
Utilizari legale ale uleiului mineral alb in industria alimentara
21 CFR 172.878 (Editia 4-1-94) Ulei mineral alb
Uleiul mineral alb poate fi folosit in siguranta in alimente cu urmatoarele conditii: [paragrafele (a) si (b) descriu nivelele de puritate]
(c) uleiul mineral alb este utilizat, ori se intentioneaza utilizarea sa dupa cum urmeaza:
Utilizare - Limitari (inclusiv toate hidrocarburile de petrol care ar putea fi utilizate in combinatie cu uleiul mineral alb)
1. Ca agent de separare, liant si lubrifiant in sau pe capsule si tablete ce contin concentrate de aromatizanti, condimente si nutrienti ce urmeaza a fi adaugati in alimente, cu exceptia produselor de cofetarie. Sa nu depaseasca 0,6% din capsula sau tableta.
2. Ca agent de separare, liant si lubrifiant in sau pe capsule si tablete continand alimente pentru uz dietetic special. Sa nu depaseasca 0,6% din capsula sau tableta.
3. Ca masa plutitoare deasupra fluidelor de fermentatie la fabricarea otetului si a vinului pentru a preveni si intarzia accesul aerului, evaporarea si contaminarea cu drojdii salbatice in timpul fermentarii. Intr-o cantitate care sa nu depaseasca practicile corecte de productie.
4. Ca agent de reducere a spumei/antispumant in industria alimentara. in conformitate cu §173.340 al acestui capitol.
5. In produse de panificatie, ca agent de separare si lubrifiant. Sa nu depaseasca 0,15% din produsele de panificatie.
6. La fructe, legume si zarzavaturi deshidratate, ca agent de separare. Sa nu depaseasca 0,02% din fructele, legumele si zarzavaturile deshidratate.
7. In praful din albus de ou, ca agent de separare. Sa nu depaseasca 0,1% din solidele din albus.
8. Pe fructe, legume si zarzavaturi crude, ca pelicula protectoare. In cantitati care sa nu depaseasca practicile corecte de productie.
9, In carnea congelata, sub forma de component al stratului de suprafata. Sa nu depaseasca 0,095% din carne.
Sortimente de mancare din legume si zarzavaturi. Ca agent de reducere a spumei pe saramura folosita pentru conservarea muraturilor. Intro cantitate care sa nu depaseasca practicile corecte de productie.
11. La plamadirea amidonului folositin productia de cofetarie. Sa nu depaseasca 0,3% din amidonul preparat.
12. Ca agent de separare, liant si lubrifiant in producerea drojdiei de panificatie. Sa nu depaseasca 0,15% din drojdie.
13. Ca agent anti-decantare in acidul sorbic de uz alimentar. Sa nu depaseasca 0,25% in acidul sorbic.
14. Ca agent de separare si agent de etansare si finisare in productia de cofetarie. Sa nu depaseasca 0,2% din produsele de cofetarie.
15. Ca agent de control al prafului pentru grau, porumb, graunte de soia, orz, orez, secara, ovaz si sorg. Aplicatla un nivel nu mai mare de 0,02% din greutatea cerealelor.
Toate produsele de petrol care urmeaza sunt, de asemenea, „folosite in siguranta” in alimente, supuse unor conditii similare de puritate §i utilizare: petrolatum (21 CFR 172.880), hidrocarburi de petrol isoparafinic sintetic (21 CFR 172.882), hidrocarburi de petrol usor, inodor (21 CFR 172.884), ceara de petrol (21 CFR 172.886), nafta-petroleum (21 CFR 172.250).