui grup de support; discutia cu alte persoane care pot avea sentimente similare poate fi de mare ajutor.

Medicul specialist este in masura sa puna intrebari sau se poate implica in mentinerea confortului daca vindecarea nu mai este o optiune. Personalul medical specializat poate asigura ingrijiri paleative in mediul confortabil al casei pacientului.

Tratament medicamentos 

Cancerul mamar metastatic sau recurent este tratat cu o varietate de medicamente, incluzand chimioterapia sistemica si hormonoterapia. Schema de tratament propusa de medic depinde de simptomatologie, caracteristicile cancerului, localizarea, gradul de intindere si de primul tratament urmat. 

Optiuni de medicamente

Urmatoarele medicamente pot fi folosite:
- terapia hormonala cu inhibitori aromatici, tamoxifen, antiestrogeni
- chimioterapia: de obicei e folosita o combinatie de medicamente; cea mai folosita combinatie e AC (care combina Adriamicina si Cytoxan-ul) si CMF (care combina Cytoxan, Metotrexat si 5-Floro-uracil (5-FU) ); alte medicamente care pot fi folosite pentru a trata cancerul mamar avansat sunt Taxol, Navelbine, Taxotere si Gemcitabine.
- terapia biologica cu Herceptin pentru a bloca proteina HER-2
- corticosteroizi care se pot folosi daca boala metastatica intereseaza creierul sau maduva spinarii
- Bifosfonatii ca Zometa, Didronel sau Aredia pot fi folositi pentru a reduce durerea osoasa, nivelul crescut de calciu din sange, fracturile si compresia maduvei spinarii cauzata de cancerul mamar metastatic care intereseaza osul.

Tratamentul poate cauza, adesea, greata si voma. Medicul specialist va prescrie medicamente care vor fi luate impreuna cu tratamentul de baza, urmand ca apoi pacientul sa se deplaseze acasa si sa incerce sa inlature starea de greata.

Medicamentele care pot controla si preveni greata si voma pot fi:
- antagonisti serotoninergici ca ondansetron (Zofran), granisetron (Kytril) sau dolasetron (Anzemet); aceste medicamente previn mult mai eficient starea de vreata si voma, cauzate de chimioterapie cand sunt asociate cu corticosteroizi ca dexametazona (Hexadrol)
- aprepitant (Emend) care este folosit in combinatie cu ondansetron si dexametazona ca parte a programului de a-3-a zi
- Fenotiazine ca Compazine si Phenergan

 


>> citeste mai multTe-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara