Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


informatii despre cancerul gastric

 
informatii despre cancerul gastric

CANCERUL GASTRIC

Una dintre cele mai frecvente localizari ale bolii canceroase este aceea la nivel gastric. In cazul tumorilor maligne, problema cea mai importanta este aceea a unui diagnostic precoce. Etiopatogenia nu este cunoscuta. Se poate vorbi numai de factori favorizanti in aparitia cancerului si de asa-zisele stari precanceroase. In cazul cancerului gastric, starile patologice care trebuie sa ne atraga atentia pentru a examina mai deosebit si dinamic bolnavul sunt: polipoza gastrica, tumorile benigne ale stomacului, gastritele, mai ales gastrita atrofa, ulcerul gastric si anemia biermeriana. Frecventa:cancerul gastric apare mai frecvent la barbati decat la femei, de obicei dupa 40 - 45 de ani. Anatomie patologica: cancerul gastric se localizeaza de preferinta in regiunea antro-pilorica si pe mica curbura. Mai rar se dezvolta pe regiunea cardiei si pe marea tuberozitate. Cancerul gastric apare sub trei forme principale: vegetant, ulcerant, difuz-infiltrativ, mai rar ca o linita plastica canceroasa. Tumoarea canceroasa nu se limiteaza in timp numai la stomac, ci avanseaza prin cresterea in continuitate la organele vecine: pancreas, ficat, vezicula biliara, esofag, epiploon, colon. Procesul canceros se poate generaliza prin metastaze la distanta, pe cale limfatica sau pe cale hematogena.

Simptomatologie: boala poate sa evolueze lent un timp indelungat si marea frecventa a cazurilor cu evolutia rapida pare sa nu fie reala, ci mai degraba determinata de prezentarea bolnavului la medic intr-un stadiu avansat. Bolnavul are la inceput simptome discrete, pe care le trece deseori cu vederea. Este asa-zisul stadiu de latenta relativa, care -sesizat - este cat se poate de util pentru diagnosticul precoce si instituirea tratamentului la timp. In acest stadiu apare un microsindrom clinic: un bolnav care pana la varsta de 40 -45 de ani nu s-a plans de nici o tulburare digestiva se prezinta la medic cu o serie de acuze de ordin general si digestiv. Microsindromul clinic general, nespecific, apare ca o consecinta a furtului metabolic facut de tesutul canceros: hiporeactivitate biologica generala, cu astenie, anxietate, sindrom neviotic, anxios, stare subfebrila, gripe repetate cu astenii pronuntate, sudoratie, scaderea capacitatii de munca, paliditate, V.S.H. crescut, hiperleucocitoza, anemie, scadere ponderala. Microsindromul clinic pe organul specific este evidentiat prin scaderea poftei de mancare (la inceput moderata, apoi pronuntata pana la anorecsie), lipsa senzatiei de satisfactie dupa mese, refuzul unor alimente preferate mai inainte, uneori inapetenta selectiva pentru carne, grasimi sau paine; aerofagie, senzatie de plenitudine, oarecare jena in epigastru. In fata unui asemenea tablou clinic aparut la o persoana de peste 40 - 50 de ani suntem obligati sa procedam la o examinare foarte atenta clinica, radiologica, gastroscopica, la examene de laborator, pentru a nu scapa diagnosticul precoce.

Stadiul manifest al cancerului gastric, stadiu in care se prezinta cel mai des bolnavul la medic si care constituie o faza avansata, este caracterizat prin sindromul clasic al bolii: tulburari digestive gastrointestinale, inapetenta uneori anorexie relativa pentru came sau paine, greturi si varsaturi, semne ale instalarii stenozei pilorice; sangerari frecvente si de mica amploare, uneori hematemeza cu aspect de zat de cafea, mai rar tulburari de tranzit, dureri epigastrice fara orar, necalmante de ingestia de alimente sau de alcaline, stare generala alterata, cu scadere in greutate; paloare a tegumentelor, care in stadii avansate au culoarea paiului, deseori temperatura crescuta, astenie pronuntata, apatie. La examenul abdomenului se poate palpa, uneori, tumoarea. Se pot decela metastazele ganglionare in regiunea supraclaviculara stanga (semnul Virchow-Troisier).

Examene paraclinice: examenul sucului gastric arata in cancerul de stomac anaciditate sau hipoaciditate, fara ca acesta sa fie insa un semn constant. Uneori, pe langa anaclorhidrie se constata prezenta acidului lactic - simptom inconstant si tardiv - ca si prezenta bacilior Boas-Oppler. Prezenta celulelor neoplazice in centrifugatul sucului gastric confirma diagnosticul. Cercetarea hemoragiilor oculte in scaun arata ca in peste 75% din cazuri reactiile sunt pozitive. Acest examen trebuie facut repetat, un examen negativ neputand fi luat in considerare. Hemograma poate evidentia o anemie hipocroma, uneori initial, dar de cele mai multe ori este tardiv. Viteza de sedimentare a hematiilor este de cele mai multe ori accelerata. Examenul radiologic este cel mai util; el poate depista cancerul in faza initiala si confirma diagnosticul. In stadiul initial, radiologul poate constata: ingrosari circumscrise si rigiditati ale pliurilor mucoasei, aspecte polipoase neregulate ale mucoasei, diminuarea sau absenta miscarilor peristaltice; de asemenea trebuie sa fie atent la semnele care imita ulcerul gastric. In stadiul avansat se pot observa: rigiditate localizata si persistenta, cu oprirea undelor peristaltice la acest nivel; umbre lacunare, corespunzand defectelor de umplere prin prezenta tumorii; deformari ale conturului gastric; nisa cu contur neregulat, intinsa in suprafata: nisa profunda triunghiulara, cu baza larga; rigiditate sau alungire a canalului piloric; lipsa bulei de gaz a stomacului etc. Gastroscopia: evidentiaza tumoarea si permite efectuarea biopsiei. Diagnosticul pozitiv se bazeaza pe datele fumizate de examenul clinic si radiologic, precum si pe examenele complementare si mai ales pe fibroscopie si biopsie. In situatia unei suspiciuni de cancer e preferabil sa recurgem la o laparotomie exploratoare cu examen histopatologic extemporaneu. Diagnosticul diferential al cancerului gastric in stadiul incipient se face cu ulcerul gastric. (Vezi ulcerul gastric). Suspiciunea malignitati este data de existenta semnelor clinice si radiologice si, mai ales, de disparitia semnelor clinice si extinderea celor radiologice. Tot in stadiul incipient trebuie sa excludem tumonle benigne ale stomacului (schwannoame, adenoame, fibromioame) si gastrita cronica. In stadiul avansat, diagnosticul trebuie facut cu sarcomul gastric, cu tumorile gastrice benigne, cu unele forme ale tuberculozei gastrice si ale sifilisului gastric, cu infiltratiile stomacului din boala Hodgkin si din leucemii, cu anemia biermeriana. Evolutie: cancerul gastric evolueaza spre casexie si moarte. Durata evolutiei este variabila ea putand fi scurtata de aparitia unei boli intercurente sau de ivirea unei complicatii.

Complicatiile cele mai frecvente ale cancerului gastric sunt urmatoarele: hemoragiile (mai ales sub forma de hematemeza, insa nu prea mari), perforata (in peritoneu sau intr-un organ parenchimatos, uneori in colon sau jejun, cu formarea unor fistule) si stenoza pilorica (localizarile pilorice se pot manifesta uneori mai devreme, permitand diagnosticul intr-un stadiu nu prea avansat). Prognosticul cancerului gastric este grav. In ultimii ani, mijloacele de investigate mai perfectionate si tehnica mai bine pusa la punct a gastrectomiei au ameliorat prognosticul.

Tratament: in cancerul gastric, singurul tratament eficace este interventia chirugicala. Se face o gastrectomie, la care se pot adauga rezectii partiale de epiploon si ficat. Nu se opereaza cazurile in care se constata prezenta unor metastaze la distantii. Se va interveni chirurgical in toate cazurile in care exista suspiciunea bolii. Tratamentul medical se limiteaza la cazurile care nu pot fi operate. Este un tratament simptomatic, care cauta sa atenueze durerea si sa corecteze tulburarile diseptice, anemia etc. Tratamentul cu citostatice este paleativ. Se folosesc antimitotice, 5 Fluorouracil 1 g x 2/saptamana, asociat eventual cu un preparat cortizonic. Se mai pot admimstra Metrotexat, Endoxan, Mitomicina. Radioterapia este utilizata in tratamentul sarcoamelor gastrice.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara