Bauturile din comert sunt deosebit de toxice din cauza urmelor de solventi ramase din procesul de fabricatie. Exista solveti in bauturile decofeinizate, in amestecurile de ceaiuri, bauturile carbogazoase, in bauturile cu indulcitori artificiali, in cafeaua cu arome, in preparatele dietetice si naturiste si in sucurile de fructe, chiar si atunci cand pe eticheta scrie: nu este preparat din substante concentrate, sau proaspat, din livada, sau puritate 100%.
Este greu de crezut ca unii dintre solventii pe care i-am descoperit sunt atat de toxici! Cu toate acestea, va puteti construi singuri aparatul pentru testare, apoi cumparati alimente de la magazin si intocmiti un tabel cu rezultate. Sper ca veti face acest lucru si mai sper sa descoperiti ca alimentele din zona dumneavostra sunt mai curate decat in zona mea! Amintiti-va ca Sinerometrul descris mai tarziu in carte poate determina doar absenta sau prezenta unei substante, nu si concentratia. Este posibil sa nu existe decat cateva parti la miliard, dar, un pacient bolnav de cancer, care incearca sa se insanatoseasca, nu-si poate permite sa absoarba niciun fel de solventi. De altminteri, niciunul dintre noi n-ar trebui sa tolereze aceste substante toxice:
• acetona - in bauturile carbogazoase
• aenzen - in apa potabila imbuteliata, in sucul de fructe „proaspat stors” in magazin
• tetraclorura de carbon - in apa potabila imbuteliata
• decan - in alimentele si bauturile naturiste
• hexani - in cafeaua decofeinizata
• hexandiol - in alimentele aromatizate
• metil-butil-cetona si metil-etil-cetona - in alimentele aromatizate
• clorura de metilen - in sucurile de fructe
• pentani - in cafeaua decofeinizata
• alcool propilic - in apa imbuteliata, in sucurile de fructe comercializate, in bauturile comercializate
• tricloretan (TCE) si tricloretilen - in alimente aromatizate
• alcool metilic (metanol) - in bauturile carbogazoase, in bauturile dietetice, in amestecurile de ceaiuri din plante, in apa imbuteliata, formulele pentru sugari.
Daca s-ar intampla ca in mancarea animalului dumneavoastra de casa sa cada, in fiecare zi, cate o picatura de kerosen sau de lichid pentru curaterea covoarelor, n-ar fi de asteptat ca animalul sa se imbolnaveasca? De ce nu v-ati astepta ca si dumneavostra sa va imbolnaviti din cauza acestor solventi din hrana zilnica? Acesti solventi se gasesc doar in cantitati foarte mici, dar acestea inseamna, totusi, miliarde de molecule! Organismul dumneavostra trebuie sa detoxifieze fiecare molecula. Aromele si colorantii alimentari trebuie extrasi cumva din frunzele, scoarta copacilor sau boabele din care provin si am banuiala ca, in acest scop se folosesc solventi contaminati cu benzen. Pana cand se vor inventa metode sigure, astfel de alimente trebuie considerate nesanatoase pentru consumul uman (precum si pentru animalele de casa si cele de ferma!)