Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
samanta si ogorul

La inceput, suna foarte des pentru a-l informa despre stadiul lui Lenny. Povestea cum respecta cu scrupulozitate tot ceea ce promisese ca va face, insa era inca speriata. La telefon continua sa planga tot timpul, spunand: Nu vreau sa-l pierd... Nu vreau sa-l pierd... Dupa doua saptamani, tonul vocii sale deja era schimbat. Este pentru prima data cand se ridica din pat, in ultimele patru luni, anuntase ea cu satisfactie. Astazi la masa chiar a avut pofta de mancare. Zi dupa zi, ea ii confirma imbunatatirea starii sanatatii lui Lenny: Se simte mai bine ... Umbla pe picioarele lui... A iesit sa se plimbe... Beliveau nu putea sa-si creada urechilor. In definitiv, fusese vorba de cancer de pancreas, o forma de cancer care loveste ca fulgerul; una dintre cele mai agresive. Cu toate acestea, nu incapea nici o indoiala ca ceva se schimba in trupul epuizat al lui Lenny.

    Lenny a supravietuit cancerului timp de patru ani si jumatate. Pentru multa vreme, tumora se stabilizase si chiar daduse inapoi cam cu un sfert. A revenit la ocupatiile sale obisnuite si la calatoriile sale. Medicul sau oncolog din New York, care il trata, spunea ca nu mai vazuse niciodata ceva asemanator. Intrucatva, era ca si cum Lenny ar fi purtat cancerul in el fara a fi bolnav, desi trupul sau a sucombat in final. Acum, cand Richard Belilveau istoriceste acesta intamplare, o face aproape rosind. Era pentru prima data cand faceam o astfel de recomandare medicala. Evident, era un caz izolat. Era imposibil sa se traga vreo concluzie. Cu toate acestea, insa... Si daca acel tratament era posibil? Pentru un cercetator care isi dedicase intreaga viata studiului efectelor biologice ale chimioterapiei, ceea ce se intamplase fusese un soc. In definitiv, insa, nu exista nimic care sa ne impiedice sa mancam mai sanatos, mai corect, fie pe timpul chimioterapiei, fie dupa aceea. Nu exista absolut nici un efect advers daca mancam in acest mod. Dupa aceasta experienta avuta cu prietenul sau Lenny, Richard Beliveau a continuat sa se trezeasca in miez de noapte la fel ca inainte, framantat, insa, de data aceasta, nu de idei, ci de intrebari. Ce sa fac cu ceea ce stiu?, se intreba. Am oare dreptul sa trec cu usurinta peste posibilitatea de a avea o contributie atat de importanta la pastrarea sanatatii publice? Este acceptabil din partea mea sa nu explorez sistematic si stiintific aceasta maniera de tratament bazata pe regim alimentar? in final, a sosit si momentul in care s-a hotarat sa isi lanseze laboratorul in cel mai mare program de cercetare intreprins vreodata in domeniul efectelor biochimice ale alimentelor anticancerigene. De atunci, rezultatele acestui program sunt atat de graitoare, incat au reusit sa modifice drastic idei deja impamantenite, din sfera celor mai bune metode de protectie impotriva cancerului.

Samanta si ogorul

    Dr. T. Collin Campbell, profesor la Universitatea Cornell, este autorul celui mai amplu studiu realizat vreodata pe tema legaturii existente intre producerea cancerului si obiceiurile alimentare. Isi petrecuse copilaria la o ferma si poate chiar aceste cunostinte despre pamant i-au fost de folos mai tarziu si l-au facut sa-si poata exprima opiniile despre aceasta legatura intr-un mod deosebit de convingator. El a comparat cele trei stadii ale dezvoltarii unei tumori – initierea, stimularea si progresia – cu cresterea unei buruieni. Initierea reprezinta faza in care o samanta isi gaseste adapost in pamant. Stimularea este stadiul in care samanta devine planta. Progresia este faza in care planta devine o buruiana, dezvoltandu-se fara a mai putea fi controlata si invadand straturile de flori, potecile gradinii, crescand pana la marginea trotuarului. O planta nu se raspandeste daca nu este buruiana (Acest lucru este intru totul valabil si pentru tumori. Alunitele, de exemplu, sunt tumori. Ele pot aparea, se pot dezvolta sau pot disparea, insa totul se incadreaza intre niste limite civilizate. Ele nu invadeaza tesuturile inconjuratoare mai mult de cativa milimetri si nu se raspandesc niciodata la alte organe sau regiuni ale corpului. Ele nu sunt buruieni si, ca si florile, chiar au o valoare estetica )

    Initierea – prezenta potentialelor seminte periculoase – depinde in mare masura de zestrea noastra genetica si de toxinele prezente in mediul nostru inconjurator (radiatii, substante chimice carcinogene, etc.) insa dezvoltarea semintelor (stimularea) depinde de existenta unor conditii de supravietuire indispensabile: sol favorabil, apa si soare.    In lucrarea pe care a dedicat-o celor treizeci si cinci de ani de experimentari in domeniul rolului avut de factorii de nutritie in dezvoltarea cancerului, Campbell concluziona: Procesul de stimulare este reversibil, depinzand de masura in care cancerul aflat in perioada timpurie i se ofera conditiile propice in care sa se dezvolte ulterior. Aici este momentul in care intervin si isi pun in evidenta importanta factorii ce tin de caracteristicile regimului alimentar. Acesti factori, numiti anti-stimulenti, produc incetinirea dezvoltarii acestei boli. Cancerul prospera in momentul in care raportul dintre anti-stimulenti si stimulenti inclina in favoarea acestora din urma. In mod logic, dezvoltarea cancerului se diminueaza sau se opreste cu totul atunci cand prevaleaza factorii anti-stimulenti. Nu este altceva decat un proces de du-te – vino. Importanta profunda a acestei reversibilitati nu poate fi mai bine scoasa in evidenta.

    Chiar si atunci cand se intrunesc conditiile de nutritie pentru un nivel maxim de stimulare – asa cum se intampla in cazul hranirii conform regimului alimentar occidental – se considera ca mai putin de o celula la zece mii reuseste sa devina o tumora capabila sa invadeze alte tesuturi. Actionand asupra solului in care sunt depozitate celulele canceroase, este astfel posibil sa se reduca considerabil sansele lor de dezvoltare. Acest lucru se intampla  probabil si cu asiaticii, care poarta in corpul lor acelasi numar de micro-tumori ca si occidentalii, insa acestea nu devin excrescente canceroase agresive. Ca si intr-o gradina organica, putem invata cum sa controlam aparitia sau dezvoltarea buruienilor, prin exercitarea unui control strict asupra amestecului de pamant: limitand existenta substantelor care le hranesc – a factorilor stimulenti – si administrand din abundenta elementele nutritive care le opresc din crestere – factorii anti-stimulenti.

    Asta este exact ceea ce dedusese si un mare chirurg britanic, dr. Stephen Paget. In 1889, el a publicat in revista Lancet un articol in care isi descria o ipoteza, considerata inca si astazi, dupa o suta douazeci de ani, ca fiind autorizata. Numele pe care l-a dat acestei ipoteze este demn de o fabula a lui Esop: Ipoteza semintei si a ogorului.

    Un secol mai tarziu, in revista Nature, un grup de cercetatori din cadrul Institutului de Cercetari in domeniul Cancerului, de la Universitatea California, San Francisco, au indicat pertinenta acestor idei, in ceea ce priveste cele mai agresive celule canceroase. Astfel, daca mediul inconjurator al tumorii este privat de factorii inflamatori de care aceasta are nevoie pentru dezvoltare, ea nu va reusi sa se raspandeasca. Problema este ca acesti factori inflamatori, acesti adevarati fertilizatori pentru cancer, sunt furnizati direct prin intermediul regimului nostru alimentar. Astfel, importante cantitati de fertilizatori provin din multiplele varietati de zaharuri rafinate, a caror ingerare atrage dupa sine producerea de insulina, care este un factor pro-inflamator, si a IGF, precum si un aport insuficient de acizi grasi de tip omega-6, care se transforma in moleculele inflamatorii si hormonii de crestere prezenti in carnea si produsele lactate non-organice, cele care, la randul lor, stimuleaza secretia de IGF. La fel de bine, insa, un regim alimentar corect poate furniza anti-stimulenti, cum ar fi toate componentele fito-chimice apartinand anumitor legume sau fructe care contrabalanseaza in mod direct mecanismele inflamatorii.

    Atunci cand Richard Beliveau vorbeste despre regimul alimentar occidental, analizat in lumina acestor recente descoperiri, o face cu o vehementa vizibila. Evaluand toate elementele noi descoperite de-a lungul tuturor acestor ani de cercetari, pot spune ca, daca acum mi s-ar cere sa formulez o varianta de regim alimentar care sa stimuleze la maximum dezvoltarea cancerului, n-as putea sa mai adaug ceva in rau regimului nostru alimentar pe care-l urmam in prezent!
 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara