
1. Previne cu succes anemia. In trecut, exista o statistica eronata care raportase faptul ca spanacul ar contine de 10 ori mai mult fier decat in realitate. Spanacul reprezinta o leguma verde, o importanta sursa de fier, cu efecte benefice in prevenirea si in tratarea anemiei.
2. Ajuta la detoxifierea ficatului. Pe langa fier, spanacul mai are in compozitie un surplus de calciu, clorofila, betacaroten, vitamina B6, vitamina C, sodiu si potasiu. Sulful pe care-l contine spanacul ajuta la detoxificarea ficatului, iar vitamina A ajuta la imbunatatirea vederii noaptea.
3. Previne si trateaza orice forma de cancer. Din cauza compozitiei mare de compuşi flavonoizi, spanacul reprezinta un aliment anticancerigen. S-au produs anumite extracte din spanac si in urma studiilor efectuate asupra acestora s-a evidentiat faptul ca ele ajuta la inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase de la nivelul stomacului si al pielii.