Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


oul un aliment benefic

 

Unul din miturile despre alimentatie: oul este un aliment toxic si, consumat frecvent, duce la cresterea colesterolului si la dureri de ficat. Fals! Aceasta conceptie eronata a aparut pe la inceputul anilor ‘80, perioada cand au aparut primele semnale de alarma in legatura cu cresterea ratei obezitatii Intentiile au fost bune dar concluziile false. In acea vreme, cercetatorii au studiat continutul oului, au descoperit ca acesta contine colesterol si, fara alte investigatii, l-au trecut pe lista neagra. Au trecut mai bine de 20 de ani de atunci, stiinta a avansat si impreuna cu ea si intelegerea noastra despre organismul uman. Da, oul contine colesterol. Acest lucru nu poate fi negat. Insa fiecare celula din organismul nostru contine colesterol, iar atat de mult - hulitul colesterol e doar un factor in bolile cardiovasculare si nu principalul vinovat.

Oul exista in alimentatia omului de foarte mult timp. Practic dintotdeauna. Cu mult timp inainte de aparitia cerealelor si a celorlalte alimente care sunt in mod fals promovate ca alimente sanatoase. Organismul nostru este in mod natural adaptat la consumul oualor, spre deosebire de lapte spre exemplu, aliment aparut relativ recent in alimentatia umana. Ceea ce este si mai interesant este ca omul, din cele mai vechi timpuri, obisnuia sa consume o cantitate foarte mare de oua la o singura masa. Deci organismul nostru este nu doar adaptat la consumul oualor, ci si la un consum destul de insemnat.

Partea buna este ca, pe langa colesterol, oul contine si o cantitate destul de mare de lecitina, substanta care previne depunerea colesterolului pe vasele de sange. Deci, desi oul contine o cantitate mare de colesterol, el contine in acelasi timp si antidotul – suficienta lecitina, astfel incat poate fi considerat un aliment neutru din punct de vedere al aportului de colesterol in organism. Mai mult, galbenusul contine o multitudine de vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman, alaturi de proteine si de grasimi. Astfel, 100 g de ou contin 500 mg colesterol, 130 mg sodiu, 130 mg potasiu, 12 mg magneziu, 200 mg fosfor, 50 mg calciu, 2 mg fier, 40 micrograme caroten, vitaminele B6, B12, D si E si acid folic. Toti acesti micronutrienti au o serie de efecte benefice, cum ar fi prevenirea cataractei, buna functionare a sistemului nervos, cresterea imunitatii (prin continutul natural de vitamina D), reducerea inflamatiilor si alergiilor, cresterea sanatatii parului si a unghiilor, imbunatatirea memoriei sau detoxifierea de metale grele. Si retineti ca toate aceste vitamine si minerale sunt continute exclusiv de galbenus. Albusul, partea inainte considerata buna a oului, contine doar proteina si o toxina – avidina. Chiar si coaja oului este comestibila si poate reprezenta o sursa buna de calciu. In concluzie, oul este un aliment complet, reprezinta o sursa excelenta de proteine, grasimi, vitamine si minerale si nu este responsabil pentru cresterea colesterolului.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio
 
• Oul
Oul Oul Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita
 
• Laptele si produsele lactate
Laptele si produsele lactate Laptele si produsele lactate Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im
 
• Grasimile
Grasimile Grasimile Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic
 
• Cerealele
Cerealele Cerealele Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara