Pregatiti-va mancarea de la zero. Nu pregatiti nicio reteta cu alimente conservate, ambalate sau congelate. De fapt, nu va osteniti cu nici o reteta complicate. Fierbeti doua sau trei legume pentru masa de pranz si mancati-le cu unt si sare. Painea si laptele va completeaza pranzul, plus fructele. Supa ofera o variatie reusita. Folositi toate legumele si zarzavaturile pe care le gasiti si care nu contin malonat. Nu folositi condimente tip pachete sau cuburi. Folositi putina ceapa sau plante aromatice pentru a-i da un gust mai picant.
Daca vi se pare ca toate acestea necesita prea multa munca, selectati felurile cele mai usor de preparat din meniul prezentat si mancati-le cu paine si iaurt sau lapte. Nu incercati, sub nici o forma, sa reduceti colesterolul cand va refaceti dupa cancer.
Aceasta regula se bazeaza pe bun simt. Ouale obtinute artificial, margarina si produsele alimentare dietetice sunt alimente extrem de chimizate.
Preparati-va singuri painea! Am descoperit aflatoxine in painea din comert dupa ce a stat doar patru zile in frigider, dar nu le-am gasit in painea de casa tinuta intr-o punga de hartie nici dupa doua saptamani! Aflatoxina este extrem de toxica; este produsa de mucegaiuri.
Zearalenona este o alta substanta toxica ce se gaseste pe boabele de cereale si este produsa de mucegaiuri. De fapt, zearalenona este toxina care impiedica ficatul sa elimine benzenul din organism! Painea mucegaieste usor. Nu mancati niciodata alimente mucegaite, indiferent daca este vorba despre fructe, paine sau resturi ramase in frigider. Aruncati-le! Cumparati o masina de facut paine. Poate face absolute tot, poate inclusiv sa coaca painea. Folositi faina nealbita (nebromata); n-am gasit niciodata aflatoxina sau zearalenona in faina ambalata. Si adaugati 1/2 lingurita de vitamina C pulbere la o paine, pentru a impiedica dezvoltarea ulterioara a mucegaiului. (In plus, ajuta la cresterea painii!)
Nu folositi toasterul pentru a praji painea! Acest proces are ca rezultat 4,5 benzopiren, care inhiba detoxificarea benzenului. Prajiti painea in unt, daca doriti paine prajita.
Un mare avantaj al faptului de a face paine, inghetata si diverse bauturi in casa este acela ca evitati dispozitivele industriale care agita, pompeaza, framanta, dospesc si amesteca ingredientele. Toate masinile industriale au nevoie de lubrifiere regulata, iar lubrifiantii nepericulosi pentru sanatate sunt foarte bine definiti de reglementarile din SUA. Sunt produse netroliere! Iata un exemplu de reglementare.
Untul este singura noastra sursa de acid butiric din intestin. Exista unele dovezi ca acidul butixic favorizeaza bacteriile benefice din intestin! Acidul butiric a fost propus ca terapie pentru cancer; este posibil ca el sa intervina In reactiile biochimice ale alcoolului izoproplic!