Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


maretia calmului lui ian gawler

 
maretia calmului lui ian gawler

Daca perceptia starii de neajutorare si disperare este capabila de a stimula dezvoltarea cancerului, va fi, oare, la fel de capabila de contrariul o stare de liniste sufleteasca, de seninatate?

Va putea sa-i incetineasca o dezvoltare?

Anumite cazuri exceptionale sugereaza ca asa s-ar putea petrece intr-adevar lucrurile.

La Melbourne, in Australia, dr. Ian Gawler, un tanar veterinar care tocmai isi terminase studiile de pregatire, a aflat ca are un periculos osteosarcom (cancer al oaselor) care ii afectase un picior. Amputarea membrului respectiv, insotita de un tratament de un an de zile de tratamente conventionale, nu reusisera sa stavileasca dezvoltarea de tratamente conventionale, nu reusisera sa stavileasca dezvoltarea tumorilor. Cancerul i s-a raspandit la coapsa si mai apoi la coapsa si mai apoi la torace, creandu-i acolo diformitati destul de vizibile. Medicul oncolog care il trata se astepta deja sa nu o duca mai mult de cateva saptamani, poate chiar mai putin de o luna. Fara a mai avea nimic de pierdut, mai mult, avand de partea sa, sprijinul deplin al sotiei, Ian a plonjat intr-o tactica intensiva a meditatiei. Dorea sa se bucure, in ultimele zile care-i mai ramasesera de trait, de starea de calm desavarsit pe care o descoperisera practicand yoga. Medicul sau, dr. Meares, fusese initiat in tainele meditatiei in India, taram unde intalnise mistici vestiti ai acelor locuri. A fost impresionat de calmul pe care tanarul sau pacient reusise sa il manifeste. La inceput, a atribuit acest lucru seninatatii caracteristice  bolnavilor in agonie, pe timpul ultimelor lor zile de trait. Insa mai apoi, dupa cateva saptamani de manifestari identice, spre uimirea tuturor, Ian a parut sa se simta mai bine. Dupa cateva luni de meditatie intensa (in ritm de cate o repriza de o ora, de trei ori pe zi!), alaturi de un regim alimentar strict, Ian si-a recuperat fortele. Hidoasele diformitati osoase care-i marcasera pieptul incepusera sa se dizolve. Dupa cateva luni, disparusera complet. Dr. Meares a dorit, ulterior, sa stie de la Ian cum isi explica el insusi acea diminuare extraordinara a intensitatii bolii. Cred ca este vorba de modul in care traim, de felul in care percepem viata, a raspuns Ian, vorbind despre el si sotia sa. Ca si cum, asa cum explica dr. Meares, in fiecare moment al existentei sale, acest bolnav ar fi fost incarcat pozitiv cu senzatia de liniste pe care a trait-o in perioadele sale intense de meditatie. 12 in prezent, la treizeci de ani dupa acele intamplari, Ian Gawler este inca in viata. De la recuperarea sa, si-a dedicat majoritatea timpului lucrului cu grupuri de pacienti suferinzi de cancer, ajutandu-i sa integreze meditatia si alte obiceiuri sanatoase in viata lor. (Ian Gawler istoriceste povestea extraordinarei sale recuperari, intr-o carte extrem de frumoasa, numita Iti poti invinge cancerul. Nu numai meditatia si un regim alimentar strict natural au fost singurele resurse la care a apelat. A indicat, de asemenea, si alte tratamente naturiste, atat psihologice, cat si psiho-spirituale. In orice caz, el isi atribuie recuperarea sa in special calmului si linistii sale interioare).

Dovada legaturii dintre minte si trup

Pentru o minte moderna, rationala, aceste rezultate nu sunt usor de acceptat. Intr-o carte publicata in 1994, Michael Lerner vorbeste despre o prezentare facuta in perioada anilor `80 unui grup de medici de catre un proeminent cercetator, profesor universitar, specializat in legatura dintre stres si cancer. In prezentarea facuta, acest cercetator a aratat efectul mai presus de orice indoiala avut de factorii psihologici asupra dezvoltarii si raspandirii cancerului. Dupa cateva minute, un chirurg, destul de irascibil, a explodat dintr-o data, din mijlocul audientei: Tu nu crezi in mod serios in toata porcaria asta, nu-i asa? Intr-adevar, in acel moment, conceptul efectelor psihologice avute in urma trairii de diferite stari psihologice sau emotionale, nu era evident pentru toata lumea si nici nu era inteles pe deplin. Cum putea un sentiment de neajutorare, ori incapacitatea de a-ti exprima trairile afective sau absenta calmului interior sa stimuleze dezvoltarea tumorilor sau sa limiteze beneficiile chimioterapiei?

Aproape in ciuda propriilor convingeri, dr. David Spiegel, un psihiatru de la Universitatea Stanford, a atacat manierele conventionala de abordare in ce priveste relatia dintre stres si sansele de supravietuire in cazul celor mai severe tipuri de cancer. Ca student, facuse la Universitatea Yale cateva cursuri de filozofie. Interesat si pasionat de gandirea filozofica a lui Kierkegaard si Sartre, a descoperit in scrierile lor o idee care l-a calauzit de-a lungul intregii sale cariere: pentru a avea un caracter pe deplin uman, omul trebuie sa aiba o relatie pe cat posibil autentica cu ei insisi si cu semenii. Pentru a se intampla acest lucru, omul trebuie sa depaseasca cu mult imaginea pe care o are despre sine si despre ceilalti. Omul trebuie sa stie ca in acel mai ascuns ungher al fiintei lor sunt in mod intrinsec liberi sa se reconstruiasca si sa se transforme, fapt pentru care este nevoie sa acorde si celorlalti aceeasi puternica libertate.

Dupa terminarea studiilor sale medicale si psihiatrice la Harvard, dr. David Spiegel si-a dedicat activitatea de cercetare conditiilor care permit unui individ sa isi obtina o autenticitate puternica si o deschidere reala catre ceilalti. Ca si Sartre, a crezut cu tarie ca in confruntarea cu moartea, oamenii devin pe deplin ei insisi. Ca tanar psihiatru, a avut ocazia sa lucrez la Universitatea Stanford cu marele psiho-terapeut dr. Irvin Yalow, care testa aceste idei. Impreuna, ei au realizat grupuri de sprijin pentru terapii saptamanale, cu femei grav bolnave de cancer. Aceste femei, prezentand toate cancer de san metastatic, aveau o speranta de viata ce ajungea de la cateva luni la cativa ani. Daca ipotezele psihiatrilor erau corecte, momentul respectiv s-ar fi dovedit a fi unul norocos pentru ele, pentru a invata in acel mod sa devina pe deplin ele insele.

Astfel, in cadrul studiului lor, grupuri de opt pana la zece femei cu cancer de san metastatic, se intalneau in fiecare saptamana. In cadrul acestor intalniri se aduceau in discutie temerile, singuratatea, supararile, dorintele si modalitatile in care acestea abordau boala. In curand, toate invatau una dintre cele mai importante lectii din viata. Cu toti suntem raniti intr-o masura mai mare sau mai mica si am fost invatati sa ne fie rusine de acest lucru. Acum, insa, in aceste grupuri de sprijin toti participantii erau grav afectati de boala. Nu mai ramasese nimic de ascuns. Femeile puteau vorbi liber si isi puteau destanui una alteia cele mai ascunse ganduri.

Pentru unele dintre ele, era pentru prima data in viata cand traiau experienta unui astfel de adevar si a sentimentului de impacare atat de linistitoare pe care il aducea dupa sine. Aproape in mod natural s-a intamplat atunci ceva similar unui miracol: aceste intalniri nu erau nici tragice, nici patetice, insa tindeau sa fie incarcate de veselie naturala si camaraderie. Era ca si cum, acceptandu-si propriile rani, s-ar fi deschis catre trairile afective pozitive, catre bucurii, catre dorinta de a fi vii, catre satisfactia de a fi impreuna, atunci, in acel moment.

Uneori, bineinteles, cate una din ele disparea, invisa de boala. Celelalte femei discutau, apoi, despre pierderea suferita despre plecarea dintre ele a prietenei respective. Isi aminteau de rasul ei din toata inima, atunci cand descria boacanele sotului, privirea incarcata de luare aminte indreptata catre o alta participanta ce isi povestea dificultatile intalnite cu ocazia ultimei operatii sau eleganta cu care isi pastra tinuta chiar si atunci cand avea dureri. Ele isi dadeau frau liber tuturor sentimentelor de durere. Aceste momente erau foarte dificile, insa toate stiau ca, in inimile lor, colega absenta va continua sa traiasca prin intermediul acelor amintiri. In mod implicit, simteau ca pentru fiecare, atunci cand va veni randul, vor exista asemenea amintiri cu care sa fie onorata si vor continua sa traiasca in inimile colegelor de grup.

Una din aceste paciente, Emily, a descris astfel experienta confruntarii ei cu moartea: Ceea ce am gasit la inceput in grupul acela se poate asemana putin cu teama pe care o simti cand stai in varful unei cladiri inalte sau, de exemplu, pe marginea Marelui Canion. La inceput, iti este teama sa te si uiti in jos (mie personal nu-mi plac inaltimile). Insa, treptat, inveti sa o faci si atunci este momentul in care poti vedea ca o cadere ar fi echivalentul unui dezastru. Cu toate acestea, incepi sa ai o parere din ce in ce mai buna despre tine, deoarece esti in stare sa te uiti in jos. In felul acesta privesc acum moartea, atunci cand ma aflu in grup – acum ma simt in stare sa o privesc in fata. Nu pot spune ca ma simt chiar linistita, insa, cel putin, o pot privi in fata.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara