Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
o poveste

Ma aflam in Pittsburgh de sapte ani si se implineau deja mai mult de zece ani de cand eram departe de tara. Imi faceam stagiul ca medic internist in domeniul psihiatriei, timp in care continuam sa imi desfasor si activitatea de cercetare pe care o incepusem anterior, pentru a-mi da doctoratul in stiinte neurologice. Impreuna cu prietenul meu, dr. Jonathan Cohen, aveam un laborator, fondat de Institutul National pentru Sanatate, in care se analizau imagini functionale ale creierului. Obiectivul nostru era acela de a intelege mecanismele gandirii, prin relationarea lor cu diferite activitati ale creierului. Niciodata nu mi-am putut imagina ce-mi va dezvalui aceasta cercetare – propria mea boala.

Eu si Jonathan eram foarte apropiati. Eram amandoi medici specialisti in domeniul psihiatriei. Ne alaturasem amandoi programului pentru doctorat din Pittsburgh. El venea din lumea cosmopolita a orasului San Francisco, iar eu din Paris, via Montreal. Am dat unul peste celalalt in Pittsburgh, in inima indepartata a Americii, un loc ce ne era strain amandurora. Recent, publicaseram amandoi o lucrare in prestigioasa revista Psychological Review referitor la rolul detinut de cortexul pre-frontal, o zona destul de putin explorata a creierului, care ajuta la realizarea legaturii constiintei prezentului cu elemente din trecut sau din viitor. Multumita simularilor noastre realizate pe computer, in care prezentam functionarea creierului, am propus o noua teorie in psihologie. Articolul respectiv produsese ceva agitatie, lucru care ne daduse posibilitatea sa cream laboratorul de cercetare si sa obtinem garantii guvernamentale de functionare pentru acesta, desi eram inca niste simpli studenti.

Pentru Jonathan, simularile pe computer nu mai erau de ajuns, daca doream sa avansam in domeniul nostru. Am fost nevoiti sa ne testam teoriile formulate prin observarea directa a functionarii creierului, folosind tehnologie de cea mai buna generatie – imagini functionale ale creierului, prin rezonanta magnetica (MRI – din Magnetic Resonance Imaging, in limba engleza in original). La momentul respectiv, tehnica aceasta era doar la inceput de drum. Numai centrele de cercetare de avangarda aveau scanere de precizie. Scanerele din spitale erau mult mai des intalnite, insa, in acelasi timp, de o acuratete semnificativ scazuta. in speta, nimeni nu reusise sa masoare activitatea cortexului pre-frontal – obiectul cercetarii noastre – cu un scaner de spital. De fapt, in contrast fata de cortexul vizual, ale carei variatii sunt foarte usor de masurat, activitatea cortexului pre-frontal este foarte dificil de observat. Pentru ca activitatea ei sa fie infatisata in imagini MRI, a fost nevoie sa se inventeze o serie de sarcini complexe, pentru a o stimula sa iasa la iveala. In acelasi timp, Doug, un tanar medic specializat in tehnici MRI, a avut o idee referitoare la o noua metoda de inregistrare a imaginilor, care sa faca posibila depasirea acestei dificultati. Spitalul nostru a fost de acord sa ne imprumute scanerul intre orele 20.00 – 23.00, dupa intervalul de consultatie, astfel incat sa ne putem testa ideile.

Doug, lucrand si ca fizician, a pus la punct partea de mecanica, pe cand eu si Jonathan inventam sarcini mentale menite sa stimuleze la maximul aceasta zona a creierului. Dupa mai multe esecuri, am reusit sa captam pe ecranele noastre cateva semne de activitate ale deja faimosului cortex pre-frontal. A fost un moment rar intalnit, culminarea unei faze de intensa cercetare, incitanta mai presus de toate prin insusi faptul ca facea parte din prietenia noastra comuna.

Trebuie sa recunosc ca, la vremea aceea, eram putin cu nasul pe sus. Toti trei, abia daca implinisem treizeci de ani, ne luaseram doctoratele si aveam deja un laborator. Cu noua noastra teorie, care interesa pe toata lumea, eu si cu Jonathan ridicam psihiatria americana pe cele mai inalte culmi. Stapaneam cea mai noua tehnologie, pe care nimeni nu o folosise inca. Simularile computerizate ale retelelor neuronale si functionarea creierului infatisata de MRI erau, inca, foarte putin cunoscute psihiatrilor universitari. In anul acela, fusesem invitat, impreuna cu Jonathan, de catre profesorul WidlÓ§cher, o autoritate incontestabila a psihiatriei frantuzesti in acelasi timp, sa venim la Paris si sa desfasuram un seminar la Spitalul La Pitié – Salpêtrière, acolo unde Freud studiase cu Charcot. Timp de doua zile, in fata unei audiente formate din psihiatri francezi si oameni de stiinta neurologi, am explicat modul in care simularile computerizate ale retelelor neuronale ne pot ajuta sa intelegem mai bine mecanismele psihologice si patologice. La treizeci de ani, acestea erau destule motive ca cineva sa fie mandru.

Am trait din plin, la maximum – un anumit mod de a trai viata, care, in momentul de fata, mi se pare putin ciudat. Foarte sigur de succes, increzator in stiinta pura, nu am fost neaparat interesat sa am contacte cu pacientii. Deoarece eram extrem de ocupat atat cu stagiul meu de medic internist in domeniul psihiatriei, cat si cu cercetarea de laborator, incercam ca activitatea mea in clinica sa fie cat mai redusa cu putinta. Imi aduc aminte de o anumita rotatie in programul de instruire, la care mi se ceruse sa particip. Ca multi alti medici rezidenti, am fost departe de a fi entuziasmat. Incarcatura de munca era prea mare si, in orice caz, acel lucru nu insemna sa faci cu adevarat psihiatrie. Programul consta in a petrece sase luni la spitalul general, ingrijind, din punct de vedere psihologic, pacienti internati in spital pentru probleme fizice – care suferise un by-pass coronarian, primisera un transplant de ficat sau aveau cancer, lupus ori scleroza in placi … Nu aveam nici o dorinta de a face o rotatie care urma sa ma impiedice sa-mi continui munca de laborator. In afara de asta, toti oamenii aceia cu probleme medicale chiar nu ma interesau pe deplin. Eu vroiam sa fac cercetari asupra creierului, sa scriu lucrari, sa tin conferinte si sa contribui la avansul cunoasterii.

Cu un an inainte, fusesem in Irak, ca voluntar, cu Medici Fara Frontiere. Fusesem martor la ororile de acolo si m-am aruncat in mijlocul acestora, in incercarea de a usura suferinta atat de multor oameni, zi dupa zi. Insa nici aceasta experienta nu pot spune ca m-a facut sa ajung cu adevarat la performantele pe care le-am atins ulterior, o data intors la spitalul meu din Pittsburgh. Era ca si cum ar fi existat doua lumi complet diferite. Mai presus de toate, eram tanar si ambitios. Munca avea o importanta majora in viata mea, iar acest lucru a jucat, in mod sigur, un rol important in incercarea mea de a trece peste durerosul divort prin care tocmai trecusem in acea perioada. Unul dintre motivele rupturii noastre a fost, printre altele, faptul ca sotia mea nu a putut suporta ideea ca vroiam sa continui sa traiesc in Pittsburgh, doar de dragul carierei. Ea dorea sa se intoarca in Franta sau, cel putin, sa se mute intr-un oras ca New York, care ar fi fost mai incitant, insa, pentru mine, Pittsburgh insemna o rampa de lansare, iar in afara de asta, nu voiam sa-mi parasesc laboratorul si colegii. Ne-am ranit reciproc in fata unui judecator si am locuit singur timp de un an, intr-o casuta formata dintr-un dormitor si o sufragerie.

Si apoi, intr-o zi, pe cand spitalul era practic pustiu – intre Craciun si Anul Nou, cea mai linistita saptamana a anului – am vazut o tanara la bufetul spitalului care citea o carte de Baudelaire. Sa vezi pe cineva citind la pranz o carte scrisa de un poet francez al secolului XIX este o imagine rara in Statele Unite ale Americii. M-am asezat la masa ei. Era rusoaica, cu pometi mari si ochi negrii migdalati, avand un aer rezervat, insa, in acelasi timp, extrem de taios. Uneori se oprea cu totul din vorba, iar asta ma deconcerta. Am intrebat-o de ce face asta, iar mi-a replicat: Fac o verificare a proportiei de adevar din afirmatiile pe care tocmai le-ai facut. Asta m-a facut sa rad si mi-a placut sa fiu verificat in continuare. Acesta a fost inceputul relatiei noastre. Ca sa se aprofundeze a necesitat timp. Nici eu nu ma grabeam, nici ea.

  Sase luni mai tarziu, am plecat la Universitatea California din San Francisco, ca sa lucrez pe timpul verii intr-un laborator de psiho-farmacologie. Seful laboratorului se pregatea sa se pensioneze si si-ar fi dorit ca eu sa-i preiau atributiile. Imi amintesc spunandu-i Annei ca daca as intalni pe altcineva in San Francisco, acel lucru ar insemna sfarsitul relatiei noastre. Si ca as intelege daca ea ar face acelasi lucru. Cred ca asta a intristat-o, insa am vrut sa fiu foarte sincer. Cand m-am intors in Pittsburgh, in septembrie, Anna s-a mutat cu mine si am impartit amandoi casuta mea ca de papusi. Am simtit ca ceva se naste intre noi si am fost fericit. Nu stiam exact  spre ce se indreapta acea relatie. Ramaneam, oricum, cu garda destul de ridicata – inca nu uitasem divortul prin care trecusem. Dar viata mea mergea bine, in octombrie am petrecut amandoi doua saptamani de poveste. In toamna aceea, vremea fusese excelenta, ca de vara. Eu lucram la un film, al carui scenariu mi se solicitase sa-l scriu in legatura cu experienta mea avuta cu Medici Fara Frontiere. Anna scria poezii. Eu ma indragostisem.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara