Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

NECTARUL DE AGAVA

Recent, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Sydney, care a introdus si conceptul de valoare glicemica, a indicat un substitut natural pentru zaharul alb, prezentat o valoare glicemica foarte scazuta: nectarul de agava. Este un extract din seva acestui cactus (folosit, de altfel, la fabricarea tequilei, cu un gust delicios, comparabil cu acela al unei mieri usoare. Este de trei ori mai puternic ca indulcitor decat zaharul, insa valoarea sa glicemica este de patru –cinci ori mai redusa decat cea a mierii. Poate fi folosit pentru indulcirea ceaiului, a fructelor si a deserturilor in general, in locul zaharului sau a siropurilor obisnuite.

 Consumul de paine facuta din multiple cereale (un amestec de faina alba si faina de ovaz, secara, seminte de in, etc) este de asemenea un lucru esential in ideea de a reusi incetinirea asimilarii zaharurilor provenite din grau. Putem alege, la fel de bine, paine facuta cu maia traditionala (plamadeala fermentata) in locul mult mai obisnuitei drojdii chimice de panificatie, care ridica foarte mult nivelul zaharului din sange. Din acelasi motiv, si orezul alb trebuie sa fie evitat si inlocuit cu orez brun sau tip basmati, la care valoarea glicemica este mai scazuta. Mai presus de toate, este cu mult mai indicat, asa dupa cum vom vedea in capitolul dedicat alimentelor ce lupta impotriva cancerului, sa mancam zarzavaturi si legume (fasole, mazare, linte). Nu numai ca indicii lor glicemici sunt cu mult mai scazuti, insa compusii fito-chimice foarte puternici pe care ii contin lupta la fiecare pas impotriva dezvoltarii cancerului.

Evitarea dulciurilor si a gustarilor rapide dintre mesele principale ale zilei este esentiala. In momentul in care aceste alimente se ingereaza intre mesele principale ale zilei, nu exista nimic care sa blocheze o crestere a nivelului insulinei. Numai combinarea lor cu alte alimente – in special legume sau fructe cu fibre, ori grasimi benefice, cum ar fi uleiul de masline sau untul organic – incetineste asimilarea zaharului si reduce cresterile de nivel ale insulinei. In acelasi mod, alimentele precum ceapa sau usturoiul, afinele, ciresele sau zmeura reduc si ele cresterea nivelului de zahar in sange. (Un regim bazat pe alimente cu o valoare glicemica scazuta nu numai ca reduce sansele ca un cancer sa progreseze, ci, dupa cum s-a indicat in urma unui studiu facut de o echipa de cercetatori ai Spitalului Hotel-Dieu din Paris, produce si o scadere a ponderii tesuturillor grase, in favoarea tesutului muscular)

Alimente cu valoare glicemica ridicata (de evitat) Alimente cu valoare glicemica scazuta (de consumat liber, dupa dorinta)
Zahar: alb sau brun, miere; siropuri: de artar, fructoza, dextroza                                         
Extracte naturale zaharoase: nectar de agave, stevia(o planta din Pacific), xylitol, wisteria, ciocolata neagra cu un continut mai mare de 70% de cacao)
Faina alba/inalbita: paine alba, orez alb, paste albe coapte excesiv, briose, covrigi, croisante prajituri de orez Amestecuri de cereale cu bobul intreg: paine cu mai multe cereale (nu doar grau) sau facuta cu maia („plamadeala fermentata”), orez: cu bobul intreg, sau basmati sau tailandez, paste si taitei gatite al dente (de preferat cu mai multe feluri de cereale), quinoa o cereala din Peru sau Chile, pentru terci – n.trad.), ovaz, mei, hrisca
Cartofi (cu exceptia varietatii foarte rare denumita Nicola), in special cartofii puri                                    
Linte, mazare, fasole, cartofi dulci, batate
Fulgii de porumb, specialitatile crocante de orez (precum si majoritatea celorlalte cereale indulcite sau inalbite, care se servesc la micul dejun) Terci de ovaz (fulgi), muesli, All Bran, Special K
Gemuri si dulceturi, fructe gatite in zahar, fructe in sirop Fructe in starea lor naturala: in special afine, cirese, zmeura, care ajuta la regularizarea nivelului de zahar din sange (daca se doreste, se pot indulci cu nectar de agave)
Bauturi indulcite: sucuri de fructe obtinute pe cale industriala, bauturi carbogazoase Apa aromata cu lamaie, cimbru sau salvie
  Ceai verde (fara zahar sau indulcit cu nectar de agave), care combate in mod direct cancerul
Alcoolul (cu exceptia servirii sale doar in timpul mesei) Un pahar de vin rosu pe zi, la o masa
  Usturoi, ceapa, salote (un fel de hibrid intre ceapa si usturoi – n.trad.): in momentul in care sunt amestecate cu alte alimente, ajuta la scaderea nivelului de insulina.

Tabelul 4. Alegeti alimentele pentru consum in functie de valoarea glicemica.

Periclitarea lantului trofic


    Cu totii avem cate o prietena apropiata mai plinuta, printre cunostintele noastre. Una asa, care din copilarie inca, sa fi fost durdulie. In ciuda tuturor tipurilor de regim alimentar incercate, in pofida tuturor exercitiilor fizice, figura ei nu a reusit niciodata sa fie normala. Isi priveste cu ingrijorare coapsele masive, care nu vor deloc sa se subtieze. Chiar si atunci cand reuseste sa se tina de vreun regim propus, nu poate pierde prea mult din greutate. O castiga la loc, insa, imediat ce inceteaza sa tina respectivul regim. Cu toate acestea, are multa grija sa evite untul (in ultimii douazeci de ani nu a mancat decat margarina). Foloseste, foarte probabil, uleiurile poli-saturate echilibrate de floarea-soarelui si canola, recomandate adesea de nutritionisti.

Unul dintre cele mai mari mistere ale epidemiologiei moderne, in afara cancerului, este reprezentat de o alta epidemie, si anume cea a obezitatii. Dupa tutun, obezitatea este cel de-al doilea factor de risc maxim pentru aparitia cancerului. Legatura dintre obezitate si cancer a devenit, insa, evidenta doar recent. Abia acum incepem treptat sa intelegem modul in care provin dintr-un punct comun de origine. Haideti sa aruncam mai intai o privire asupra enigmei obezitatii.

In anii 1977 si 2000, americanii si-au redus considerabil consumul de grasimi (11%) si chiar totalul caloriilor ingerate (4%). Cu toate acestea, numarul cazurilor de obezitate a continuat sa se mareasca cu o viteza ametitoare: A crescut cu 31%, in aceeasi perioada. Seful celui mai mare departament de epidemiologie a nutritiei din Universitatea Harvard, dr. Walter Willet, a rezumat aceasta situatie intr-un rasunator articol intitulat: Grasimile prezente in regimul alimentar joaca un rol major in aparitia obezitatii: sa le spunem un NU hotarat. Acest fenomen de crestere a numarului cazurilor de obezitate, in paralel cu scaderea consumului de grasimi, cunoscut sub numele de paradoxul american, afecteaza de fapt toata Europa si, intr-o masura si mai mare, chiar Israelul.

O echipa de cercetatori francezi detine astazi pionieratul in rezolvarea misterului reprezentat de paradoxul american. Gerard Ailhaud, un om de saizeci de ani, cu niste ochi scanteind de intelingenta si curiozitate, a formulat o simpla observatie. In timp de toata lumea in jur condamna epidemia de obezitate, punand-o pe seama mancarurilor tip junk food (mancaruri novice, cu preparare rapida, de tip fast-food, supranumite de asta data mancare buna de aruncat) si a lipsei de exercitiu fizic, a expus un viciu existent in respectiva argumentatie. In Statele Unite, masa de tesut gras la copii cu varsta sub un an s-a dublat intre anii 1970 si 1990... intr-o lucrare fascinanta, ce istoriceste povestea descoperirilor lor, Pierre Weill, biochimist si inginer, coleg de-al lor in activitatea de cercetare, aminteste una din replicile prietenului lor Ailhaud: Nu poti da vina pe McDonald’s, pe obiceiul de a consuma snack-uri, pe televizor sau pe lipsa de exercitiu fizic, atunci cand vine vorba de copii cu varste cuprinse intre sase si unsprezece ani!

Nu, nou nascutii nu sunt supraalimentati. Acestora li se da aceeasi cantitate de lapte, fie el lapte de mama sau lapte praf pentru copii. Gerard Ailhaud si colegul sau, Philippe Guesnet, au demonstrat ca factorul raspunzator pentru obezitatea infantila este reprezentat de schimbarile majore produse in caracteristicile laptelui, incepand din anii 1950.  Acest dezechilibru actioneaza atat asupra dezvoltarii de tesut adipos – sau gras – cat si a dezvoltarii celulelor canceroase.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara