Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


incetati sa ne mai plictisiti in asa hal cu regimul vostru alimentar

 
incetati sa ne mai plictisiti in asa hal cu regimul vostru alimentar

Mai ingrijorator este, poate, faptul ca nutritia este un domeniu care abia daca face obiectul studiului in programa facultatilor de medicina. In majoritatea institutiilor de invatamant medical, conceptele legate de nutritie sunt raspandite prin materia altor discipline, cum ar fi biochimia si epidemiologia. Cunostintele mele de nutritie de dinainte de experienta capatata in Tibet erau considerabil mai reduse decat cele ale unui cititor obisnuit al revistei Cosmopolitan. Astfel, cu mici exagerari, pot rezuma in cele ce urmeaza, in cateva cuvinte, tot ceea ce am fost invatat despre alimente:

-    Alimentele sunt formate din carbohidrati, lipide, proteine, vitamine si minerale.
-    Persoanele care sufera de obezitate trebuie sa consume alilmente cu mai putine calorii.
-    Daca sunt diabetici, oamenii trebuie sa manance mai putin zahar; daca sunt hipertensivi, mai putina sare, iar in cazul bolilor de inima, este indicat sa se pastreze un nivel scazut de colesterol.

   Ignoranta mea in ce priveste domeniul nutritiei m-a facut ca multa vreme sa am o atitudine dispretuitoare fata de ideea rolului terapeutic al alimentelor. La randul meu, am preferat si eu tratamentele apartinand nobilei ramuri a medicinii farmaceutice. Imi amintesc foarte bine o cina unde fusesem invitat de catre un cardiolog, prin anii ’90, pentru a sustine o conferinta pe tema legaturii dintre depresie si bolile cardiace. Pentru a convinge pe deplin pe acei medici atat de ocupati sa participe la conferinta, respectiva companie farmaceutica organizatoare a evenimentului ne-a invitat la unul dintre cele mai bune restaurante specializate in carne din Pittsburgh. Era, practic, un loc in intregime dedicat venerarii carnii de bovina americana. Cand a venit vremea sa se comande meniul dorit, una din doamnele prezente la masa, medic cardiolog, a refuzat oferta bucatarului sef, o portie superba de sapte sute de grame de friptura Chateaubriand. L-a informat cu diplomatie ca isi controla indeaproape nivelul de colesterol si l-a intrebat, apoi, daca nu ar fi putut servi, in schimb, niste peste. Imediat, a fost tachinata de ceilalti colegi, din jurul mesei, care i-au spus: Ia-ti pastila de Lipitor si nu ne mai plictisi atat cu regimul tau alimentar! (Medicamentul Lipitor este cel mai eficace producator de bani din industria farmaceutica. In momentele de varf ale vanzarilor, a reusit sa produca un milion de dolari pe ora, timp de trei sute saizeci si cinci zile pe an – in total, noua miliarde de dolari)

    La vremea respectiva, reactia aceea nici macar nu m-a mirat prea mult. Este o ilustrare perfecta a starii de spirit in care noi, doctorii, traim si ne miscam: daca se iveste o problema, atunci undeva exista in mod sigur si un medicament pentru rezolvarea acesteia. Chiar si in cazul cardiologilor care de buna voie accepta ideea ca riscul contractarii obiceiurilor sale alimentare, cultura noastra medicala ne incurajeaza sa neglijam acea maniera de tratament si sa preferam o solutie farmaceutica.

Expertii nu se pun de acord intre ei insisi
    In anul 1977, l-am insotit pe tatal meu la intalnirea pe care a avut-o cu senatorul George McGovern la Washington, in biroul acestuia de la Senat. Imi aduc aminte ca biroul sau mi se parea foarte mic pentru un senator care, la vremea sa, fusese chiar candidatul democrat la presidentia Statelor Unite. Imi amintesc, de asemenea, forma ciudata a hartii statului Dakota de Sud, pe care il reprezenta ca senator, ce acoperea peretele din spatele fotoliului sau. Consta intr-un dreptunghi mare, aproape gol, marcat de o mana de localitati aruncate ici si colo, de numele carora nici macar nu auzisem vreodata. McGovern era abatut si ingrijorat. Se vedea nevoit sa infrunte o adevarat revolta, cu mult mai devastatoare decat atacurile asupra sediului central al lui Nixon de la Watergate, din timpul cursei prezidentiale din anul 1972. Tocmai am facut cea mai mare greseala din cariera mea politica, spunea el. Acceptase sa prezideze, in carul Congresului, comitetul responsabil pentru trasarea liniilor directoare si recomandarilor de sanatate publica, referitoare la domeniul nutritiei. Expertii care comparusera in fata comitetului prezentasera deschis rezultatele clare. Ei raportau ca frecventa bolilor coronariene crescuse excesiv de la sfarsitul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, in timp ce in tarile unde regimul alimentar era mai bogat in legume decat in produse de provenienta animala, aceste boli erau aproape inexistente. Epidemiologii observasera, de asemenea, ca pe timpul razboiului, in perioadele in care carnea si produsele lactate erau rationalizate, frecventa bolilor cardiace scazuse substantial.

    Cu cele mai bune intentii, comitetul publicase un raport care parea fundamentat pe cel mai autentic bun simt. Sub titlul Obiective ale regimului alimentar pentru Statele Unite, studiul recomanda, in esenta, cu ingenuitate, reducerea consumului de produse din carne si lactate.

    Din momentul realizarii acelui anunt, McGovern s-a vazut prins intr-un vartej politic imposibil de contenit. Provocase reactia exploziva a intregii industrii alimentare realizatoare de produse din carne de vita si lactate, de pe tot cuprinsul Statelor Unite. Pe vastele si golasele sale intinderi de prerie, Dakota de Sud nu avea cu mult mai multi locuitori decat numarul de capete de vite. In acea zi, in biroul sau, McGovern ne-a explicat ca existau pe lume anumite aspecte la a caror dezbatere ar fi fost mai nimerit sa se renunte.

    Trei ani mai tarziu, toate subventiile provenite din directia puternicei industrii alimentare a carnii de vita au plecat in corpore catre opozantul sau politic, acest lucru semnificand si sfarsitul carierei sale ca senator. Atitudinea trista a lui McGovern sugera ca stia deja foarte bine ce-l astepta. Experti de toate soiurile, finantati de catre industrie, afirmau faptul ca ar fi constituit o grava eroare sa se incrimineze numai o categorie anume de aliment. Acele grasimi saturate incriminate de datele raportului fusesera descoperite nu numai in carnea de vita si in produsele lactate – explicau ei in termeni savanti – ci si in peste (ceea ce este adevarat, insa in cantitati cu mult mai mici!). Industria a reusit, asadar, sa obtina schimbarea recomandarilor, si anume in asa fel incat reducerea consumului unui aliment clar precizat nu a fost niciodata recomandata in mod explicit. Procedand astfel, comisia a lasat opinia publica intr-o confuzie totala, poate pentru decenii intregi. Ceea ce ar fi trebuit sa fie un mesaj clar si simplu, a devenit o amestecatura de neinteles, care, in final, nu a mai avut nici un impact. Asa cum sublinia Michael Pollan, profesor de jurnalism la Universitatea Berkeley, intr-un articol publicat in ziarul The New York Times Magazine, unicul mesaj pe care l-a primit publicul a fost acela care se trimite de regula, cand factorii responsabili dintr-un domeniu doresc ca ceva anume sa nu se schimbe deloc: Expertii nu s-au pus de acord.

    Ca si pacientii, medicii sunt prinsi in clestele produs de forta de influenta a doua industrii puternice. Pe de-o parte, este vorba de industria farmaceutica, cu logica sa evidenta, inclinata sa ofere mai degraba solutii farmacologice simple decat sa incurajeze pacientii sa isi ia destinul in propriile maini. Pe de alta parte, avem industria alimentara, ce-si protejeaza cu strasnicie interesele prin descurajarea diseminarii de recomandari prea explicite referitoare la posibile legaturi existente intre alimente si boli. Iar daca acestea doua au ceva clar in comun, atunci nu este altceva decat dorinta extrem de puternica de a nu se schimba nimic din starea de lucruri existenta.

    Pentru aceia, insa, care, ca si mine, doresc sa se protejeze impotriva cancerului, este inacceptabil sa continue sa fie victimele pasive ale acestor forte economice. Nu exista alta alternativa decat sa ne inarmam cu toata cantitatea de informatii referitoare la tot ceea ce ar putea sa ne ajute sa mentinem controlul asupra acestei boli, fara a dauna in nici un fel corpului persoanei supuse la tratament. Vestea cea buna este ca deja exista destule date in legatura cu efectele anticancerigene ale alimentelor, pentru ca oricine sa inceapa sa isi aplice singur acest tratament.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara