
Renumitul diabetolog Gabriel Cousens a alcatuit o diagrama a alimentelor benefice care reduc si/sau elimina riscurile aparitiei diabetului, ori a altor boli imunitare. Aceasta diagrama, pe care va vom prezenta in cele ce urmeaza, este impartita in 2 faze principale, intercalate de altele 2 secundare. Fiecare dintre aceste faze enumera alimentele si grupele alimentare necesare organismului potrivite consumului in respectiva perioada. Totodata, pe parcursul acestor faze, doctorul Gabriel Cousens recomanda consumul abundent de APA si SOARE.
FAZA 1, sau FUNDATIA
Vegetale: Sprouts, sau lastari; frunze verzi; sucuri si smoothie verzi, toate vegetale;
Alge Marine: Kelp; Nori-Nori; Dulse; Palmier de mare, Salata de mare;
Fructe Nedulci: rosii, castraveti, ardei gras (rosu), lamai si lime;
Grasimi, sau Uleiuri: seminte uleioase, pudra de canepa, avocado, masline si ulei de masline, ulei de susan, dovleac, migdale, seminte de in, nuci si seminte, ulei de cocos si boabe de cacao (ultimele doua nu se recomanda celor ce sufera diabet);
Super Alimente: alge verzi-albastre, pudre verzi, Spirulina, Clorella, fitoplancton marin, extract de noni si mangosteen, suc de iarba de grau;
Mancare Fermentata: lapte, sau branza de seminte, varza murata, otet de mere, miso fara soia;
Indulcitori: Stevia, xylitol;
Leguminoase Germinate: recomandam consumul moderat de linte si murg (recomandate si diabeticilor, dealtfel);
Ceaiuri, Condimente si Plante: Ceaiuri de plante fara cafeina, toate plantele si condimentele;
Suplimente: extract de ciuperci medicinale, probiotice, enzime, plante, minerale, MSM, siliciu, extract de usturoi, vitamina C;
Sare: Himalaya, Celtic, naturala
DE EVITAT !!!
Mancarea procesata; Ingrediente animaliere: carne, lapte, oua, miere de calitate inferioara; Toate Cerealele (cu exceptia celor sus mentionate); Alune, Caju, Seminte de bumbac, Fistic; Porumb; Cartofi albi; Ciuperci; Zahar; Alcool; Cafea; Cofeina; Tabacul; Agavele incolore si negre; Margarina si uleiurile procesate (incalzite); Sosul de soya, Nama Shoyu; Drojdia (fie alimentara, sau de bere); Sucutile la sticla; Mancarea fermentata in mod necontrolat.