Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


vaccinul pentru gripa porcina periculos si ineficient

 
Vaccinul pentru gripa porcina: periculos si ineficient!

 1.)    Ce este virusul gripei porcine?

 -          noul tip de virus gripal A H1N1 nu se aseamana cu nici un alt virus precedent izolat, dupa cum arata ultimele date din luna mai. New details on virus’s promiscuous past, Jon Cohen, Science 2009, 324, 1127 si Garten RJ, Davis CT, ussell CA et al. - Antigenic and genetic characteristics of swine-origin 2009 A (H1N1) influenza viruses circulating in humans. Science 2009, 325, 197-201.)
-          acest virus a fost sintetizat in laborator: Dr. Johan Hultin, de la Universitatea de Stat din Iowa, a extras cu succes material genetic, de la un cadavru obez de 30 si ceva de ani, de sex feminin, care a murit de gripa spaniola in 1918, impreuna cu 85% dintre satenii din Brevig Mission (numita Teller Mission in 1918), intr-o singura saptamana. Victimele gripei spaniole din care a fost extras materialul genetic au fost ingropate in permafrost-ul arctic. In aceasta pandemie au murit cel putin 50 de milioane de oameni din intreaga lume.
-          oamenii de stiinta au recreat materialul genetic al virusului gripei spaniole din 1918, intr-un laborator finatat de Guvernul SUA. Virusul obtinut a fost apoi combinat in mod artificial cu virusul comun H3N2 si o minora gena de lipitura din Eurasia - H5N1 - tulpina gripei aviare. Virusul gripei aviare sau H5N1, care a lovit Asia in 2006, contine unele mutatii genetice ale virusului din 1918.
-          in final, acest virus contine material genetic de la doua tulpini de gripa porcina, doua tulpini de gripa umana si o singura tulpina de gripa aviara ;
-          Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) numeste virusul rezultat novel flu, incorect spus virusul gripei porcine. Actuala tulpina de gripa novel sufera o mutatie rapida la om, animalele necontractand virusul.
-          oamenii de stiinta estimeaza ca, atat ceasul molecular al virusului A/H1N1 cat si mijloacele moderne de transport, rapide, vor face ca aproape toate tarile din lume sa aiba experienta unui focar A/H1N1 in urmatoarele cateva luni. Ce este diferit la virusul A/H1N1 este ca, spre deosebire de alte noi tulpini de virusi care sufera mutatii rapide la aparitie, apoi incetinesc mutatiile si in final se opresc in intregime, the novel http://alexaionescu.wordpress.com/2009/07/24/istoria-virusului-h1n1-si-viitorul-nu-prea-roz/)nu da inca semne de incetinire a ratei de mutatie; ca atare, oamenii de stiinta isi fac griji, fiindca A/H1N1 este generat sintetic si nu se comporta ca unul natural. (Raportul  Wayne Madsen – 21 mai 2009. Wayne Madsen este un jurnalist de investigatie din Washington DC, autorul acestui Raport.Copyright © 2009 WayneMadenReport.com). 
            Nota. Exista 3 tipuri de virusi gripali: A, B si C. Virusul de tip A este cel care cauzeaza majoritatea imbolnavirilor la om, pasari si mamifere. Genomul sau contine 8 segmente de ARN, codificand 11 proteine. Virusii sunt clasificati pe subtipuri pe baza celor 2 glicoproteine majore de suprafata: hemaglutinina (H) si neuraminidaza (N). Prin segmentarea genomului, virusul are capacitatea de a-si rearanja segmentele genomice si de a se recombina, crescand astfel rata de evolutie si generare de noi tulpini.   Recombinarea este larg utilizata in laborator in procesul crearii de noi vaccinuri. (Olsen B, Munster VJ, Wallensten A, Waldenstrom J, Osterhaus ADME and Fouchier RAM. Global patterns of influenza A virus in wild birds. Science 2006, 312, 384-8.) 
2.) Cat de grava este gripa porcina?
simptomele de gripa porcina sunt cel mult moderate;
-          in iulie 2009 au fost inregistrate 40617 cazuri de gripa in SUA, din care 319 decese, ceea ce inseamna o mortalitate de 0,8 %, desi se pare ca rata mortalitatii a fost de fapt mult mai redusa. Expertii estimeaza ca de fapt numai unul din 20 de cazuri de gripa sunt raportate. (2009 flu pandemic in the United States, Wikipdeia, 22 July 2009,) (http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_in_the_United_States
-          Marea Britanie este cea mai afectata tara a Europei. Acolo oamenii pot primi sfaturi si chiar medicamentul Tamiflu, fara sa fie consultati de medici. In saptamana deschiderii noii linii telefonice pentru raportarea cazurilor de imbolnaviri, s-a ajuns la cifra de imbolnaviri record de 100.000, cu un total de 30 decese, ceea ce inseamna o mortalitate de 0,03% (probabil o rata a mortalitatii mai apropiata de realitate); (Swine flu website overwhelmed by demand as new cases double in a week, Owen Bowcott and Severin Carrell, The Guardian, 23 July 2009, )  http://www.guardian.co.uk/world/2009/jul/23/swine-flu-website-overwhelmed
-          acesta rata de mortalitate este mai scazuta decat in cazurile de imbolnaviri cu o gripa obisnuita tip A.
 3.) Principiul vaccinarii - o eroare medicala?
 -          vaccinurile de gripa sunt produse traditional din virusi non-virulenti (atenuati sau slabiti). Pentru ca vaccinurile sa fie eficiente trebuie sa contina virusul care afecteaza populatia, dar in forma non-virulenta. Vaccinul actioneaza prin faptul ca sistemul imunitar este activat prin expunerea la forma non-virulenta (ne-patogena) a virusului si ca urmare produce anticorpi care protejeaza organismul de forma patogena a virusului. (Hood E. Environews Innovations 2006 Environmental Health Perpectives  114,A108-111.);
-          studii recente, dar si mai vechi, au demonstrat ca injectarea de material genetic strain direct in fluxul sanguin conduce la mutatii genetice si oncogeneza (formarea cancerului) in organismul care primeste acel material. Cercetatorii elvetieni Phillipe Anker si Maurice Stroun de la Laboratorul de Biochimie si Fiziologie Vegetala a Universitatii din Geneva, pionieri ai biologiei moleculare, au publicat periodic in reviste medicale rezultatele cercetarilor intreprinse continuu, din anii '60 pana in prezent. Ei au descoperit ca substantele biologice care intra direct in curentul sanguin pot deveni parte integranta a codului genetic uman. Studiile lor au demonstrat ca acizii nucleici ADN si ARN nu exista numai in nucleul celulelor, ci mici cantitati de material genetic circula liber in spatiul extracelular al tuturor organismelor vii. Majoritatea vaccinurile aflate in uz curent sunt preparate din virusuri vii atentuate.
-          Virusurile se numara printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din cateva siruri de ADN sau ARN invelite intr-o capsida proteica; aceasta structura extrem de simpla nu le permite sa traiasca independent, ci doar in interiorul unei celule vii care sa le ofere nutritie si conditii de reproducere. La ora actuala, exista doua mari tipuri de celule folosite in productia vaccinurilor: celule de provenienta animala (rinichi de maimuta, embrion de pui, etc.) si celule de provenienta umana. Referitor la celulele de provenienta umana, se stie ca, in mod normal, acestea nu supravietuiesc in afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate curent in productia de vaccinuri sunt asa-numitele linii de celule nemuritoare. Acestea sunt, de fapt, celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sa supravietuiasca in vitro si sa se divida fara limita de timp si spatiu. Aceste culturi de celule sunt hranite, de obicei, cu un amestec nutritiv pe baza de ser extras din embrionul bovin. Virusurile vaccinale sunt capabile sa includa material genetic din celulele pe care sunt cultivate si din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite in productia industriala a vaccinurilor reprezinta tot atatea surse de contaminare a produsului final. Purificarea totala a vaccinului final este, practic, imposibila, deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, la ora actuala, sa separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura. Acest lucru este recunoscut oficial, in sensul ca standardele actuale pentru fabricarea vaccinurilor considera drept contaminare acceptata pana la 100 pg (picograme) de ADN heterolog pe doza de vaccin.
-          in prezent, se stie ca inductia cancerului este un fenomen care porneste de la o singura celula si ca o singura unitate functionala de ADN strain in genomul celulei-gazda poate induce transformarea celulara maligna. O confirmare a acestor adevaruri este descoperirea, in anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) in vaccinul anti- polio oral Sabin, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit ca si vaccinul anti-polio Salk (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabila) este contaminat, deoarece virusul a supravietuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetatorii americani Sweet si Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au facut descoperirea, afirma ca toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost gasite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimutei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit in momentul in care genomul viral SV40 a fost descoperit in tumori maligne diverse ale adultilor injectati cu vaccinul anti-polio in copilarie: mezotelioame,3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene,26 tumori cerebrale,4,8 osteosarcoame,6 tumorimaxilo-faciale. Virusurile ascunse, cum au fost denumite, au o particularitate care explica si numele lor: desi creeaza distructie marcata in vitro si in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au in structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfarsit letal. Cercetatorul care le-a descoperit afirma ca ele pot fi considerate “o arma biologica a naturii", deoarece pot imbraca forme structurale diferite, dar isi pastreaza capacitatea de a se include in celula nervoasa si de a o distruge. Martin considera virusurile ascunse o problema de sanatate publica.
-          Actul vaccinarii trebuie inteles, in ultima instanta, ca un act de introducere de material genetic strain direct in fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare in masa au avut un impact covarsitor asupra populatei, in sensul ca au condus, pe termen lung, la mutatii genetice imprevizibile si la alterarea in sens negativ a codului genetic uman. Legatura dintre mutatiile genetice si oncogeneza la om a fost demonstrata stiintific, iar cresterea incidentei si mortalitatii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.
  4.) Esecurile ultimei vaccinari in masa in SUA
In 1976 s-au inregistrat cateva cazuri de gripa porcina in randurile soldatilor de la Fort Dix, New Jersey si numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decat din cauza gripei . (“Now legal immunity for swine flu vaccine makers” F, William Engdahl,  Global Research 20 July 2009, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14453). Aceasta a dus la lansarea unei vaccinari in masa a 40 milioane persoane impotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despagubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel putin 25 de oameni au murit si 500 au paralizat. (http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak si Haber P, Sejvar J, Mikaeloff Y and DeStefano F. Vaccine and Guilaain-Barre syndrome. Drug Saf 2009, 32, 309-23.).
 5.) OMS si febra vaccinarii in masa.
-          ordinul vaccinarii in masa in toamna acestui an a venit de la OMS ( Organizatia Mondiala a Sanatatii ). La inceputul lui iulie 2009, un grup de experti in vaccinuri a concluzionat ca epidemia este de neoprit iar Marie-Paul Kieny, directorul OMS pe directia cercetarii vaccinurilor a spus ca toate natiunile vor trebui sa aiba acces la vaccinuri si ca vaccinul va trebui sa fie gata de administrare in septembrie. Criticii arata ca expertii in vaccinare sunt influentati de producatorii de vaccinuri care vor sa castige profituri enorme de pe urma contractelor cu guvernele. Dar argumentul decisiv impotriva vaccinarii in masa este ca vaccinul nu e eficient, ba mai mult, e chiar periculos.
-          cu toate ca situatia a fost deja impinsa dincolo de orice limita, exista intentia de a produce doze tot mai mici de vaccinuri cu ajutorul unei serii de noi adjuvanti, totul petrecandu-se cu binecuvantarea OMS. (H1N1 swine flu vaccine, postnote, May 2009, number 331);( http://www.parliament.uk/documents/upload/postpn331.pdf)
-           un raport recent al OMS asupra principalilor producatori de vaccinuri a concluzionat ca in cel mai bun caz se pot produce 4.9 miliarde doze de vaccin AH1N1 anual asumandu-se cea mai economica dozare (aceasta include utilizarea de adjuvanti toxici selectati de fiecare producator) precum si utilizarea la maximum a capacitatilor de productie. (Collin N, de Radiguès X, Kieny MP; the World Health Organization H1N1 Vaccine Task Force.New influenza A(H1N1) vaccine: How ready are we for large-scale production? Vaccine. 2009 Jun 26 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.06.034).
-          Dr.Vasile Astarastoaie ( Presedintele Colegiului Medicilor din Romania): O.M.S. introduce dictatura medicala! O.M.S., pana acum, orice evaluare s-ar face, a dat dovada de ineficienta totala. Nici unul dintre programele O.M.S. nu au dat rezultate asa cum au fost prezentate. In plus, toata aceasta escaladare a gradului de alerta s-a facut fara consimtamantul ministrilor sanatatii din tarile membre O.M.S. O.M.S.-ul este acum un colhoz international: in ultimii 25 de ani, s-a transformat intr-o institutie care isi intretine birocratia proprie - ca si Uniunea Europeana, ce merge pe acelasi drum. Isi ia masuri de supravietuire. Toate decesele din lume datorate gripei porcine au fost la persoane care aveau deja imunodeficienta prin boli anterioare. O.M.S.-ul incearca sa introduca o dictatura medicala, ca si sanatatea publica ( DSP), care a inceput sa incalce drepturile naturale ale omului, pentru ca, vedeti: a introdus carantina, a interzis libera circulatie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a incalcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii. Toate, pe acest principiu al sigurantei colectivitatii. Nu exista un echilibru intre drepturile pacientului si acest principiu al sigurantei. Si atunci O.M.S.-ul introduce, cred ca e corect termenul, dictatura medicala. Ne invata, de exemplu, cum sa mancam, fara sa tina cont ca a existat o selectie naturala bazata pe comportamentul alimentar. In plus, in momentul de fata, noi fetisizam niste concepte in medicina, care iarasi introduc dictatura, cum sunt, de exemplu, ghidurile, protocoalele si medicina bazata pe dovezi. .(6/2009 /Revista “Presa Ortodoxa”:GRIPA A H1N1 - O PROPAGANDA PENTRU O.M.S.?).
-          jurnalista austriaca Jane Burgermeister : inalti oficiali ai SUA, ONU si OMS fac parte dintr-un sindicat international al crimei, controlat de bancherii care administreaza si rezerva Federala a Statelor Unite. Acest grup este pe cale sa comita cel mai mare genocid biologic din lume, folosindu-se de vaccinul impotriva virusului AH1N1. Acestea sunt cateva dintre acuzatiile pe care jurnalista austriaca le aduce unor oficiali ONU si OMS, intr-un dosar depus la FBI (informeaza site-ul de stiri javno.com. ). Mai mult, ea intentioneaza sa ceara interzicerea masurilor de vaccinare fortata a populatiei din SUA si alte tari afectate de gripa porcina. Potrivit reporterului, grupul a lansat un virus creat artificial, pentru a elimina o parte din populatie si pentru a obtine profituri din vanzarea vaccinului, prin companiile farmaceutice. In aprilie 2009 ea a adus dovezi referitoare la faptul ca laboratoarele Baxter au eliberat in mod intentionat 72 de kilograme de virus al gripei aviare activ. Se pare ca virusul ar fi fost livrat de catre OMS catre 16 laboratoare din patru tari. (http://antena3.ro/stiri/stiinta/gripa-porcina-si-teoria-conspiratiei-o-jurnalista-austriaca-acuza-oms-si-onu-de-bioterorism-si-tentativa-de-genocid_75907.html
 6.) Vaccinare cu orice pret? 
               Virusul exista, gripa se extinde si, indiferent de provenienta sau de forma benigna a gripei, ceea ce ingijoreaza mai ales publicul sunt programele guvernamentale de vaccinare in masa menite sa combata epidemia si care ar putea fi mai rele decat epidemia insasi. Astfel Departamentul de Sanatate al SUA si cel al Securitatii Nationale au declarat in aprilie, la scurt timp dupa aparitia epidemiei, ca gripa porcina este o urgenta a sanatatii. Ca rezultat, unele scoli au fost inchise, unii oameni pusi in carantina iar companiile farmaceutice au incheiat contracte valorand in total 7 miliarde de dolari pentru a fabrica vaccinuri care vor fi puse in circulatie de catre Administratia pentru Alimente si Medicamente. Aceasta inseamna ca vaccinurile vor fi testate pentru numai cateva saptamani pe cateva sute de voluntari: copii si adulti inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna anului 2009, incepand cu luna octombrie.  Mai mult, ca urmare a legislatiei federale adoptate de Congres in 2001, o autorizatie pentru uz de urgenta permite companiilor farmaceutice, oficialitatilor din sistemul de sanatate si oricui care se ocupa de administrarea vaccinurilor experimentale, ca in timpul unei stari de urgenta, sa fie protejat legal in cazul in care populatia sufera leziuni in urma vaccinarii. Secretarul Serviciilor Umane si de Sanatate, Kathleen Sebelius, a garantat fabricantilor de vaccinuri, imunitate totala in fata legii, impotriva oricaror plangeri in instanta care ar putea rezulta in urma vaccinarii. Unele state vor sa impuna vaccinarea obligatoriu prin lege.( http://www.i-sis.org.uk/fastTrackSwineFluVaccineUnderFire.php).
 
a.) vaccinul este periculos:
- vaccinurile in sine pot fi periculoase, in special vaccinurile din germeni atenuati sau noile vaccinuri recombinate din acizi nucleici ( cum este si in cazul gripei porcine), acestea avand un potential de a genera tulpini virulente prin recombinare iar acizii nucleici recombinati pot cauza maladii autoimune.
- creste riscul de astm : un studiu pe 800 copii suferind de astm a aratat ca cei care au fost vaccinati anti-gripal au efectuat un numar ridicat de vizite la doctor si la camera de urgenta datorita problemelor cauzate de astm. Acest studiu a fost confirmat de un raport din 2009 care arata ca, toti copii cu astm care au fost vaccinati cu FluMist ( vaccin antigripal) au prezentat un risc de 3 ori mai mare de spitalizare;
- sindromul Guillain-Barre: este o boala autoimuna care cauzeaza paralizia bratelor si picioarelor si, in cazuri rare, a intregului corp. In unele cazuri, GBS a dus insa la paralizie completa sau chiar la moarte;
- o sursa majora de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie adjuvantii, substante care au menirea sa amplifice actiunea vaccinurilor: cele mai multe vaccinuri au un continut periculos de mare de mercur sub forma de thimerosal(un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decat mercurul insusi. O doza destul de mare poate cauza disfunctii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor si comportamental. Otravirea cu mercur duce la autism, sindrom de atentie deficitara, scleroza multipla, deficiente de vorbire si limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu (Ho MW. How to stop bird flu instead of the vaccine-antiviral model.Science in Society 35. 40-42, 2007.)care cauzeaza alergie si soc anafilactic. Cei mai multi adjuvanti noi incluzand MF59, ISCOMS, OS21, AS02 si AS04 sunt mai toxici decat hidroxidul de aluminiu. 
  b.)vaccinul este ineficient:
- numeroase studii arata ca vaccinurile anti-gripale protejeaza putin sau deloc si nu exista motive sa credem ca vaccinul impotriva gripei porcine va fi diferit;
- la copiii sub 2 ani eficienta vaccinurilor de tip inactiv a fost similara cu efectul placebo;
- la copii peste 2 ani vaccinurile prin spray nazal continind virusi de virulenta redusa si vaccinurile injectabile continand virusi morti previn intre 59 si 82 % din imbolnaviri. Prevenirea altor boli asemanatoare gripei a fost de numai 33-36 %. ; (Swine flu pandemic now ‘unstoppable’: WHO official”, Agence France-Presse 13 July 2009, Calgary Herald, http://www.calgaryherald.com/Swine+pandemic+unstoppable+official/1788693/story.html).
 - Vaccinurile de gripa sunt la fel de nefolositoare pentru adulti si batrani, dand protectie redusa sau deloc impotriva unei game de imbolnaviri, inclusiv a pneumoniei.
 7.) Cine produce vaccinul ?
5 companii la nivel global au contracte pentru a produce vaccinul : Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofis-Aventis si AstroZeneca.
 Care sunt aceste companii?
 a.) Novartis a provocat un scandal de presa in 2008 ca urmare a testelor clinice cu vaccinul H5N1 ( pentru gripa aviara) desfasurate in Polonia. Testarea a constat in administrarea vaccinului la 350 persoane fara adapost de catre asistente medicale si medici polonezi, fapt care a dus la moartea a 21 dintre cei testati si la aducerea personalului medical in instanta de catre politia poloneza. Novartis a pretins la vremea respectiva ca decesele nu au fost determinate de vaccin care au spus tot ei "fusese testat fara probleme pe 3500 de alte persoane". Tot Novartis a anuntat in 13 iunie ca a produs vaccin impotriva gripei porcine utilizind tot tehnologia bazata pe culturi de celule si adjuvantul MF59. Acest adjuvant este de natura uleioasa si contine Tween80, Span85 si squalena . Studiile efectuate pe soareci au aratat ca adjuvantii uleiosi induc probleme motorii si paralizie. Squalena induce artrita severa la soarecii de laborator iar in cazul subiectilor umani s-a constatat ca administrarea de squalena intre 10 si 20 ppm (parti pe milion) duce la probleme grave ale sistemului imunitar si aparitia de maladii autoimune ;
 b.) Vaccinul de la GlaxoSmithKline (GSK) va fi produs din antigeni ai recent izolatei tulpini gripale si va contine adjuvantul AS03 care a fost aprobat de UE impreuna cu vaccinul anti-gripa aviara H5N1 in 2008. Conform Raportului European Public de Evaluare AS03 contine squalena (10.68 miligrame), DL-alfa-tocoferol (11.86 miligrame) si polisorbat 80 (4.85 miligrame). Vaccinul H5N1 contine de asemenea 5 miligrame thiomersal (derivat de mercur), polisorbat 80, octoxynol 10 si diferite saruri anorganice. Compania promoveaza agresiv diferite sisteme de adjuvanti pe post de adjuvanti avantajosi pentru a reduce doza de vaccin . Vaccinul pe care GSK il produce va fi testat pe un numar redus de persoane in timp ce conform rapoartelor compania cauta sa cantareasca pericolul pandemiei fata de riscurile unui vaccin potential periculos. Acest fapt a fost caracterizat ca riscant de prof. Hugh Pennington, un microbiolog pensionat de la Universitatea Aberdeen, Scotia. Prin limitarea testelor clinice, Glaxo risca sa nu calibreze doza de vaccin in mod optim si aceasta ar duce la o vaccinare care nu numai ca nu protejeaza populatia ba mai rau ii pune sanatatea in pericol a aratat Pennington. Glaxo a declarat ca e pe cale sa produca si o masca de fata antivirala pentru a preveni infectia si ca totodata a crescut productia medicamentului Relenza pentru bolnavii suferind deja de gripa porcina. (Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders, Bill Berkerto, 16 July 2009, Reuters.  http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33)
 c.) Franta a comandat vaccinuri de la Sanofi, GSK si Novartis dar nu vede nici-un motiv pentru care ar trebui scurtata durata testelor clinice. Compania farmaceutica franceza Sanofi-Aventis isi dezvolta propriul vaccin impotriva gripei porcine pe care il va testa la inceputul lui august. Se estimeaza ca va fi nevoie de 2 luni si jumatate de testari pentru ca sa se obtina un vaccin eficient si sigur dupa cum arata Albert Garcia purtatorul de cuvint al companiei care a mai declarat ca  vaccinul va fi gata in noiembrie sau decembrie. (Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders, Bill Berkerto,16 July 2009, Reuters.)
 (http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33)
 d.) Baxter in schimb va incepe testarile clinice in august.
In decembrie 2008, o filiala Baxter din Austria a trimis spre testare vaccinul uman anti-gripal contaminat cu tulpina letala virala H5N1 de gripa aviara in 18 tari incluzand Cehia, unde testarile s-au soldat cu moartea animalelor de laborator utilizate (24).  Ziarele cehe au ridicat problema daca nu cumva firma Baxter a incercat in mod deliberat sa starneasca o pandemie. (“Bird flu mix-up could have spelled disaster”, NewScientist 6 March 2009, http://www.newscientist.com/article/mg20126983.400).
 8.) Cum poate fi impiedicata vaccinarea in masa in Romania? Sa luam exemplu de la CNIV ?
- in SUA, Centrul de supraveghere se opune vaccinarii scolarilor. Cum? Guvernul SUA intentioneaza ca in momentul redeschiderii scolilor, in septembrie, sa vaccineze toti elevii dar Centrul National de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administratiei Obama si tuturor guvernatorilor de stat sa aduca dovezi ca aceasta este necesar si fara riscuri de sanatate cerind controlul strict al vaccinului, inregistrarea, monitorizarea, raportarea si asigurarea de compensatii in cazul tulburarilor produse de vaccinare, deoarece vaccinurile vor fi testate pentru numai cateva saptamini pe citeva sute de voluntari: copii si adulti inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna!. Ceea ce este mai mult decat riscant! CNIV se intreaba daca statele sunt pregatite sa se supuna reglementarilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse in Actul National despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantila, care include:
·         Sa se dea parintilor informatii scrise despre beneficiile si riscurile vaccinului inaintea vaccinarii copilului
·         Inregistrarea vaccinurilor administrate copilului inclusiv numele producatorului si numarul lotului
·         Inregistrarea vaccinurilor administrate in cartea de sanatate a copilului
·         Inregistrarea problemelor de sanatate seriose aparute ca rezultat al vaccinarii in cartea de sanatate a copilului si inaintarea imediata a unui raport Sistemului de Raportare a Reactiilor Adverse ale Vaccinarilor.
CNIV ar vrea sa stie daca statul va acorda compensatii finaciare pentru eventuala lezare a copiilor prin vaccinare impotriva gripei porcine si daca parintilor li se vor da informatii complete si reale despre riscurile vacinarii impotriva virusului gripei porcine si daca vor avea dreptul sa zica nu vaccinarii.Co-fondatorul si presedintele CNIV Barbara Loe Fisher a spus : Parintii si legislatorii ar trebui sa se intrebe:
·         De ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca cei dintii un vaccin experimental?
·         Sunt scolile echipate ca sa inregistreze consensul informat al parintilor inainte de vaccinare, sa tina evidenta vaccinarilor si sa excepteze de la vaccinare copii care din motive de sanatate ar fi supusi unor riscuri majore in cazul vaccinarii?
·         Vor sti cei care administreaza vaccinul sa monitorizeze copii, sa inregistreze imediat, sa raporteze si sa trateze orice problema de sanatate seriosa aparuta in urma vaccinarii?
·         Va avea statul resurse financiare pentru a acorda compensatii copiilor lezati?
(Swine flu vaccine should not be given to children in schools, Barbara Loe Fisher, National Vaccine Information Center, 22 July 2009)
(http://www.nvic.org/NVIC-Vaccine-News/July-2009/Swine-Flu-Vaccine-Should-Not-Be-Given-to-Children.aspx)
 9.) Cum putem combate epidemia de gripa porcina in mod eficient, simplu si fara pericol ?
Exista in mod clar moduri mai eficiente de a combate pandemia decit vaccinarea in masa:
-          deasa spalare a mainilor,
-          suflarea nasului in batiste de unica folosinta,
-           evitarea aglomerarilor, amanarea deschiderii scolilor
-          dieta sanatoasa,
-          exercitiul fizic,
-          vitamina D in cantitate suficienta pentru a stimula imunitatea.
(Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)
 10.) Sa evitam medicamentul antiviral Tamiflu!
-          Peste jumatate din copiii care sunt tratati cu Tamiflu contra gripei porcine simt efecte secundare precum ameteala si cosmaruri, arata un studiu britanic;
-          circa 150.000 de persoane cu simptomele gripei porcine au primit acest medicament pana acum. Un studiu facut la trei scoli din Londra si alte regiuni ale Angliei arata ca 51-53 procente din copii sufera de efecte secundare.
-          Un total de 103 copii au participat la studiu, din care 85 au primit medicamentul preventiv dupa imbolnavirea unui coleg de scoala. Din acestia 45 au simtit efecte secundare. Cel mai frecvent efect a fost ameteala (29 %), urmat de dureri de stomac sau crampe (20 %) si probleme cu somnul (12 %).
-          Aproape un copil din cinci a simtit un efect secundar neuropsihiatric, precum incapacitatea de a gandi clar, cosmaruri sau comportament straniu, conform studiului publicat in Eurosurveillance.
(http://antena3.ro/stiri/stiinta/studiu-tamiflu-medicamentul-pentru-gripa-porcina-provoaca-cosmaruri-copiilor_76928.html)
 11.) Sa nu acceptam sa devenim cobaii vaccinului AH1N1!
 - Marea Britanie se pregateste pentru un program de vaccinare in masa, care se va dovedi o 'nebunie' dat fiind faptul ca vaccinul impotriva gripei porcine nu a fost inca suficient testat, scrie cotidianul britanic The Times. Programul de vaccinare nu va fi insa numai pentru Marea Britanie, ci pentru intreaga Europa, evident si Romania si, deci, lucrurile ne privesc direct. In primul rand, spune The Times, gripa porcina este cu mult mai blanda decat s-a asteptat, ceea ce face ca boala sa nu se manifeste mai drastic decat o raceala severa si deci ca vaccinarea sa fie pusa sub semnul intrebarii. Exista motive serioase pentru vaccinarea celor care sufera de boli are plamanilor, inimii sau rinichilor sau a celor cu sisteme imune slabite, a femeilor insarcinate si a copiilor sub cinci ani, insa doar daca vaccinul functioneaza si este sigur. A te grabi insa sa distribui vaccinul si sa vaccinezi populatia inseamna insa ca nu exista o idee privind cat de eficient este acesta, desi exista cercetari despre eficienta vaccinurilor impotriva gripei, care pot oferi informatii legat de asteptarile de la un vaccin impotriva gripei porcine. Administrarea in masa a vaccinului impotriva gripei porcine in America anului 1976 pentru a preveni o epidemie, desi a avut drept consecinta faptul ca milioane de persoane au fost imunizate, a fost oprita dupa o crestere a cazurilor de sindrom Guillain-Barré (GBS) printre cei carora le-a fost administrat vaccinul. GBS este o boala autoimuna care cauzeaza paralizia bratelor si picioarelor si, in cazuri rare, a intregului corp. In unele cazuri, GBS a dus insa la paralizie completa sau chiar la moarte. Cercetarile ulterioare au estimat ca a existat un caz de GBS la fiecare 100.000 de administrari ale vaccinului. In aceste conditii, vaccinarea unui numar mare de britanici se va dovedi un urias pariu, potrivit The Times. Si chiar daca, cel mai probabil, ea va salva multe vieti, vaccinul ar putea avea efecte secundare grave, care ar putea duce in cazuri extreme pana la moarte. In acest context, administrarea se dovedeste un pariu pe care amenintarea virusului, asa cum se prezinta ea in momentul de fata, nu il justifica, conchide ziarul britanic.
(http://www.badin.ro/2009/07/vom-deveni-cobai-pentru-testarea-vaccinului-a-hn-t.html
 - Paul Joseph Watson, Prison Planet, Luni, 31 August, 2009: Un document pentru uz intern dezvaluie planurile guvernului francez de a impune vaccinarea in masa asupra intregii populatii, pe centre regionale. Aceasta va putea sa fie realizata de catre echipe de injectare, sustinute de medici generalisti si beneficiind de aparatura adecvata.
Ministrul Sanatatii, Roselyne Bachelot, a declarat agentiei Associated Press saptamina trecuta ca vaccinarea va fi voluntara dar ca ea le cere tuturor celor care locuiesc in Franta sa se vaccineze. Vaccinul va fi pus la dispozitie la jumatatea lui octombrie. 94 milioane de doze, mai mult decit suficient pentru a asigura vaccinarea celor 61.5 milioane de locuitori, au fost achizitioante la pretul de 1 miliard euro iar primele transporturi de vaccin au sosit deja.
Cu toate astea un document destinat uzului intern si semnat de Ministrul Sanatatii si de cel de Interior, Brice Hortefeux descrie procedura de vaccinare sistematica a intregii populatii prin intermediul unor centre de vaccinare care se vor deschise pe cuprinsul intregii tari si care vor fi deservite de echipe ce vor lucra in 4 schimburi.
Copii de virsta scolara vor fi si ei vaccinati de echipe mobile care vor trece pe la fiecare scoala, acoperind toata tara. Bebelusii de peste 6 luni vor si ei vaccinati.
Esential e ca medicii generalisti si sistemul sanitar in general nu vor avea rolul principal in aceasta campanie de vaccinare ceea ce face ca totul sa para mai degraba o operatie militara decit una de ocrotire a sanatatii.
Un alt aspect vital al campaniei de vaccinare este faptul ca se va tine evidenta cui s-a vaccinat si cui nu prin intermediul cardurilor de sanatate cu microcip pe care toti cei care locuiesc in Franta trebuie sa la aiba. Datele se vor centraliza si cei care nu s-au vaccinat vor fi identificati.
 Documente similare se pare ca circula in toate cele 194 de state membre ale OMS. ( inclusiv Romania)
Acestea sunt adresate inaltilor functionari guvernamentali carora li se ordona sa supervizeze si coordoneze vaccinarea fortata in regiunile pe care le au sub control si sa elaboreze totodata planuri adecvate de vaccinare pina la jumatatea lui septembrie.
 Publicul va fi informat numai la sfirsitul lui septembrie de planurile de vaccinare prin presa locala.
Documentul mai mentioneaza legile franceze (Articolul L3131-8 si L3131-9) care obliga personalul medical sa administreze vaccinuri daca guvernul o decreteaza sau sa suporte consecintele legale. Aceasta inseamna ca unii lucratori din sanatate se vor gasi in dificultate clara.
Punerea la punct a unor centre de vaccinare localizate in locuri securizate aminteste de lagarele de concentrare naziste precum Buchenwald unde prizonierii erau ucisi prin injectii.
Planul francez detaliaza sarcinile echipelor de vaccinare, felul in care centrele vor fi organizate, unde va fi plasata mobila necesara (precum mesele) si numarul de vaccinari care trebuie executat intr-un anume interval de timp de catre centre de diferite marimi.
O echipa de vaccinare se presupune ca va vaccina in jur de 360 persoane in 4 ore.
Un post de vaccinare va cuprinde 3 agenti, unul va pregati vaccinul, unul il va administra iar al treilea va inregistra persoanele vaccinate.
S-a raportat recent sa guvernul Marii Britanii a trimis o scrisoare confidentiala neurologilor punindu-i in garda cu privire la sindromul Guillain-Barre, care ar putea fi provocat de vaccin.
S-a aratat ca unele doze de vaccin vor contine mercur cauzator de autism si tulburari neurologice.
Alte doze vor contine squalena cauzatoare a sidromului razboiului din golf si a altor disabilitati.
 12.) Platim pentru propria moarte: vaccinurile care imbogatesc companiile producatoare pot sa ne ucida
In spatele mediatizarii desantate a vaccinurilor se ascunde un adevar inspaimantator: niciunul dintre vaccinurile existente la ora actuala, pentru niciuna dintre boli, nu este cu adevarat eficient. Nu s-a demonstrat stiintific eficienta vaccinurilor, ci din contra s-a demonstrat ca ele sunt foarte periculoase, transmitand un numar mare de virusuri si generand veritabile epidemii. In plus, substantele care fac parte din vaccinuri, precum mercurul si aluminiul, pot produce autism, Alzeheimer, cancer.
 

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Carnea si derivatele din carne
Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne Carnea si derivatele din carne sunt alimente excelente care, provin de la mamifere, pasari sau pesti. Reprezinta o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, de lipide, glicogen, saruri minerale si vitamine. Este deci un aliment indispensabil. Superio
 
• Oul
Oul Oul Oul este un aliment deosebit de valoros pentru alimentatie, datorita bogatiei sale in factori nutritivi indispensabili. In dietetica este de nepretuit. De aici s-a ajuns la denumirea lui de aliment medicament. Contine proteine de mare valoare biologica, grasimi concentrate in galbenus, vita
 
• Laptele si produsele lactate
Laptele si produsele lactate Laptele si produsele lactate Laptele este un alimente complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si giucide. Gustul dulce este im
 
• Grasimile
Grasimile Grasimile Grasimile, au un mare aport energetic (un gram egal 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide, elibereaza o cantitate mare de energie. Exista dupa cum s-au mai spus grasimi animale (de obic
 
• Cerealele
Cerealele Cerealele Cerealele, sunt larg utilizate, intr-un volum mic contin cantitati importante de substante nutritive, (proteine, giucide, saruri minerale si vitamine), lipide aproape deloc. Reprezinta cam 50% din valoarea calorica a ratiei zilnice. Cea mai folosita este faina de grau obtinuta prin ma
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara