_1341232691.jpg)
Lydia Hernandez Cancer la san
Lydia Hernandez este o profesoara in varsta de 62 de ani, cu cataracta in evolutie, care si-a pierdut brusc auzul. A consultat un medic ORL-ist si si-a facut o tomografie computerizata (CAT)107 si un MRI108 (n.r. RMN - rezonanta magnetica nucleara). Are dureri peste tot. Scopul vizitei sale este laringita pe care o are de 4 zile. Nu poate vorbi deloc.
x Arsenic (element toxic) DA (prezent in leucocite)
Vom testa aerul din locuinta si aerul salii de clasa pentru arsenic. Pacienta va colecta o mostra de praf intr-un borcan cu apa. Dupa ce vom descoperi arsenic, nu vom incheia testul pentru elementul toxic si nu vom face alte teste, deoarece nu a fost o consultatie programata. Pacienta va face o programare.
Cinci zile mai tarziu
Ambii sani sunt fierbinti si sensibili, mamelonul fiind, de asemenea, afectat. Gatul este inca inflamat. O supara urechea.
x Orto-fosfo-tirozina (cancer) DA
x Fasciolopsis (parazit) DA la ficat
Va incepe programul antiparazitar.
x Cobalt (element toxic) DA la san Nu va mai folosi detergenti.
x Crom (element toxic) DA la san
Nu va mai folosi produse cosmetice.
x Antimoniu (element toxic) DA la san Nu va mai folosi produse cosmetice.
x Cupru (element toxic) DA la san
Nu are plombe dentare metalice, dar are tevi de apa din cupru.
x Azbest (element toxic) DA la san ESI Bismut (element toxic) DA la san
Nu va mai folosi produse cosmetice. Pacienta a adus un esantion de aer din scoala in care preda, care a dat rezultat DA (pozitiv) la testul pentru arsenic si azbest Face tratament cu antibiotice, cortizon si alte medicamente pentru sinuzita, prescrise de medicul sau curant. Primeste concediu medical.
Patru zile mai tarziu
Sanii sunt mai bine.
* Fasciolopsis (parazit) NU
Va continua Programul antiparazitar conform instructiunilor.
* Azbest, bismut, antimoniu, cobalt (elemente toxice) NU
x Cupru (element toxic) NU la san, DA la ficat
x Cromat (element toxic) DA
Pacienta va deconecta dedurizatorul de apa. A renuntat la detergenti si la produsele cosmetice. Nu mai lucreaza in cladirea scoli. A adus esantioane de apa de la robinetele de acasa: apa calda da rezultat DA (pozitiv) la testul pentru crom.
Trei saptamani mai tarziu
Gatul nu este vindecat. Capul este congestionat. Sanii sunt bine.
X Azbest (element toxic) DA
In privinta aerului din sala de clasa - prefera sa se retraga din invatamant, decat sa comunice conducerii datele despre azbest.
X Cupru (element toxic) DA
De la tevile de apa; sotul se opune schimbarii tevilor.
X Oua de Fasciolopsis (parazit) DA
Dintr-un motiv oarecare, nu a luat cuisoare in cadrul programului antiparazitar; va incepe sa le ia imediat. Nu poate gasi solutii pentru problema cuprului si a azbestului.
Doua luni mai tarziu
Anunta ca medicul i-a descoperit un chist de 2" cm pe ovarul stang. Va repeta programul antiparazitar.
Doua luni mai tarziu
X Arsenic, cupru (elemente toxice) DA
Va lua cate 2 capsule de acid tioctic (100 mg) de trei ori pe zi si va schimba ramele de metal ale ochelarilor cu unele din material plastic, pentru a reduce absorbtia de metale.
* Fasciolopsis (parazit) NU
* Orto-fosfo-tirozina (cancer) NU
* Solventi (TOTI) NU
Va continua cu tratamentul antiparazitar de intrefinere si va evita consumul de carne preparata insuficient (in sange).
Cinci luni mai tarziu
Stomatologul i-a curatat o cavitate si i-a extras doua masele de minte. Fibrozita a disparut brusc, la fel ca durerile din abdomenul inferior, iar inflamatia articulatiei temporo- mandibulare a cedat pe o parte. Arsenicul inca se testeaza DA. Pacienta isi va curata cu abur covoarele, perdelele, tapiteria. La nivel general, se simte mult mai bine.
Sumar: acesta a fost un caz in care cancerul nu a fost suspectat pana la aparitia simptomelor. Remarcafi faptul ca la nivelul sanului s-au acumulat trei elemente toxice din produsele cosmetice folosite de pacienta. Aparatul pentru dedurizarea apei este o sursa de contaminare, la fel ca tevile pentru apa din cupru. Lydia a avut sansa de a se insamtosi, dar arsenicul este inca prezent in organismul ei Sa speram ca va reusi sa-l indeparteze din gospodarie si ca va reusi sa se retraga din activitatea didaciica. Exista multe surse de pesticide (tapetul, produsele pentru tratarea covoarelor/draperiilor/tapiteriei, pesticide), dar cea mai probabila sursa de la scoala trebuie sa fie pesticidele din sala de mese si din bucatarie. Pesticidele sunt, in general, inodore si prin urmare, nu le suspectam.