Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


greutatea ideala

 
greutatea ideala

Cum se determina greutatea ideala?

Greutatea ideala poate fi evaluata pe mai multe cai. O modalitate ar fi aceea de a studia tabelele marilor companii de asigurare care sunt interesate in a descoperi factori predictivi ai longevitatii. Aceste companii au descoperit ca anumite legaturi, devenite astfel ideale - intre inaltime si greutate se coreleaza bine cu o speranta.

Viata optima

Impresionanta banca de date a Companiei de Aiurari Metropolitane, pe baza carora s-a alcatuit Tabelul greutatii recomandabile in functie de sex, inaltime si marimea oaselor, face ca valorile din acest tabel sa fie cele mai demne de incredere.

Cum se calculeaza masura osoasa?

Desi majoritatea oamenilor au o idee destul de corecta cu privire la dimensiunile scheletului lor, masurarea circumferintei incheieturii - pumnului si uneori a gleznei constituie o metoda mai obiectiva. In general, pentru femei, o circumferinta a articulatiei pumnului mai mica sau egala cu 13 cm este considerata a caracteriza o masura osoasa mica, intre 13 si 15 cm este vorba de o masura medie, iar peste 15 cm avem de-a face cu o masura mare. Pentru barbati, sub 15 cm este vorba despre o masura mica, iar peste 18 cm, de o masura mare.

Nu exista si cai mai simple de a calcula greutatea ideala?

Ba da. Iata pe cea mai fidela dintre ele: Pentru barbati - socotiti 45 kg pentru 150 cm inaltime. Apoi, pentru fiecare cm de inaltime care trece de 150 cm, adaugati 1 kg la greutatea ideala. Astfel, pentru un barbat cu o inaltime de 178 cm, greutatea ideala va fi de 45+28 = 73 kg. Pentru femei - socotiti tot 45 kg pentru 150 cm inaltime, la care adaugati tot 1 kg pentru fiecare cm peste 150 cm, insa pentru fiecare 5 cm peste 150 cm scadeti 1 kg din greutatea ideala. Astfel, pentru o femeie cu o inaltime de 165 cm > greutatea ideala va fi 45+15 = 60, din care scadem 1x3 = 3 si obtinem valoarea de 57 kg. Persoanele cu masura osoasa mare trebuie sa adauge un procent de 5% la aceste cifre. Cunosc unele persoane - in special sportivi - care, desi nu sunt supraponderale, nu se incadreaza in aceste limite. Este adevarat, si tocmai de aceea toate formulele de calculata greutatii ideale sunt doar orientative. Fotbalistii, de exemplu, au o masa musculara mai dezvoltata si mai densa decat oamenii obisnuiti. In acelasi timp, acesti sportivi poarta cu ei foarte putina grasinre. Tocmai acesta este si motivul pentru care cea mai precisa modalitate de a masura cantitatea de grasime din organism este cantarirea hidrostatica (sub apa). Grasimea pluteste pe apa si de aceea cantareste mai putin sub apa. Se poate calcula astfel cu destula exactitate ce procent din greutatea corporala este reprezentat de grasime.

Un jucator de fotbal era nemultumit de faptul ca, in ciuda eforturilor sale de a se incadra in limitele greutatii ideale, cantarul se incapatana sa-i arate cifre care depaseau de fiecare data aceasta greutate. In cele din urma, cuiva i-a venit ideea de a-l cantari sub apa, descoperindu-se astfel ca procentul de grasime din corpul sau era de numai 5%. In mod normal, 10-15% din greutatea unui barbat este reprezentata de grasime. Pentru femei, 15-20%.

Unde ma pot cantari sub apa?

Din pacate, acest lucru necesita amenajari speciale, fiind deci mai putin accesibil. Exista insa un test mai simplu si mai practic: testul pliului cutanat. Cu ajutorul unui fel de compas, specialistii pot masura grosimea pliurilor cutanate in diferite zone ale corpului. Apoi, cu ajutorul unor tabele speciale, se poate calcula cu destula exactitate cantitatea de grasime din organism. O varianta simplificata a acestui test poate fi executata de oricine. Se prinde intre degetul mare si cel aratator pielea si grasimea de sub ea din regiunea abdominala stanga, imediat sub ultima coasta, si se strange. Daca spatiul dintre cele doua degete depaseste 2 cm, este cazul sa luati lucrurile in serios. Obezitatea este periculoasa. Urmand-o indeaproape, vin boala si neputinta. Dupa renuntarea la fumat, redobandirea si pastrarea greutatii ideale este cea mai mare favoare pe care v-o puteti face. SAU despre cum sa mananci mai mult si sa cantaresti mai putin in ciuda nenumaratelor variante de cure de slabire mai vechi sau mai noi, aproape cinci milioane de romani continua sa fie obezi.

Suna ingrijorator! Exista si o fateta mai luminoasa?

Exista. De fapt, fiecare supraponderal este un potential normo - ponderal, incorsetat insa in cojile descurajarii, lacomiei si ignorantei. Trebuie sa descoperim si sa scoatem la lumina aceasta persoana speciala dinauntrul nostru.

Cum se poate face acest lucru?

Adoptand un mod de vietuire capabil sa pastreze starea de sanatate, sa mareasca disponibilul de energie, sa scada riscul de imbolnavire, sa reduca bugetul alimentar si sa le permita celor ce-l adopta sa manance cat de mult vor, fara sa se ingrase nici macar cu un kilogram (ci, dimpotriva, sa piarda kilograme suplimentare) si fara sa se simta infometati.

Bine, dar asa ceva este imposibil!

Nu tocmai. Excesul ponderal apare atunci cand caloriile consumate depasesc numeric caloriile folosite de organism pentru mentinerea functiilor vitale si pentru activitate. Acest exces caloric este depozitat sub forma de grasime. Pentru fiecare 7.700 de calorii in exces acumulate se depoziteaza cate un kilogram de grasime. Simpla adaugare a unei mici bucati de unt (100 calorii) la dieta zilnica va totaliza un exces ponderal de 4,5 kg intr-un an de zile. Pe de alta parte, excluderea desertului din dieta timp de o saptamana (500 calorii mai putin in fiecare zi) va va usura de aproape o jumatate de kilogram de grasime. Secretul succesului consta in descoperirea unei modalitati de a consuma mai putine calorii, in loc de a consuma mai putina hrana. Dar suna contradictoriu... Lumea noastra este plina de contradictii. Ziarele, revistele si ecranele televizoarelor sunt pline de persoane atragatoare, suple, dar si de reclame color pentru alimente dintre cele mai concentrate, care ingrasa. Industria alimentara si producatorii privati ne ofera tot mai multe produse frumos ambalate, cu mare densitate calorica, si in acelasi magazin poti gasi reviste care fac reclama ultimei cure de slabire-minune. Restaurantele fast-food ne ispitesc aproape la fiecare colt de strada cu produsele lor la pachet, din care insa lipseste ceea ce e mai important - hrana adevarata... Tehnologia alimentara moderna a transformat alimentele ieftine, sarace in calorii si voluminoase, in adevarate bombe calorice concentrate, ieftine si cu volum redus. Astfel a devenit posibil sa consumi intregul echivalent caloric al unui pranz luand numai cateva imbucaturi. Nu-i de mirare ca oamenii nu se satura cu atata si se simt infometati, ajungand sa se supraalimenteze.

Cum este posibil asa ceva?

Sa luam exemplul sfeclei de zahar. Prin rafinare, sunt indepartate fibrele si celelalte substante nutritive, astfel ca din sapte kilograme de sfecla de zahar se obtine un kilogram de zahar pur. Acest zahar, lipsit de valoare nutritiva, este consumat apoi impreuna cu bauturile racoritoare, placintele, prajiturile, cerealele semipreparate, inghetata, dulceata, jeleurile, gemurile si bomboanele. Zaharul, impreuna cu alti indulcitori urinati, furnizeaza astazi peste 20% din caloriile consumate.

Sau haideti sa luam grasimile si uleiurile. Datorita volumului iau, este aproape imposibil sa consumi prea multe calorii mancand porumb. Insa tehnologia moderna ia 14 stiuleti de porumb si extrage din ei o lingura de ulei, care poate fi inghitita dintr-o data... impreuna cu cele 110 calorii pe care le contine. Grasimile si uleiurile extrase furnizeaza alte 20% din necesarul caloric al unei zile. La randul lor, cerealele, jefuite de fibrele si substantele nutritive pe care le contin in stare naturala, pot fi transformate in alcool, acesta furnizand alte noua procente de calorii goale, pe care multi adulti le consuma in fiecare zi.

Trageti linie si adunati. Veti fi surprins sa constatati ca peste 50% din alimentatia moderna consta din calorii rafinate si concentrate, despuiate de vitalele substante nutritive si de valoroasele fibre - o formula sigura pentru ingrasare...


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic
Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Poate fi nivelul colesterolului sangvin determinat genetic Foarte putine persoane sufera de tulburari genetice ale nivelului colesterolului. in cele mai multe cazuri, acesta depinde de factori alimentari. in functie de ceea ce mananca oamenii, valoarea colesterolului sangvin poate sa creasca sau
 
• Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate
Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate Cantitatile din acest tabel sunt exprimate pentru 100 de unitati (100g sau 100 ml. pt lichide). Pentru lipide, glucide si proteine, cantitatile reprezinta grame.  Denumire Calorii
 
• Importanta unei alimentatii sanatoase si variate
importanta unei alimentatii sanatoase si variate Importanta unei alimentatii sanatoase si variate O dieta buna este importanta pentru sanatate. O dieta sanatoasa si variata poate ajuta sa duceti o viata sanatoasa, sa aveti o greutate corporala normala, sa va  sporiti starea de bunastare generala și sa  reduceti riscul de a avea
 
• Un aliment ideal micul-dejun Kollath
un aliment ideal micul dejun Kollath Un aliment ideal - micul-dejun Kollath Astazi stim ca alimentatia ideala trebuie sa fie cat mai naturala si pe cat posibil cruda. Adesea insa, stomacul celor neobisnuiti cu dieta naturala tolereaza greu hrana nepreparata termic, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dieteticia
 
• Cum sa mancam sanatos
Cum sa mancam sanatos Cea mai intalnita scuza la toate persoanele care constata ca nu se hranesc sanatos, este timpul. Nu aveti timp sa manancati de 5 ori pe zi, nu aveti timp sa gatiti, nu aveti timp sa faceti piata si lista motivelor poate continua la nesfarsit. Dar, de fapt, ce inseamna a manca
 
Vezi toate stirile din categoria Cure

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara