Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


o solutie gastronomica simpla

 

Orice eticheta de aliment pe care o veti citi va va demonstra ca aceste ingrediente sunt omniprezente. Uite, de exemplu, ce-ati spune daca am analiza o singura portie de pizza cu salam peperoni si branza? Cu cele 192 de grame ale sale, are 490 kcal si da in plus mai mult de un sfert fata de necesarul zilnic normal si permis de grasimi al unei persoane, care este de 39%! Iar asta doar la o singura portie de o farfurie, la o singura masa. Provenind de la branzeturi si carne de porc hranit cu porumb, aceste grasimi sunt bogate in acizi grasi de tip omega-6 si sarace in cei de tip omega-3. In plus, aproape o cincime (4,5 g) sunt grasimi transformate. Vin apoi 48 g de carbohidrati (o optime din cantitatea zilnica necesara).


Aceasta singura portie de pizza nu are numai o valoare foarte ridicata a nivelului de calorii, ci contine si de trei ori mai multe grasimi decat o bucata de carne. Iar aceste grasimi sunt printre cele mai urate lucruri cu care se confrunta sanatatea noastra. Ca recunoastere, incepand cu vara anului 2007, grasimile transformate au fost interzise in restaurantele din New York si Philadelphia, precum si in toata industria alimentara din Danemarca.

Am reunit toate aceste observatii intr-un singur grafic, ce afiseaza efectul realmente dramatic al combinarii factorilor negativi analizati. Putem observa cresterea simultana a: 1) consumului generalizat de grasimi vegetale ce contin acizi grasi de tip omega-6; 2) obezitatii si sindromului inflamator ce i se asociaza (numit acum sindromul metabolic si asociat cu cresterea substantiala a marcatorilor inflamatiei, cum ar fi proteina reactiva –C), si 3) cancerului de san.
    Aceste curente simultane nu constituie o dovada in sine, insa indica, in tot cazul, faptul ca undeva se produce o asociere negativa de factori. In plus, s-a dovedit deja ca o cantitate prea mare de omega-6 in mancare stimuleaza atat dezvoltarea celulelor grase, cat si inflamatia care ajuta la raspandirea cancerului. Iata de ce aceasta asociere ar trebui sa fie serios luata in calcul de catre persoanele care ar dori sa se protejeze de boala.


 
Figura 22. Schimbarile survenite in continutul de ulei vegetal bogat in acizi grasi de tip omega-6 din alimente, cresterea frecventei cazurilor de obezitate si sindrom sub-clinic inflamator (sindromul metabolic), precum si a cazurilor de cancer de san din Statele Unite, intre 1960 si 2000. (Datele au fost adaptate pentru transpunere grafica – nu exista date disponoibile pentru reprezentarea grafica a cazurilor de exces de greutate si de inflamatii in 1960 si 1980 ).


Avem, in sfarsit, o explicatie pentru aparitia simultana a epidemiilor de cancer si obezitate. Modificarile petrecute in regimul nostru alimentar de-a lungul ultimei jumatati de secol ne indica responsabilul: dezechilibrul existent in acest regim, in ceea ce priveste proportiile de acizi grasi esentiali, care duce la un incredibil si exagerat consum de omega-6. acest dezechilibru este indicat ca fiind si factorul asociat cu aparitia anumitor forme de cancer, dupa cum a aratat echipa de cercetatori francezi a profesorului Bougnoux.

O solutie gastronomica simpla
   
    Animalele din fermele zootehnice, care ne furnizeaza alimentele de origine animala, sunt crescute in niste conditii ingrijoratoare, atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru sanatatea lor. Asa cum arata Michael Pollan, stralucit cercetator al conditiilor de hranire existente in ieslele septelului de vite din SUA, aceste animale, in mod sigur, sufera mai mult decat noi. Cercetarile intreprinse de echipa condusa de Gerard Ailhaud au reusit sa demonstreze ca, in mod uimitor, in orice caz, nivelurile de acizi grasi de tip omega-6 si omega-3 prezenti in corpul uman, pot fi modificate nu prin schimbari aduse propriului nostru regim  alimentar, ci insasi manierei de hranire a animalelor care ne asigura alimentele. Pur si simplu, si ele au nevoie, la randul lor, de un regim alimentar echilibrat.

Inul (semintele de in), o planta cultivata inca din timpuri stravechi, era un ingredient al painii grecesti pe care o mancau romanii. Se intampla ca tocmai inul sa fie singura planta din intregul regn vegetal ale carei seminte sa contina mai multi acizi grasi de tip omega-3 decat cei de tip omega-6 – de trei ori, de fapt. Atunci cand animalele mananca seminte de in (dupa prepararea corespunzatoare a acestora), continutul de acizi grasi tip omega-3 din carnea, untul, branza si ouale obtinute de la ele creste foarte mult, chiar si daca acest aliment reprezinta numai 5% din cantitatea de nutret administrata.

Dupa elucidarea paradoxului american, echipa formata din Gerard Ailhaud, Pierre Weill si Philippe Guenest s-a marit, ingloband tot mai multi medici, agronomi, biologi si statisticieni. Ei au studiat doua grupuri identice de animale (vaci, gaini si porci), din exact aceleasi specii, crescute in aceleasi conditii. Primul grup a continuat sa fie hranit in modul traditional, invechit: la fel ca si alte animale in conditii similare, insa cu un procent aditional de 5% din nutretul lor reprezentat de seminte de in preparate. Cel de-al doilea grup a fost hranit in mod obisnuit, cu ratii moderne de porumb, soia si grau. Apoi, echipa a recrutat voluntari, pe care i-a impartit in doua grupuri. Fiecare grup a luat masa acasa timp de trei luni. Unul din aceste grupuri a mancat numai produse provenite de la animale al caror nutret continuse seminte de in (carne de vita, sunca, carne de miel, de pui, unt, branza, oua). Celalalt grup a primit la masa cantitati similare din aceleasi produse obtinute de la aceleasi specii, insa provenind de la animale al caror nutret nu continuse seminte de in. Dupa aceste trei luni tuturor participantilor li s-au facut analize ale sangelui. Voluntarii din cel de-al doilea grup, care primisera produsele standard, aveau o proportie extrem de nesanatoasa intre acizii grasi de tip omega-3 si omega-6, similara aceleia observata in toate celelalte studii facute asupra regimului alimentar occidental (1/15). In contrast, aceasta proportie era de trei ori mai mare in ce priveste prezenta acizilor grasi omega-3, dupa cum se inregistra in sangele provenind de la participantii primului grup, care urmasera un regim alimentar invechit, ce includea si seminte de in. In trei luni, acizii grasi din sangele acestor voluntari devenise perfect comparabil cu acela al mult-laudatilor locuitori antici ai insulei Creta, al caror regim alimentar mediteranean serveste inca si astazi drept model de alimentatie sanatoasa, in studiile asupra nutritiei. Ceea ce este linistitor pentru iubitorii alimentelor este ca acest rezultat a fost obtinut fara a se impune nici un fel de restrictii asupra cantitatii de produse animale.

Atunci cand acest experiment s-a desfasurat din nou, doi ani mai tarziu, cu pacienti diabetici si vizibil supraponderali, cercetatorii au intalnit o alta surpriza. Pacientii hraniti potrivit regimului alimentar „invechit”, pierdusera din greutate cam 1,3 kg in medie, desi mancasera exact aceeasi cantitate de produse animale ca si celalalt grup, hranit standard.

Lectia care trebuie invatata este simpla: atunci cand respectam necesitatile si organismul animalelor care ne hranesc cu produsele lor, propriul nostru corp este mai bine echilibrat. Ceea ce este inca si mai izbitor este faptul ca acest corp al nostru are capacitatea sa sesizeze singur acest echilibru. Cercetatorii au incredintat unui laborator independent sarcina de a realiza doua teste pe nevazute: 50 de voluntari, fiecare introdusi in cate o cabina izolata au degustat produse alimentare de origine animala (carne, branza, unt) echilibrate ca proportie in ce priveste acizii grasi omega-3 si omega-6, gratie regimului alimentar al acelor animale. Voluntarii au comparat alimentele pe care le-au incercat, cu produsele standard vandute de obicei in marile magazine, bineinteles, fara a le cunoaste sursa. Marea majoritate a dezgustatorilor au preferat produsele provenite de la animalele ce fusesera hranite pe baza unui regim alimentar echilibrat, sanatos. Este ca si cum papilele noastre gustative ar recunoaste produsele pe care le considera bune pentru celulele corpului si ar traduce acest mesaj pentru noi, reactionand diferit la mancarea sanatoasa.  


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara