
Tot ceea ce se intampla pe pamant, se intampla copiilor Pamantului.
Daca am adopta cu totii acest mod de hranire, echilibrat si organic, am ajuta nu numai la dezintoxicarea corpului nostru, dar si la recuperarea echilibrului planetei. Raportul Natiunilor Unite din anul 2006, referitor la hrana si agricultura arata ca metodele curente de crestere a animalelor pentru consum uman reprezinta una din cauzele majore ale incalzirii globale. Contributia pe care cresterea animalelor o are la accentuarea efectului de sera este chiar mai mare decat aceea avuta de noxele eliberate de mijloacele de transport. Cresterea animalelor este raspunzatoare pentru 65% din emisiile de protoxid de azot, un gaz care contribuie la incalzirea globala de doua sute nouazeci si sase de ori mai mult decat dioxidul de carbon. Metanul emis de vite ca produs secundar al prostatei digestii a porumbului cu care sunt hranite, contribuie si el la aceasta incalzire, de douazeci si trei de ori mai mult decat dioxidul de carbon. Pe plan mondial, 37% din productia de metan provine de la vite. O treime din terenul mondial arabil este dedicat culturilor de porumb si soia, destinate hranirii animalelor. De vreme ce inca nu este destul teren arabil in lume care sa satisfaca cererea existenta, se taie in continuare padurile, acest lucru avand ca rezultat pierderea continua a capacitatii pamantului de a absorbi dioxidul de carbon. Raportul ONU concluziona, de asemenea, ca aceasta crestere a animalelor figureaza printre activitatile care dauneaza cel mai mult resurselor de apa datorita deversarii masive de substante fertilizante, pesticide si excremente animale in rauri si fluvii.
In medie, un indian consuma cinci kilograme de carne pe an si, la o varsta similara cu cea a unui occidental, prezinta o sanatate mai buna. Unui american ii trebuie o suta douazeci si trei de kilograme de carne pentru a-si satisface nevoile – de douazeci si cinci de ori mai mult decat ceea ce consuma un indian. Modalitatile in care realizam si consumam produsele de origine animala distrug planeta. Totul pare sa sugereze faptul ca aceste modalitati ajuta, in acelasi timp, si la distrugerea noastra.
La sfarsitul fiecarei zile, am scris cateva cuvinte intr-un jurnal, in care rezuma ce anume imi oferise cea mai mare bucurie in acea zi. De obicei, era vorba de lucruri simple. Astfel, am fost adesea surprins sa observ placerea pe care o simteam daca mancam numai zarzavaturi, mazare si fructe (si o mica paine din cereale). M-am perceput ca fiind mai alert ca stare, mai usor, pe tot timpul zilei. Imi face placere sa stiu ca apas mult mai putin cu greutatea mea planeta care ma poarta si ma intretine.
Dupa douazeci de ani dedicati ingrijirii bolnavilor de cancer, Michael Lerner se saturase sa vada atatea persoane intre treizeci si patruzeci de ani care n-ar fi trebuit niciodata sa participe in programul sau. In prezent acest program continua, insa Michael isi dedica cea mai mare parte a muncii sale protejarii mediului inconjurator; el doreste sa impiedice aparitia acestei boli prin atingerea radacinii problemei. El rezuma situatia in cateva cuvinte simple: Nu putem trai sanatos, pe o planeta bolnava.
In 1854, seful Seattle al triburilor amerindiene din nord-vestul SUA, a inmanat solemn teritoriul si destinul poporului sau conducerii suverane a Statelor Unite. Discursul pe care l-a tinut atunci a servit, un secol mai tarziu, drept inspiratie miscarii ideologiste, care l-a interpretat sub o alta forma, in cuvinte extrem de incisive. Se adreseaza descendentilor acelor colonisti albi pe care ii personificam in ziua de azi, in termeni a caror greutate sporeste tot mai mult.
Invatati-va copiii acelasi lucru pe care si noi l-am transmis copiilor nostri – aceea ca Pamantul este mama noastra. Tot ceea ce se intampla pe pamant, se intampla copiilor Pamantului. Daca oamenii scuipa pe pamant, ei se scuipa singuri.
Asta este ceea ce stim – nu Pamantul apartine omului, ci omul apartine Pamantului. Aceasta este ceea ce stim cu siguranta. Toate lucrurile au legatura intre ele, ca sangele care uneste o familie. Toate lucrurile au legatura intre ele.
REZUMATUL UNUI REGIM ALIMENTAR FARA TOXINE

Tabelul 1 – Rezumatul pasilor principali pe care trebuie sa-i facem pentru a ne proteja prin regimul alimentar zilnic.
CELE MAI CONTAMINATE SI CELE MAI PUTIN
CONTAMINATE FRUCTE SI LEGUME

Tabelul 2 – Cele mai contaminate fructe si legume, precum si cele care sunt mai putin contaminate.
ARTICOLE CASNICE CURENTE CE TREBUIE EVITATE

Tabelul 3 – Articole casnice curente ce trebuie evitate sau preferate.