Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
prea multi morcovi

Era stirea zilei: Morcovii pot preveni cancerul de cap si gat. Cercetari noi sugereaza ca a consuma cinci sau sase morcovi pe zi pare sa inverseze evolutia leucoplakiei - o leziune precanceroasa care apare in gura si gat. Prietena mea, afland aceasta veste, a si cumparat o masina care transforma morcovii proaspeti in suc.

Cat suc obtii din cinci morcovi? am intrebat-o intr-o zi.

Ochii ei sclipira.
O, dar eu nu ma opresc la cinci morcovi. Cu ajutorul acestei masini, pot bea doua-trei kg de morcovi in fiecare zi...

A fost aceasta o idee buna?

Desigur ca vegetalele au ajuns sa fie, pe buna dreptate, foarte apreciate pentru rolul lor in prevenirea bolilor si pentru locul lor ca o parte importanta a unei alimentatii sanatoase.

Dar 3 kg dintr-un singur produs vegetal in fiecare zi?!

In cele din urma, organismul prietenei mele s-a rasculat. Pielea ei capata o culoare galben-bolnavicioasa. Temandu-se sa nu aiba hepatita, se prezenta imediat la medic. Acesta ii explica faptul ca morcovii contin un colorant galben-portocaliu, numit beta-caroten. Organismul poate manui cantitati rezonabile din aceasta substanta, insa ceea ce depaseste anumite limite este depozitat in ficat, piele si in membranele mucoase, dandu-le culoarea morcovului.

A reusit aceasta experienta s-o readuca cu picioarele pe pamant?

Pentru un timp, da. Insa noi, oamenii, suntem o specie curioasa. Descoperirile senzationale si solutiile rapide pentru problemele de sanatate ne sunt aproape irezistibile. Inainte de pozna cu morcovii prietena mea trecuse prin agitatia taratelor de ovaz. Dupa terci si turte insa, era dornica de o schimbare.    

Pot morcovii sa previna cancerul?    

Morcovii, precum si alte fructe si vegetale galbene, sunt bofati in beta-caroten, substanta care incepuse sa-i schimbe prietenei mele culoarea pielii. Beta-carotenul, pe care organismul il transforma in vitamina A, este o substanta care pare sa aiba un efect protector fata de cancer.

Vitaminele pot fi impartite in doua mari categorii - cele care sunt hidrosolubile (se dizolva in apa) si cele care sunt liposolubile (se dizolva in grasimi). Vitaminele hidrosolubile (cele din complexul B si vitamina C) nu pun probleme deosebite, intrucat cantitatile excesive pot fi, de obicei, eliminate cu usurinta din organism prin intermediul rinichilor. Lucrurile stau cu totul altfel insa in cazul vitaminelor liposolubile (A,D,E si K). Cantitatile excesive din aceste vitamine nu pot fi eliminate decat pe masura ce sunt folosite. In cantitati excesive, vitamina A incepe sa actioneze ca o toxina (otrava), putand provoca dureri de cap, articulare, leziuni ale pielii si pierderea parului. Datorita acestei toxicitati potentiale, exista astazi prevederi legale care limiteaza cantitatea de vitamina A (precum si de alte vitamine liposolubile) care poate fi inclusa in diferitele suplimente alimentare.

Beta-carotenul nu are insa astfel de limite. Din beta-carotenul primit, organismul poate sintetiza intreaga cantitate de vitamina A de care are nevoie, iar ceea ce ramane este metabolizat in alte meniuri, in ultimul timp, exista tendinta de a inlocui vitamina A cubeta- caroten in capsulele si tabletele de vitamina A. Aceasta diferenta este importanta pentru ca ilustreaza modul in care organismul foloseste hrana. Vitaminele, mineralele si celelalte substante nutritive se gasesc in alimentele naturale in forma oca mai potrivita pentru uzul organismului. Acesta poate alege si lua numai ceea cc are nevoie. Insa atunci cand consumam un aliment sau o substanta nutritiva in cantitati excesive sau facem schimbari in constitutia unui anumit aliment, intreaga balanta poate fi dezechilibrata.

Asadar beta-carotenul este bun, dar, in cantitate mai mare, nu  este in mod necesar mai bun, nu-i asa?   

Acesta este un adevar greu de digerat de majoritatea contemporanilor nostri. Oamenii depasesc masura in tot ceea ce fac: mananci prea mult, beau prea mult, fumeaza prea mult, cheltuiesc prea mult, petrec prea mult. Moderatia a devenit un concept la fel de popular ca sanatatea totala. Traim intr-o societate a urgentei, dominata de o mentalitate a rezolvarilor rapide, si de aceea ne vine greu sa acceptam ca o sanatate de buna calitate nu ne poate fi pusa la dispozitie pe moment (imeediat), la cerere. Si orice ciudatenie care-si croieste drum prin mijloacele de informare in masa gaseste destui clienti care s-o asimileze. In urma cu catva timp, am indeplinit functia de consultant medical al unei publicatii populare cu profil medical. Saptamani in sir am raspuns la nenumarate apeluri telefonice ale reporterilor, care incercau sa ma faca sa afirm lucruri de genul: Da, consumarea unei jumatati de kg de germeni de lucerna in fiecare zi intareste inima; sau: Cateva capsule de alge de mare sunt suficiente pentru a avea un somn de buna calitate. Nici unul nu voia sa asculte pledoaria mea pentru o dieta alcatuita pe baza principiilor bunului-simt si a echilibrului, aceasta fiind singura dieta de care organismul are cu adevarat nevoie. Curand mi-am dat seama ca, desi le ofeream informatii de cea mai buna calitate, prezentarea unui stil de viata sanatos si echilibrat (cumpatat) nu are darul de a acapara titlurile cotidienelor, de a creste vanzarea revistelor (fie ele chiar si reviste de sanatate) sau de a crea noi piete de desfacere a produselor alimentare.

Organismul uman este capabil sa tolereze timp indelungat excese de un fel sau altul - chiar si 3 kg de morcovi pe zi. Insa adevarul fundamental este ca echilibrul, cumpatarea nu numai in ceea ce mancam, ci in intregul nostru stil de viata, este cheia care ne deschide calea catre sanatatea si fericirea de durata.

Prea costisitor ca sa fii bolnav...

In zilele noastre, a fi bolnav incepe sa devina un lucru din cel mai costisitor - atat pentru bugetul personal, cat si pentru cel al intreprinderilor sau firmelor. In S.U.A., de pilda, primele trei dintre cele mai mari fabrici de autoturisme platesc mai mult pentru asigurarile de sanatate decat pentru otel - cca 1.650 (1994) dolari/masina. Desi la noi in tara asigurarile de sanatate sunt inca de domeniul viitorului (apropiat), tot mai multe firme si intreprinderi realizeaza ca angajatii bolnavi duc la profituri bolnave.

Oare chiar asa sa stea lucrurile?

In afara de accidentele de la locul de munca, sanatatea unui angajat este primejduita cel mai mult de modul sau de viata. Cercetarile intreprinse au demonstrat dincolo de orice indoiala ca alimentatia excesiva, sedentarismul, fumatul si consumul de alcool cresc  foarte mult riscul de aparitie a bolilor cardiace, a accidentelor vasculare cerebrale, a diabetului, a cirozei hepatice si a cancerului pulmonar, mamar si de colon. Iata cateva exemple:

Angajatii fumatori ai unei companii din S.U.A., spre deosebire de cei nefumatori, au absentat cu sase zile mai mult, au beneficiat de opt zile de concediu medical in plus si au prezentat cu 12% mai multe imbolnaviri pe an, ceea ce a costat compania respectiva intre 1.900 si 2.300 de dolari pe fumator intr-un an. In grupa de varsta 30-49 de ani, are loc o scadere a productivitatii cu cca 25%, in mare parte din cauza alcoolului. Tot in S.U.A., 45 de milioane de angajati sufera de hipertensiune arteriala; tratarea acesteia costa industria americana 3 miliarde de dolari pe an, iar la nivel individual, costul acestui tratament este de cca 900 de dolari pe an.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara