Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
nitrozamine


Nitrozaminele reprezinta compusi chimici rezultati din unirea nitritilor cu aminele secundare, care iau nastere din scindarea proteinelor. Reactia chimica de formare are loc in mediu acid, de exemplu la nivelul stomacului, sub influenta sucului gastric.

Formarea nitrozaminelor este favorizata si de temperaturile crescute, dar si de cele scazute.

Ele au fost descrise in urma cu mai bine de 100 ani, insa au atras atentia abia in 1956 cand doi oameni de stiinta britanici, John Barnes si Peter Magee, au raportat rolul lor in inducerea tumorilor hepatice la soarece. Ei au fost cei care au deschis drumul cercetarilor: astfel au fost studiati peste 300 de compusi, iar 90% din ei s-au dovedit a avea proprietati carcinogenice.

Surse exogene: nitrozaminele se gasesc intr-un numar mare de alimente: bere, peste si produse din peste, dar si in produse din carne si branza conservate sau preparate prin prajire. De asemenea, tutunul este o sursa importanta, fiind descoperite cca. 20 de nitrozamine. Anumite profesii pot favoriza expunerea la astfel de substante: industria cuprului, cauciucului si metalurgica, in productia de pesticide, anumitor cosmetice sau produse chimice.

Surse endogene: nitrozaminele se numara printre rarele substante carcinogene ce pot fi sintetizate in organism. Principalele cai de producere sunt calea chimica si cea catalizata biologic. In mediu acid (pH=2-4)de la nivel gastric nitritii alimentar sunt transformati in anhidrida nitroasa; acest proces este extrem de variabil, depinzand de aportul alimentar, de pH-ul stomacului, de flora bacteriana bucala, de consumul de tutun sau de obiceiurile alimentare.

Procesul catalizat biologic necesita prezenta bacteriilor producatoare de enzime; el poate avea loc in organe cu pH neutru colonizate bacterian sau in cele cu concentratie crescuta de nitriti (stomac aclorhidric, gura, vezica urinara, vagin). Pe langa bacterii, si celulele umane pot fi implicate in reactii de nitrozare (macrofage activate, celule endoteliale, neuroni, neutrofile, hepatocite). Acest proces este accentuat in cazul unei infectii, inflamatii, diaree sau febra.

Proprietati cancerigene la animale: grupul nitrozaminelor este cel mai studiat din familia agentilor cancerigeni. Au fost testate pe animale 232 de nitrozamine, din care 199 s-au dovedit a fi cancerigene. Preussmann si Stewart au realizat o lista a organelor susceptibile la acesti agenti: ficat, esofag, vezica urinara, plaman, bronhii, cavitate nazala, faringe, laringe, trahee, stomac, pancreas, intestin, piele, sistem nervos, vagin, testicul etc.

In urma unei activari metabolice nitrozaminele induc tumori la distant de locul aplicarii. Ele prezinta o mare organotropie, fiecare tip de substanta prezentand un organ tinta de actiune. Aceste organe tinta variaza in functie de specia animala, doze, mod de expunere, dar mai ales de structura chimica a substantei. Efectele cancerigene sunt rezultatul unor mutatii la nivelul ADN, printr-o reactie de alchilare.

Nitrozaminele si cancerul uman: expunerea accidental sau deliberata la o cantitate ridicata de nitrosamine poate determina intoxicatia acuta, manifesta prin sindrom hemoragic si necroza hepatica severa.
Studiile in vitro au evidentiat la ca nivelul celulelor umane se petrece un proces de alchilare a ADN-ului identic cu cel observat la animale, avand drept consecinta transformarea maligna.Ele sunt responsabile de o mare parte din cancerele aparute ca urmare a fumatului: pulmonar, cai nazale, esofag, pancreas sau vezica urinara. Numeroase studii epidemiologice cerceteaza rolul nitrozaminelor alimentare in aparitia cancerelor: esofag, stomac, vagin, col uterin, nazofaringe.

Frecventa cancerelor este direct corelata cu obiceiurile alimentare din diferite zone ale Globului, dar si cu consumul crescut de bere, alcool si tutun din societatile modern.

Exemple:
* Cancerul esofagian este mai frecvent in regiunile din Africa de sud unde se folosesc la fabricarea painii cereal partial mucegaite sau in Islanda unde se consuma carne de oaie afumata;
* Cancerul gastric – in regiunile consumatoare de peste sarat/afumat: Japonia, Canada; 
* Cancer nazofaringian – asociat in Asia de SE si China cu prezenta virusului Ebstein-Barr, dar si cu obiceiuri alimentare;
* Cancerul de vezica urinara – in Egipt asociat cu bilhardioza;
* Cancerul de col uterin – infectiile genitale cu Trichomonas vaginalis sau Neisseria gonorrhoeae cresc pH local, determinand colonizarea cu bacteria producatoare de nitrat reductaza;

Concluzii: expunerea alimentara la nitrosamine sau la precursorii lor contribuie cel mai probabil la aparitia cancerului cu diferite localizari; de aceea este necesara reducerea contactului cu aceste substante (alimente, tutun), dar si prevenirea unor infectii bacteriene/virale sau evitarea expunerii prelungite la tratamente prelungite cu medicamente bogate in amine.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara