Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


starea de spirit anticancer

 
starea de spirit anticancer

As vrea sa adresez multumirile mele deosebite lui Michael Lerner, Rachel Naomi Remen, David Spiegel, Francine Shapiro si Jon Kabat Zinn pentru ideile prezentate in acest capitol, care sunt inspirate, in mare parte, de intalnirile avute cu ei si cu scrierile lor.

Legatura dintre minte si trup

Este, oare, vina mea?


    La varsta de cincizeci de ani, aflat deja pe inaltimile unei cariere pline de succese remarcabile, Bernard a aflat ca avea cancer la rinichi. Dupa tratament, cancerul a dat inapoi, insa, cinci ani mai tarziu, a recidivat. In ziua de azi, cand vorbeste despre boala sa, cauzele producerii acesteia ii par foarte clare.

    Poate o sa va surprinda asta, dar… ma asteptam sa mi se intample. Astfel incat, cand am primit vestea, nu am avut chiar un soc. Eram prins in vartejul unui stil de viata nebun, care ma tinea intr-o stare constanta de neliniste existentiala, destul de des intalnita in profesia noastra. Instinctiv, am simtit ca ceva urma sa mi se intample. Dupa prima operatie, am decis ca voi face tot ce-mi va sta in putinta pentru a-mi schimba viata, pentru a-i aduce un plus de calitate – sa petrec mai mult timp cu oamenii pe care ii iubeam, sa extrag tot ce ar fi mai bun din fiecare moment de trait. Curand insa, am fost din nou prins in lumea de iluzii si de agitatie frenetica, plina de stres, a carierei mele de actor. M-am aruncat din nou in valtoarea aceluiasi stil de viata profund nesanatos. Cinci ani mai tarziu am primit un al doilea semnal desteptator. Facusem metastaza la plamani. I-am cerut unui prieten medic sa arunce o privire asupra analizelor de sange pe care le faceam deja in mod regulat de mai multi ani. Mi-a spus: De fiecare data cand te pregatesti sa intri pe scena, secretia de hormoni datorati stresului atinge valori foarte mari, iar metabolismul tau se dezechilibreaza. Mi-am spus atunci – deci, nu ai alta alternativa. Trebuie sa iti schimbi rapid comportamentul si sa privesti viata altfel decat pana acum, daca vrei, totusi, sa mai fi pe aici, ca sa te bucuri de ea…

    Studiile facute arata ca o mare parte din femeile diagnosticate cu cancer la san sunt convinse ca boala lor a rezultat ca urmare a stresului foarte puternic imprimat de modul de viata dus si de alte evenimente, cum ar fi un avort, un divort, boala unui copil sau pierderea unui loc de munca ce inseamna mult pentru ele. La randul lor, medicii au asociat de multa vreme stresul psihologic cu cancerul. Cu doua mii de ani inainte, medicul roman Galenus a observat ca oamenii deprimati erau cu mult mai predispusi la contractarea unei boli. In 1759, un chirurg englez scria despre cancer ca se putea asocia indeaproape cu nenorocirile suferite in viata, deoarece si el produce multa bataie de cap si suferinta. In 1846, autoritatile medicale britanice considerau ca Suferintele psihice, schimbarile bruste de destin si obisnuinta de a avea ganduri negre… constituie cea mai puternica pricina a acestei boli… Autorul acestui articol, dr. Walter Hyle Walshe, un mare chirurg si, in acelasi timp, cea mai proeminenta autoritate medicala in materie de cancer de la mijlocul secolului al XIX-lea, isi adauga observatiile personale: M-am intalnit chiar eu cu cazuri in care legatura dintre cele doua aspecte aparea ca fiind atat de clara, incat am ajuns la concluzia ca a-i pune la indoiala realitatea ar putea insemna o lupta impotriva ratiunii.

  Studiile existente se contrazic, adesea, intre ele, iar oncologii continua si in prezent sa nu se puna de acord in legatura cu valabilitatea si relevanta acestor observatii. Oare, intr-adevar, ne putem provoca propriul cancer? In incercarea de a raspunde eu insumi la aceasta intrebare am adus in discutie o perspectiva a problemei care m-a ajutat sa imi infrunt mai bine boala si pe care de-a lungul anilor multi dintre proprii mei pacienti au considerat-o, de asemenea, ca fiind de ajutor.

    Se stie ca, de obicei, samanta unui cancer aflat in forma unei anomalii celulare are nevoie de zece pana la patruzeci de ani pentru a deveni o tumora canceroasa detectabila. Aceasta samanta se naste intr-o celula sanatoasa datorita unor gene anormale sau, mult mai des intalnit, ca urmare a expunerii la radiatii, la toxine din mediul inconjurator sau alte substante carcinogene, cum ar fi benzopirenul din fumul de tigara. Nu a fost niciodata identificat vreun factor psihologic care, doar prin existenta sa, sa fie capabil sa creeze acea samanta a cancerului.

    In orice caz, anumite reactii la stresul psihologic pot influenta profund solul agricol in care se dezvolta aceste seminte. Ca si Bernard, majoritatea pacientilor pe care i-am cunoscut isi amintesc de existenta unei perioade caracterizate de un anume fel de stres in lunile sau anii care au precedat diagnosticului de cancer ce li se stabilise. De obicei, stresul isi are originea intr-un calvar sufletesc, care creeaza in jurul sau un sentiment teribil de neajutorare. Multi dintre noi am fost confruntati cu un conflict cronic, ce parea de nerezolvat, sau cu obligatii coplesitoare, capabile sa ne dea un sentiment de sufocare. Aceste situatii nu declanseaza cancerul, insa, asa cum observa si un articol publicat in revista Nature Reviews Cancer, in anul 2006, stim in prezent ca ele pot oferi cancerului o buna ocazie de a se dezvolta mai rapid. Factorii care contribuie la producerea cancerului sunt atat de numerosi si variati incat nimeni nu ar trebui vreodata sa se condamne sau sa se simta vinovat pentru faptul de a fi contractat aceasta boala. Daca pisica dumneavoastra face cancer nu putem sa ne imaginam vreodata ca i-ati putea reprosa acest lucru ca fiind vina ei. In orice caz, oricine a fost diagnosticat cu cancer are ocazia de a invata cum sa traiasca intr-un mod diferit fata de cel abordat pana atunci, cu beneficiul evident de a ajuta la propria sa recuperare. Aceasta este exact ceea ce eu am fost nevoit si eu sa fac.

Sentimente innabusite

    In familia mea am fost cel mai mare dintre toti fratii mei. Nici bine nu ma nascusem, cand am fost luat din bratele si de la sanul mamei, deoarece acele locuri erau considerate nepotrivite pentru mine. Am fost imediat predat la cresa, cu educatoare si lapte praf, un sistem considerat mai modern, mai apt sa protejeze copilul care urma sa duca mai departe neamul familiei. Am plans o gramada, in parte pentru ca, imi imaginez, ca orice alt copil, mi-ar fi placut sa ma aflu in bratele mamei decat intr-un fel de incubator, in spatele unei ferestre etanse, care nu lasau sunetele sa patrunda. Mama mea avea douazeci si doi de ani atunci cand m-a nascut. In ciuda inteligentei si caracterului sau, era doar un copil in comparatie cu sotul sau in varsta de treizeci si sapte de ani, care conducea cea mai importanta revista de stiri a tarii. Foarte curand, bunica mea din partea tatalui a decretat ca mama nu era destul de competenta pentru a-i ingriji nepotul, astfel ca am fost incredintat unei doici, ce locuia in aceeasi casa cu noi. Mama a suferit teribil datorita acestei separari. Isi aduce aminte si astazi de sanii sai din care laptele se scurgea, in timpul noptilor in care era impiedicata sa vina sa ma vada. De-a lungul anilor care au urmat, nu am reusit niciodata sa vindecam aceasta relatie, caci prea multa suferinta si privatiune apasasera asupra ei.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara