Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


respiratia o poarta catre biologie

 
respiratie

Atentia pozitiva este acea forta care, prin atingerea sa, imbunatateste orice lucru. Copiii, cainii, pisicile, adesea stiu mai multe despre aceasta decat noi. Vin la noi fara vreun motiv deosebit, pentru a ne arata un desen pe care l-au facut, un os pe care l-au gasit, sau un soarece pe care l-au prins in gradina. Sau, cateodata, numai pentru o imbratisare, sau o mangaiere sub barbie. Stim cat de mult conteaza pentru ei, si le-o oferim bucurosi. Dar cat de des ne aratam aceasta atentie binevoitoare si noua insine?
    La Centrul de Sanatate Publica si, mai recent, in majoritatea seminarelor rezidentiale pentru pacientii cu cancer, acesta este primul lucru care se invata: a se rezista o saptamana fara telefon, e-mail sau televiziune, in schimb, acestia participa la 2 sesiuni de cate o ora de yoga sau meditatie, zilnic. Doctorul Jon Kabat Zinn, fost biolog la M.I.T., preda pacientilor, de peste 30 de ani, meditatia. Acest program este folosit in prezent in peste 250 de spitale in Statele Unite si Canada (inclusiv in marile centre universitare de medicina, cum ar fi: Duke, Stanford, Pittsburgh, Universitatea California din San Francisco, Universitatea Washington, Sloan Kettering, Wisconsin, Toronto, etc) precum si in Europa (spitalele din Germania, Olanda, Suedia, Norvegia, Regatul Unit, Belgia si Elvetia ofera acest program sub denumirea de „reducerea stresului prin concentrarea atentiei.”)
    Kabat-Zinn insista mereu asupra petrecerii timpului, in fiecare zi, singur, cu sinele nostru, considerand aceasta ca fiind „o manifestare esentiala de iubire”. Precum marile traditii ale samanilor, care prescriau un ritual de purificare, menit a fi savarsit in izolare, aceasta singuratate reflexiva reprezinta conditia initiala esentiala pentru armonizarea fortelor interioare de vindecare ale trupului.
   
Respiratia: o poarta catre biologie


In yoga, meditatie, quigong, si in metodele moderne occidentale, poarta catre eul interior este reprezentata de respiratie.
    Incepeti prin a va aseza confortabil, cu spatele drept, in acea pozitie, supranumita de invatatorul tibetan Sogyal Rinpoche, postura „demna”. Aceasta permite libertatea totala pentru fluxul de aer care aluneca spre interior prin nari, catre gat, apoi spre bronhii, pentru ca in final, sa ajunga in plamani, si apoi sa isi inverseze traseul. Concentrati fiind, trageti de doua ori aer in piept, incet si profund, pentru a incepe relaxarea. O senzatie de confort, plutire si stare de bine se va resimti in piept si umeri. Pe parcurs ce repetati exercitiul, veti invata cum sa va lasati respiratia indusa de concentrare, si sa va indreptati atentia catre inspiratie. Relaxandu-va, veti putea simti cum mintea se transforma intr-o frunza care pluteste pe suprafata apei, urcand si coborand datorita trecerii undelor. Concentrarea insoteste senzatia fiecarei inspiratii de aer, si prelungeste expiratia care paraseste corpul usor, incet, elegant, pana la sfarsit, incat la final nu  mai ramane decat o adiere, aproape imperceptibila. Apoi, pauza, inveti sa te scufunzi in aceasta pauza, din ce in ce mai profund. Adesea, cel mai intim contact cu propriul corp poate fi simtit in timpul acelui scurt rastimp de odihna. Prin practica, poti ajunge sa iti simti inima batand, sustinandu-si viata, asa cum a facut-o neobosit timp de atatia ani. Si apoi, la finalul pauzei, observi o mica scanteie care se aprinde de la sine si declanseaza un nou ciclu al respiratiei. Ceea ce simti este scanteia vietii, care exista intotdeauna in noi, si pe care, prin procesul de concentrare si relaxare, o poti descoperi pentru intaia oara.
    In mod inevitabil, dupa cateva minute mintea iti este distrasa de la acest proces catre lumea exterioara: grijile trecutului sau obligatiile viitorului. Arta primordiala a acestei „manifestari esentiale de iubire” consta in ideea de a face acel lucru pe care l-ai face si pentru un copil care are nevoie de atentie totala. Recunosti importanta acestor ganduri, dar, in vreme ce cu rabdare promiti sa te ocupi de acestea cand va veni timpul, le dai la o parte si revii la persoana care intr-adevar are nevoie de tine in prezent, adica, persoana ta.
    Cand aceasta practica este prezentata, simplu si fara adaugiri, unui grup de pacienti, nu este neobisnuit sa observi lacrimi prelingandu-se pe unele fete. Este ca si cum aceste persoane traiesc bunavointa si calmul pentru prima oara. Ei descopera o imensa senzatie de buna-stare naturala, care le-a lipsit din viata de zi cu zi. Mai tarziu, oamenii care mediteaza invata ca, in orice moment, pot sa intre in contact cu bunastarea si calmul regasite prin mediatie. Cu putina practica, acestia le vor afla in timp ce asteapta la coada la magazin, cand sunt prinsi intr-un ambuteiaj, sau infrunta jignirile unui coleg la birou. Acestia se pot reconecta la aceasta sursa de pace prin concentrarea atentiei asupra unei expiratii prelungite, precum si asupra pauzei care o urmeaza.
    Respiratia este singura functie viscerala care este atat complet autonoma, in ceea ce priveste mintea constienta (ca digestia sau pulsul inimii, respiratia are loc chiar si daca nu ne gandim la ea), cat si usor reglata prin vointa. Centrul de control al respiratiei, localizat la baza creierului, este sensibil la toate moleculele – neuropeptidele despre care vorbeste Candace Pert – care sunt in mod constant transferate intre creierul emotional si viscerele corpului, inclusiv sistemul imunitar. Concentrarea pe respiratie apropie oamenii de pulsatiile proceselor vitale ale corpului, si le conecteaza de gandirea constienta. Din fericire, nu este nevoie sa „crezi” in acest fapt pentru a vedea ca are loc si ca poti beneficia de acesta. Exista un mod perfect obiectiv pentru a masura relatia existenta intre exercitiile precum yoga si meditatia, si ceea ce se intampla in interiorul corpului.

Mantra si rugaciunile

    In ultimii 15 ani, doctorul in medicina Lucian Bernardi de la Universitatea din Pavia, Italia, a fost interesat de ritmurile autonome ale corpului, care constituie fundatia fiziologiei: variatii in pulsul inimii, presiunea arteriala, respiratia, etc. a analizat modul in care aceste variatii fluctueaza de la o clipa la alta, in diferite momente ale zilei. Stia ca un echilibru perfect intre aceste bioritmuri diferite reprezinta poate cel mai corect indicator al unei sanatati solide; in unele studii, masuratorile acestui echilibru poate prezice cu acuratete o supravietuire de inca 40 de ani.
    Dr. Bernardi a urmarit conditiile care ar putea duce la un dezechilibru al acestor ritmuri, si a examinat modul in care corpul isi putea apoi redobandi echilibrul. In acest sens, si-a supus pacientii unor exercitii, cum ar fi: aritmetica in minte sau citit cu voce tare, iar in tot acest timp masura micro-variatii in bataile inimii, presiunea arteriala, fluxul sanguin la creier, si modurile de respiratie. Astfel, el a putut observa cum chiar si cel mai putin obositor exercitiu mintal are un efect imediat asupra acestor ritmuri. Pacientii reactionau prin adaptarea la efort, oricat de mic ar fi fost. Dar marea surpriza a reprezentat-o ceea ce se numeste conditia pentru „control”.
    Pentru a analiza schimbarile fiziologice provocate de exercitiile mentale, acestea trebuiau comparate cu asa-zisa conditie neutra – o conditie in care subiectii vorbeau cu voce tare, dar fara efort mintal sau stres. In experimentul dr. Bernardi, conditia neutra cerea ca pacientii sa recite un text pe care il cunosteau pe de rost, ceea ce nu implica nici un efort deosebit. Cum acesti pacienti locuiau in Lombardia, o regiune profund catolica a Italiei, dr. Bernardi s-a gandit, in mod firesc, ca puteau recita rugaciuni.
    Cand pacientii dr. Bernard au inceput recitarea unor versuri din „Ave Maria” in latina, instrumentele de laborator au inregistrat un fenomen extrem de neasteptat. Toate ritmurile biologice diferite masurate au inceput sa rasune. S-au aliniat, unul dupa altul, amplificandu-se reciproc pentru a crea un model neted si armonios. Un miracol? Nu neaparat. Dr. Bernard repede  si-a dat seama ca explicatia era mult mai simpla. In Italia, rugaciunile sunt recitate pe rand de congregatie si apoi de preot. Fiecare recitare are loc intr-o singura rasuflare. Inspiratia care urmeaza are loc in timpul recitarii preotului („Ave Maria” in latina se recita astfel: preotul spune „Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu en mulieribus, et benedictus fructus ventris tui, Jesus”; apoi enoriasii raspund: „Sancta Maria, Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus, nunc et in hora mortis nostrae. Amen” – n.autor.). Subiectii au adoptat in mod natural acest ritm, in timp ce recitau rugaciunea pe parcursul experimentului. In acest mod, ei s-au adaptat  mecanic – si inconstient – la o frecventa de 6 expiratii pe minut, ceea ce reprezinta ritmul natural de fluctuatii in cadrul altor functii biologice, pe care le monitoriza dr. Bernardi (pulsul inimii, presiunea arteriala, fluxul sanguin la creier). Rezultatul acestei sincronizari a aratat ca ritmurile fiecarei functii rezona cu celelalte, completandu-se reciproc, precum balansarea in leagan, cand avantul inainte al picioarelor sincronizat perfect cu leganarea in sus amplifica miscarea.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara